Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (106)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

potom co tvůrci zkazili třetí a čtvrtou řadu Papírového domu jsem od Berlína neměl prakticky žádná očekávání a dobře sem udělal. Místo oddechové heistovky jsem totiž dostal uslzenou telenovelu, ve které se všechny postavy chovají jako idioti a samotná loupež je tu vlastně jen okrajová záležitost, která se prostě stane. Je sice hezké že se sem povedlo natáhnout známé figury, ale ty nakonec jen umocňuji jak moc to celé nedává smysl. Napětí tu prakticky neexistuje i když hudba říká opak a v úplném závěru sem fandil spíš policii. Od ještě většího průseru to tak zachraňuje jen Berlinovo charisma, které velmi často úspěšně zakrývá to že i on se chová jako úplný retard. Příště už raději takhle ne...40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušná dojička úspěchu Papírového domu, která nepřináší nic nového ale v rámci 8 dílů, dokáže zabavit a fandové se znovu setkávají se svými oblíbenými postavami. Jako seriálový heist už bohužel slabší, protože samotná velkolepá loupež je odbytá a vše je soustředěno primárně na útěk a budování romantických vztahů mezi postavami. S napínavého seriálu se tak v posledních částech stává regulérní telenovela, která je občas narušena nějakou akcí, která se dořeší ani ne tak důvtipem postav, jako scénáristickými berličkami. Pořád je ale Berlín slušným doplňkem, jen se obávám těžby dalších postav a že jich nebylo málo. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách Berlín říká, že jde o "jinou" postavu, než jak ji známe z předchozí série. A má pravdu. Tentokrát samopaly a "revoluční " nálada zůstávají ve skladu a Berlín nám dává životní rady v klasicky vystavěné zlodějské story, kde nechybí ani francouzská klasika J'Taime. Láska má hlavní slovo, i ta s upřeným pohledem na ženský zadek. Dialogy také pobaví a rafinovanost zápletky ocení nejeden divák. O zádrhely v plánu není nouze a tak se tvůrci mohou opět poplácat po zádech, protože i když je seriál jiný, dokáže pobavit. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem čekal něco úplně jiného. Jsem možná malinko zklamaný, ale on je to dnešní bych řekl takový "marvelovský" trend. Narvat spinoff ke každému povedenému dílu, ke každé oblíbené postavě. Upřímně proti tomu nic nemám a naopak jsem rád za každý důvod se vrátit od světa/vesmíru mi příjemnému. Viz papírový dům, nebo třeba i ten Marvel. Ale abych vysvětlil pojem "marvelovský" trend. Dřív to nebylo obvyklé, později to malinko zevšednělo, točit tzv. prequely. Já je zbožňoval z výše zmíněného důvodu. Ale, a to jsem od toho vždy očekával, v tomto případě nevyjímaje, od prequel, spinoffu, .... když je věnovaný nějaké postavě, očekávám, že se o ní něco dozvím. Ale nestalo se. Ne teda moc... Naopak. Vznikne film (Black Widow, ....) bo seriál (Berlín, ...), který vypráví příběh a ať je sebelepší, končí v šuplíku "zbytečných, nic neříkajících příběhů", které, kdybychom neviděli, nic se nestane..... Jinak super zábava. Berlín je charisma jako prase. Super postavy, prima příběh. Palce nahoru. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tady si z nás udělal někdo pěknou prdel. Přišli jsme sem totiž pro vychytralou akční heistovku s triky, zvraty a plnou napětí podobně jako v La Casa, ale dostali jsme úplně sprostou, trapnou a jednoduchou story s nezáživnou bandou bez jediného nápadu. Celá tahle série totiž působí jak parodie na původní počin a nesahá mu ani po kotníky. Postavy jsou až podezřele a na sílu podobné původním postavám (Nairobi…), celá loupež je až směšně jednoduchá, bez zvratů, bez větších plánů nebo převezení policajtů a vše jim vychází “jen tak” vlivem náhody. Nedočkáme se snad jediné chytré scény či jediného zvratu, který by nám vyrazil dech, ba co hůř, místo aby se scénář soustředil na svou hlavní linku, dělá tady z toho hollywoodskou love story, kdy doslova KAŽDÝ z party má svůj zamilovaný proslov, řeší své trable nebo se jeden do druhého zamiluje a to ani nebudu zmiňovat, jak dementně se tady každý chová, protože tady všichni pobíhají jak splašené slepice a dělají doslova věci, které by nikdo neudělal (co uděláme po loupeži 50mil dolarů? Ajo, půjdeme ukrást auto, jezdit nelegální závody a omylem v něm ztratím šperk za 5 mega! To zní na vrcholové zloděje logicky, ne?!).Vlastně se mi slovy těžko popisuje, jak mohli z tak očekávané série udělat takový odfláklý brak, a upřímně netuším, co zde zdejší experti tak hodnotí, protože Berlín prostě nemá vůbec nic společného s La Casa a působí neskutečně nudně a bez šťávy. Výsměch původní sérii i divákům. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • V epizodě je zmíněn český křišťál, který vyrábí firma Sklárny Bohemia v Poděbradech. (Pepitu)
  • Natáčanie sa začalo v októbri 2022 v Paríži vo Francúzsku a potom sa pokračovalo v Madride v Španielsku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno