Reklama

Reklama

Epizody(8)

Mladá žena z malého appalačském městečka uniká z každodenní rutiny hraním nejmodernějších videoher. Je tak dobrou hráčkou, že dostala nový herní systém k otestování... ale zde na ni čeká překvapení. Simulace dává průchod jejím touhám po poslání, romanci a luxusu v něčem, co se zdá být jen hrou... ale co zároveň ji i její rodinu vystavuje reálnému nebezpečí. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (64)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvoli zaverecnej slabej epizode idem nakoniec o hviezdu nizsie. Vcelku sa vsak jedna o kvalitne a pomerne inovativne sci-fi s velmi slusnymi hereckymi vykonmi, za mna jednoznacne boduje inteligentna "zaporacka", ktoru hra T'Nia Miller. Serial vsak odporucam, avsak po zaverecnej epizode budete zrejme s prekvapenim cakat dalsiu scenu, ktora nepride, kym nenatocia dalsiu seriu. Nezabudnite na potitulkovu scenu, tiez tak trochu "divnu". 68% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podľa Gibsona toho veľa dosiaľ nakrúteného nebolo, tak ma tento fakt presvedčil, aby som sa nechal nalákať na ďalšiu mindfuck sci-fi. No a výsledok je v mojich očiach rozpačitý. Nevyrovnaná kvalita epizód, nevyrovnané tempo, o čo skutočne ide, sa dozvedáme pomerne neskoro a uzavretie príbehu aj napriek neustálemu naťahovaniu dialógov je mierne unáhlené. Našťastie to ako celok dáva pomerne zmysel, i keď sa táto látka určite dala nakrútiť vizuálne podstatne viac kyberpunkovo. No a aby som povedal niečo kontroverzného, tak mám dojem, že casting ženských postáv je podarenejší než tých mužských. Chlapi sú nevýrazní a(lebo) nesympatickí (a to aj v prípade, kedy ide o kladné charaktery). 70% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEHRAJETE SIM. OVLÁDÁTE MÉDIUM. TELEPREZENČNĚ. PILOTUJETE TO TĚLO, JAKO BY BYLO VAŠE VLASTNÍ“…  Fajn sci-fi! Celkem hodně budoucnosti a zajímavá současnost. Vizuální stránka téměř dokonalá, bohužel příběh mně extázi nenavodil. Možná za to může i předloha…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2014 napsal William Gibson, neznám. 2.) Baví mě kyberpunk.  ///  Thx za titule „Filip Drlík a Lucie Musílková“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oživlá vyhynulá zvířata, cestování časem, hýbající se tetování, neviditelná auta, globální katastrofy, jedna pohřešovaná dáma i parta z bývalé vojenské jednotky. Seriálová produkce, respektive streamovací služby hrnou tolik obsahu, že by člověk nechodil ani spát. Je třeba tak pečlivě vybírat, co si pustíme do obýváku. Dívka Flynne se stará o nemocnou matku, jejíž zdraví se zhoršuje a účty přibývají. Spolu s bratrem Burtonem se tak mimo jiné střídají při hraní takzvaných sims, kde za úplatu pomáhají hráčům v nejrůznějších hrách přejít těžké levely. Teď ovšem usedla k jedné ultrarealistické simulaci, díky které navštíví skutečný Londýn roku 2099. A divák se mezitím orientuje mezi časovými liniemi a množstvím postav. Od začátku je patrné, že na seriál nebude úplně jednotný pohled. Když úplně pominu příběh, vizuální uchopení či futuristické výjevy, tak hlavně nějaká snaha o zabrnkání na emocionální strunu vyzněla do prázdna. Občas vadilo mnoho prázdných dialogů, místy nevyrovnané tempo. Navíc přijde několik dílů, kdy mají tvůrci potřebu vysvětlovat, okecávat a větvit, rozuměj ještě víc se v tom motat. I ústřední sourozenecký vztah se trochu smrskává na to, že Burton jen Flynne za něco seřve… postupně jsem trochu prozíval futuristické výlety a víc než neutěšenou budoucnost ocenil současnost (zapletení šerifova úřadu) a ukotvení postav v ní. Když pak přišel čas na nějakou fyzickou a kontaktní akci, radost se násobila. A na Chloë Grace Moretz se zatraceně dobře dívá. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Poctivé a sofistikovanejšie sci-fi, s akciou aj s drastickejšími scénami, s fešnou Ch. G. Moretz a som teda dosť príjemne prekvapený týmto výtvorom Amazonu (okrem iných mien tu figurujú v rámci výkonných producentov Lisa Joy a Jonathan Nolan - známi aj vďaka seriálu Westworld). Každý tam môže cítiť vplyv niečoho iného. Trebárs mne tiež napadol Ready Player One miestami skombinovaný s Nerve (a možno aj kvapôčky z eXistenZ, zo Surrogates a asi aj z Loopera). Štyri epizódy má v režisérskych rukách (aj produkciu)  tvorca pôvodnej Kocky Vincenzo Natali. Chyby sa dajú nájsť, niekedy akoby tvorcovia chceli toho povedať priveľa a pôsobí to tým pádom sem tam mierne komplikovane, možno občas, čo sa týka niektorých vecí, tak aj neprehľadne, ale ako celok je to kvalitné a pútavé. Fanúšikovia sci-fi pravdepodobne nebudú sklamaní. Za štyri štepy, ehm, teda silné štyri hviezdy. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (5)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (DJMaroko)
  • V epizodě vejde Flynne (Chloë Grace Moretz) do přísně střežené místnosti pro vytváření časoprostorových simulací. Zdobí ji obraz „Bitva u San Romano“ od renesančního umělce Paolla Uccella (1397–1475). Obraz je uložený ve Florencii. (Vavča)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama