Reklama

Reklama

Hoši z Brazílie

  • Česko Kluci z Brazílie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý židovský lovec Barry Kohler kontaktuje svůj velký vzor, Ezru Liebermana. Lieberman je po celém světě známý jako neústupný lovec nacistů. Kohlerovi se podařilo zjistit, že se skupina nacistů vedená dr. Mengelem má sejít na tajném shromáždění v Paraguayi, a informuje o tom Liebermana. Lieberman Kohlera odbude s tím, že ví, že Mengele se v Paraguayi skrývá. Zároveň Kohlera varuje před dalšími kroky, které jsou pro něho nebezpečné. Kohler však varování nebere vážně a pokusí se setkání nacistů nahrát. To se mu sice povede, bohužel je ale při tom odhalen. Mengele Kohlera nechá svými poskoky zabít. Kohlerovu vraždu Lieberman dokonce slyší v telefonu, protože k ní dojde právě ve chvíli, kdy Kohler svoji nahrávku přes telefon Liebermanovi pouští. Lieberman z nahrávky pochopí, že Mengele plánuje zavraždění 94 pětašedesátiletých bývalých státních úředníků během dvou let. Liebermanovi není jasné, proč nacisté plánují takovouto hromadnou vraždu, a začne sbírat informace o podivných úmrtích. Pozůstalé pro mrtvých dokonce sám navštěvuje. Při těchto návštěvách si všimne zvláštního vzhledu synů zavražděných. Vždy se jedná o tmavovlasé chlapce s modrýma očima, kteří jsou svým vzhledem doslova identičtí. Chlapci se chovají panovačně a povýšeně. Lieberman také zjistí, že všichni chlapci byli adoptováni. Adopci zprostředkovala bývalá dozorkyně nacistického koncentračního tábora, Frieda Maloneyová. Lieberman ji navštíví ve vězení, kde se Maloneyová nachází po svém odhalení právě Liebermanem. Maloneyová neochotně přizná, že miminka určená k adopci připlouvala z Brazílie. V té době se k Liebermanově činnosti připojuje mladík David Bennett, člen Organizace mladých Židů. Také on pátrá po okolnostech tajemné smrti Barryho Kohlera. Lieberman navštíví ve vídeňském biologickém ústavu odborníka na klonování a dochází k hrůznému zjištění, že se Mengele snaží naklonovat nového Hitlera. Co však Lieberman neví, je to, že velení nacistické tajné organizace Mengelův projekt ukončilo, a to právě z obav před pátráním Liebermana a jeho možnými kontakty na tajné služby světa. Nicméně Mengele rozhodnutí svých šéfů nemíní respektovat a je odhodlaný v projektu pokračovat dál sám... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jestli mi něco fakt vadí, tak britští a američtí herci pokoušející se o německý přízvuk. Máloco je trapnější a hloupější. Hrozný zlozvyk. Celý film je také poněkud zbytečně doslovný a lehce předvídatelný, ačkoliv ta myšlenka vůbec není špatná a neoriginální. Naopak! Jenže mám dojem, že režisér ani scenárista se zrovna nepřetrhli, aby z tohoto zajímavého námětu vydolovali něco hlubšího. Zůstali stát na půl cesty. No spíš se ani nerozjeli. ___ Laurence Olivier mi vyloženě vadil. Přitom ve Slídilovi (1972) byl perfektní. Z části to bude tím jeho hraným přízvukem, to zkrátka nedokážu překousnout. Velká škoda. A jak se všichni rozplývají nad tím, jak Gregory Peck bravurně ztvárnil zrůdného Mengeleho? Vůbec. Strach z něj nešel, jeho postava (stejně jako i všechny ostatní) byla bohužel naprosto nerozvinutá, bez hloubky. A v postavě Jamese Masona jsem neviděl odporného nacistu, ale Jamese Masona... Ten námět je bezpochyby nadmíru zajímavý, ale tady hodnotíme film, ne to, jak je myšlenka klonování děsivá! A film je bohužel dokonale průměrný. Jediným skutečně zvládnutým momentem je jedna nedůležitá scéna, která se odehrává kdesi ve Skandinávii na obří přehradě. A to o něčem vypovídá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Multiplicity na nacistický způsob z dob, kdy nebylo dilematem zdali, ale koho. Mám rád, když se notoričtí klaďasové zhostí role odporných padouchů (viz. Fonda v Tenkrát na Západě), ovšem Peck byl gentleman až na půdu a dobro mu kouká z očí i když hraje nechvalně známého fanatického doktora s Auschwitz-Birkenau. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem předlohu, asi chyba. Možná by mi pak onen námět, a to i ve světle své doby, nepřišel tak trochu naivní. Naivitu bych však bez problémů odpustil, dokázali-li by ji Hoši z Brazílie zastřít strhujícím zpracováním. Měli k tomu veškeré předpoklady, minimálně zkušeného Schaffnera na režisérské stoličce a hvězdné herecké obsazení. Bohužel, potenciál je jedna věc, výsledek druhá. Film jakoby se pořád připravoval na rozjezd divoké thrillerové či akční jízdy a vždy skončí na gauči a dál plánuje. Po pravdě si občas přece jen odskočí na záchod a divák si prožije téměř dokonalou akci, třeba scéna na zimní přehradě je dokonale mrazivá a děsivá., ale většinou opravdu jen sedí a kouká modrýma očima jednoho černovlasého dítěte s patkou. A když konečně v závěru vyrazí na zteč, paradoxně se opět ocitáme na sedačce, "gaučový" závěr s dobrmany a ocelovým pohledem malého roztomilého árijce však považuju za to nejlepší, co Hoši z Brazílie nabízí. Tři celé a čtyřicet čtyři desetin hvězdy. Viděno během Season Challenge tour 2015 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pomalejší a dost znepokojující snímek, který ukazuje Gregoryho Pecka (konečně!) v záporné roli, která mu sedne velmi dobře. Proti němu stojí Laurence Olivier a tyto dvě jména sami o sobě znamenají kvalitu, která je v celém filmu patrná. Příběh týká snahy několika bývalých Říšských vysokých důstojníků, obdivovatelů odkazu a osobnosti Adolfa Hitlera, přivést na svět nástupce svého velkého Führera. V tom jim má pomoc Dr. Mengel, který po několika letech konečně očekává výsledky svého mnoho let plánovaného a připravovaného znovu nalezení vůdce. Dr. Mengel v poddání Gregoryho Pecka je opravdu skvělou ukázkou, jak by měl vypadat nacistický vědec, který věří v "nalezení" druhého vůdce. Délka filmu není vůbec na škodu a Franklin J. Shaffner se může ve slabších pasážích spolehnout na skvělé hlavní duo, které hraje naprosto skvěle. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorý sa ku mne dostal vďaka vlne kartónových DVD. Zaujal ma príbeh mäsiara Mengeleho v podaní excelentného G.Pecka a jeho mnohopočetný klon Hitlera. Hoci príbeh takmer do polovice drží tajomstvo a hlavne dôvod, pre ktorý má zomrieť 94 mužov v rôznych častiach sveta, film nenudí. Film o klonovaní je dnes stále aktuálny a ešte veľmi dlho bude. Záver je výborný a to si na staršom filme cením dvojnásobne. Filmom sa mihne aj nezabudnuteľný predstaviteľ Hitlera Bruno Ganz, ktorého som našiel až v záverečných titulkoch a spätne si ho vo filme vyhľadal ako nenápadného mladého profesora s dlhými vlasmi. Film 80%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy se prochází Josef Mengele (Gregory Peck) po opuštěné nemocnici, je možné ve svitu baterky spatřit obraz s nápisem "Beautiful Bavaria". Skutečný dr. Mengele se v Bavorsku narodil, konkrétně v Günzburgu. (Chegi)
  • V době natáčení se pravý Josef Mengele stále skrýval v Sao Paulu v Brazílii. Zemřel krátce po uvedení snímku v roce 1979. (Javert)
  • Bruno Ganz, který ve filmu hraje Dr. Brucknera, si o 26 let později zahrál Adolfa Hitlera ve filmu Pád Třetí říše. (Javert)

Související novinky

Vzkříšení Třetí říše

Vzkříšení Třetí říše

10.08.2006

Další z nesmrtelných klasik thrillerového žánru se definitivně dočká nové a zmodernizované verze. Jedná se o snímek Hoši z Brazílie, jehož znepokojivý námět týkající se snahy o vzkříšení nacistické… (více)

Reklama

Reklama