Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kansas City 1935 město gangsterů: Soukromý detektiv Mike Murphy přijde při vyšetřování o společníka Swifta, který je brutálně zavražděn. Do případu se zapojuje vrchní policista Speer, bývalý Murphyho kolega. Oba se znovu setkávají, ačkoliv se v minulosti nemohli vystát: zatímco Speer je známý suchar, Murphy naopak neodbytný žvanil. Vzájemná rozpálená nevraživost je však nahrazena společným cílem dostat se k vrahům Dehla Swifta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemná buddy gangsterka, v ktorej je toľko hlášok, akoby scenár napísal Shane Black ("Kde si sa tu vzal? Niekto kopol do kameňa, pod ktorých si doteraz žil, a tak si musel vyliezť na svetlo?"). Na imdb sa povaľujú komentáre, ktoré film zatracujú, pretože Clint je tu údajne toporný, drevený, bezvýrazný atď. Čože?! Clint je tu možno rovnaký, ako vo všetkých svojich pištoľnícko-policajtských úlohách, ale rovnako to aj funguje. Majster minimalizmu a jediný chlap, ktorý je naozaj COOL. To jeho cukanie očných kútikov, keď ho vždy niekto vyprovokuje k bitke či streľbe (napríklad kávou poliate sako pri krčmovej lomenici alebo rozbité okno auta pri pouličnej prestrelke) sa mi nikdy neomrzí. A pokiaľ potom Clint vytiahne pumpovaciu brokovnicu a začne všetko okolo meniť na výbuchy muriva a ohnivé gejzíry, som na vrchole blaha ;-).Trochu to kazí Reynolds, ktorý sa do úlohy komického hláškara veľmi nehodí, ale inak je to pohodová akčná komédia, ktorá vo svojej dobe patrila k silnému nadpriemeru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

I po dlouhé době, která uběhla od chvíle, kdy jsem film viděl poprvé, mě dokáže pořád stejně pobavit. Clint Eastwood opět hraje drsného Harryho, i když tady se jmenuje pro změnu Speer a jeho tik v pravém očním víčku nemá chybu. Protože Speer je ten opatrný, čilého musí hrát Burt Reynolds, který sice nemá žádný zajímavý tik, ale hláškuje jako o život a kombinace těchto dvou figur s tématem organizovaného zločinu mě dokáže vždycky znovu rozesmát. ()

Reklama

Peck 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tenhle film kdysi dávno a mé vzpomínky na něj byly mírně zkreslené. Čas totiž ohladí hrany a člověk si pamatuje jen ty pozitivní momenty. Pravda je, že Clint měl dostat více prostoru, naopak méně téhož by slušelo Burtu Reynoldsovi. Když to teď hodnotím s dvacetiletým časovým odstupem, své kouzlo si zachovala asi jen ta hudba a příjemná retro atmosféra. Ale "Nesnese se se sestrou" mě pobavilo stejně jako předtím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne příliš povedená parodie na gangsterské filmy z 30. let. V Kansas City přijde soukromý detektiv Mike Murphy (Burt Reynolds) o společníka, který je brutálně zavražděn. Za vraždou stojí místní mafie, kterou společník vydíral. Proto se do všeho zapojí i bývalý Murpyho kolega Speer (Clint Eastwood). Oba se nijak nemusejí, každý má jinou povahu, a to mělo být zárukou vtipných scén. Inu, ne každý den je u Clintů Eastwodů posvícení. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborná gangsterská komedie , u které mě pouze mrzí , že je chápana jako průměrné dílo . Skvělí herci , ale nejlepší Eastwood s Reynoldsem , pěkná hudba a pro mě velmi příjemný scénář . Na plný počet to samozřejmě není , ale na tři hvězdičky rozhodně také ne ! Rozhodně nadprůměrná komedie , která prostě pobaví ! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)
  • Po prestrelke na ulici, keď Eastwood kráča k autu, môžeme za ním vidieť billboard s filmom Public Enemy (1931). (MAX666)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. prosince 1984 v Los Angeles. (ČSFD)

Reklama

Reklama