Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Berlín prožívá zlatou éru a místní muž, kterého zajímají jenom sex a prachy, právě plánuje ukrást šperky za 44 milionů. (Netflix)

Videa (1)

Promo

Recenze (105)

Lavi 

všechny recenze uživatele

Někde v půlce (ano, při automobilových závodech) si člověk řekne dopr., cože, proč? Vždyť je to víc telenovela než očekávaný heist... Nakonec to ale dohromady drží a je to příjemný nostalgický návrat před Casa de Papel. I ta objemná vztahová linka plní v příběhu svůj účel a dialogy o vztazích i lásce, ať už u mladých, stejně jako u padesátníků, vlastně zase tak ploché nejsou. Stejně jako charaktery postav, které v osmi dílech dostanou prostor ukázat, že nejsou tak černobílé, jak se ze začátku zdá. Chce to jen nesrovnávat s Casa de Papel a neřešit detaily, jako, že ve Francii prakticky každý mluví úplně v pohodě španělsky. Těším se na další sérii. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani Papírový dům se tomuhle ždímání nevyhnul a dostal spin-off. A která jiná postava ji mohla dostat než ta nejoblíbenější. Sledujeme jeho příběh v Paříži, kde se s jinou partou snaží ukrást drahé šperky. Samozřejmě se opět nechá zblbnout ženou a vše se zkomplikuje. Až překvapivě moc se tento seriál místo na loupež zaměřuje na lásku a vztahy. I tak to ale překvapivě funguje. Potkáme tu pár starých známých postav, ale jinak se to nese v úplně jiném duchu než Papírový dům. Ona totiž samotná loupež proběhne velmi hladce. Komplikace nastanou až ve chvíli, kdy se s lupem snaží uniknout z Francie. Finále je dost vymakané a najdeme tam pár zajímavých vychytávek. Podaří se ale všem bez úhony utéct policii? "Dejte mi ten kalich!" ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Už v prvních minutách Berlín říká, že jde o "jinou" postavu, než jak ji známe z předchozí série. A má pravdu. Tentokrát samopaly a "revoluční " nálada zůstávají ve skladu a Berlín nám dává životní rady v klasicky vystavěné zlodějské story, kde nechybí ani francouzská klasika J'Taime. Láska má hlavní slovo, i ta s upřeným pohledem na ženský zadek. Dialogy také pobaví a rafinovanost zápletky ocení nejeden divák. O zádrhely v plánu není nouze a tak se tvůrci mohou opět poplácat po zádech, protože i když je seriál jiný, dokáže pobavit. ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

V Papíráči byl tenhle elegantní sociopat naprosto stěžejní postavou, která přerostla svůj svět. Tak jak jsme se dostali do fáze, kdy Berlín působí zbytečně i ve svém vlastním seriálu? Náš láskou vykastrovaný hrdina tu naivně poletuje v oblacích a jakožto vůdce loupeže na svůj tým (i na nás diváky) zvysoka kálí. Screentime tak využívá nová grupa, která to ale taky nezachraňuje, protože velmi okatě vykrádá předešlé charaktery (profesor, stydlivka Stockholm, buran Denver, klučík Rio a pinda Tokio). Nejen, že jsou horší, co mě štve víc je to, že mi všichni do jednoho přijdou ve svých rozhodnutích nesmírně hloupí. Celkově to postrádá tu energii a styl, který dělal La casu tak skvělou, a zbyla z toho jen tupá telenovela, kterou odmítám sledovat. ()

BFG2000 

všechny recenze uživatele

Stále výborná, nadprůměrná a zábavná krimi série, ale na původní La casa de papel (a tím myslím na kteroukoliv sérii, kdy osobně i tu poslední považuji za excelentní) se ani zdaleka navázat nepodařilo. Chybí tomu drive, ten neskutečný důvtip, to vodění si diváka za nos i za ručičku, chybí zde i lepší herecké obsazení, hudba, akčnější kamera. Je to zkrátka úplně něco jiného, jako byl původí La casa a kdyby zde nebylo pár odkazů na profesora a hlavní postavou nebyl Berlin, tak vás ani nenapadne, že to nějakou souvislost mít má. Nicméně, jak jsem zmínil v začátku. Stále jde v rámci žánru o nadprůměrný počin, který rozhodně neurazí, má spoustu světlých chvilek a hlavně perfektního Pedra. Další sérii si klidně dám, ale pokud nebude, nic si z toho dělat nebudu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě je zmíněn český křišťál, který vyrábí firma Sklárny Bohemia v Poděbradech. (Pepitu)

Reklama

Reklama