Reklama

Reklama

Ceny Thálie 2022

(pořad)
všechny plakáty
Zábavný
Česko, 2022, 100 min

Režie:

Roman Petrenko

Účinkují:

Daniela Písařovicová (moderátor)

Obsahy(1)

Slavnostní večer 29. ročníku z Národního divadla v Praze, během kterého budou oceněni divadelní umělci za výjimečné jevištní výkony. V loňském roce nebylo z důvodu pandemie covid-19 možné udělovat ceny za herecké výkony uplynulé divadelní sezony. Porotci proto tentokrát vybírali z inscenací, které měly premiéru v posledních dvou sezonách. Tradičně budou také rozdána ocenění za celoživotní mistrovství, některý z mladých talentů získá cenu pro činoherce do 33 let a své letošní laureáty budou mít i nejnovější kategorie – Cena České akademie divadelníků a ocenění za šíření divadelního umění v televizi. Přímým přenosem provede diváky Daniela Písařovicová. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

castor 

všechny recenze uživatele

„To je dobře, že jste nám neprozradila jméno posledního oceněného…“ Legendární František Němec s chováním gentlemana a hlubokým podmanivým hlasem se ze zdravotních důvodů nemohl zúčastnit, rovněž za životní mistrovství oceněný Bolek Polívka (podobnou poctu obdržel nedávno i na karlovarském festivalu) naštěstí přišel a rozdal pár životních rad. ()

Sfaxia 

všechny recenze uživatele

Thálie pro Sašu Rašilova a některé mladé "umělce" mě upřímně rozesmála. Jedna hvězda za umělecké bardy, jejichž umění je nezpochybnitelné. Celý večer se nesl v nudné atmosféře, pár minut Bolka bylo málo. ()

Reklama

ryccoly 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Mrzelo mě, že nemohl moderovat Ondřej Kepka, nicméně Písařovicová se toho zhostila dobře a nakonec to zvládla s grácií. Celý přenos byl ale bohužel ukrutná nuda, žádné ozvláštnění mezi jednotlivými cenami, žádná živá hudba a trvalo to moc dlouho. Bylo fakt strašně znát, jak se šetří, škoda. Jinak gratulace oceněným, zvlášť děkovná řeč Bolka Polívky mě potěšila. ()

Zajímavosti (1)

  • Původně měl večer moderovat Ondřej Kepka. Nakazil se však onemocněním covid-19 a na poslední chvíli ho zaskočila Daniela Písařovicová. Večer zakončila citací z divadelního představení Záskok (1997): „Tak končí naše komédie, zlo prohrává a dobro žije.“ (TomasSlach)

Reklama

Reklama