Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

mortak 

všechny recenze uživatele

Clint "Bud Spencer" Eastwood a jeho parťák "Terrence Hill" Clyde. Italská komedie made in USA, a i když místo chytlavých melodií od "Oliver Onions" tu máme country music, motorkáři, či policisté padají jako hrušky pod údery Clintových pěstí naprosto stejně jako pod těmi Spencerovými a Hillovými (jinak v závěru se dočkáme tohoto camea). A vůbec je osvěžující vidět film, kde osamělý muž toužící po ženě neroní slzy, nemodlí se k bohu ani nepíše básně, ale vezme opici a jde do pornokina. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo by ma, čo mal Clint proti motorkárom. V 70. rokoch ich likvidoval v najmenej štyroch filmoch. :) V tomto prípade len päsťou do zubov, pretože ide o priamočiaru road-trip komédiu. V tej dobe šok, dnes stále celkom bizarný úkaz, vidieť Eastwooda v takej pohodovej polohe. Orangutan na záletoch v zoo, G. Lewis s šiltovkou naopak, mamka s brokovnicou a komickí neonacisti? Skoro chápem, prečo je to jeden z najúspešnejších CE filmov. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém v podstatě o nic nejde. Ale to nic je neskutečně pohodové, zábavně natočené a příjemně se na něj kouká. Eastwood je klasicky drsňák, je tu věčně nalitej opičák, fajn bitky, přitroublí a oškliví motorkáři a jeden zpackanej vztah a no a to neustálá country muzika se dá taky přežít. Pohodička. EDIT 2023: Příběh je opravdu nulový a v podstatě to není ani komedie, spíše taková úsměvná pohodička. Ostatně Eastwood rozhodně není komediální herec a je tu klasicky za drsňáka. Ale přes to všechno to nějak funguje, hlavně ti motorkáři, opičák a "bezbranná" maminka :) To jak zatočí s motorkáři je geniální :) A překvapilo mě jak to dopadne - SPOILER: Hrdina holku nezíská (byl jsi jen další trouba v řadě) a finální zápas prohraje (schválně?). 3* ponechávám, byla to pohoda, ale Eastwood měl lepší filmy. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

drsný trucker a pravý cowboy clint a jeho okúzľujúca opica clyde, a jeden veľmi príjemný, oddychový a vtipný príbeh, kde to fašisti dostávajú v jednom kuse na frak :) obľúbil som si túto "jazdu" hneď a dokonca si clint získal späť trochu pošramotenú reputáciu (ale na staré kolená človek má právo urobiť pár chybných krokov). a nech sa stallone a schwarzzeneger schovajú - pretože clint ostane najlepším americkým drsňákom (po ňom sa mu vyrovná hádam už len bruce willis). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +fain opice, bezva hlášky, pěkné bitky -neudrží si tempo do konce, je to starší snímek/// Pokud tento film měl pobavit, tak to beru. Docela se to i zdařilo a občas jsem se i bavil. Od 7čkového hodnocení jej však dělí to, že mě až tolik nezaujal a v jednu chvíli jsem ho vnímal jen jako kulisu, což jistě není dobře. Ale co, dost věcí se mi líbilo, obsazení je mírně nadprůměrné, hudba je pro tento film vhodná. Jednoduše před 20 lety určitě hodně zábavný film, jen ho samozřejmě nesmím brát vážně./// Celkem 56%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení s orangutanem Clydeem pomáhalo několik krotitelů. Například při jízdě autem Clydea uklidňovali pomocí vysílaček a rádia, aby zvíře nebylo v takovém stresu. V některých scénách orangutana zastoupil kaskadér v opičím obleku. (ClintEastwood)
  • „Všichni mí poradci mi říkali, ať netočím film s orangutanem, ať netočím Nikdy neprohrát, ať to prostě nedělám, že tohle není pro mě. Ale co potom je pro mě? Potom na mně přeci není nic zajímavého,“ prozradil Eastwood, který chtěl naplno využít šanci zahrát si v komediálním filmu a parodicky se strefovat do svých starších rolí velkých drsňáků. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama