Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Show se uskutečnila 19. června 1994 v Baltimore Arena (Baltimore, Maryland). Na kartě se sešlo jedenáct zápasů.
1) Thurman Plugg vs. Kwang
2) Razor Ramon vs. Bam Bam Bigelow (King of the Ring Quarterfinal Match)
3) Irwin R. Schyster vs. Mabel (King of the Ring Quarterfinal Match)
4) Owen Hart vs. Tatanka (King of the Ring Quarterfinal Match)
5) The 1-2-3 Kid vs. Jeff Jarrett (King of the Ring Quarterfinal Match)
6) Bret Hart vs. Diesel (WWF World Heavyweight Championship)
7) Razor Ramon vs. Irwin R. Schyster (King of the Ring Semifinal Match)
8) Owen Hart vs. The 1-2-3 Kid (King of the Ring Semifinal Match)
9) The Headshrinkers vs. Crush & Yokozuna (Tag Team Championship)
10) Owen Hart vs. Razor Ramon (King of the Ring Finals)
11) Roddy Piper vs. Jerry Lawler (TheSpearCZ)

(více)

Recenze (1)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

V té době vedl Hulk Hogan soudní steroidový boj s majitelem McMahonem, tím si podřezal WWF větev, ale stejně už byl za zenitem. Ani jeden z nich se tím pádem nezúčastnil Krále ringu. Další neúčast Undertakera je rovněž znát, ale s výjimkou zbytečného finále se v turnaji odehrají koukatelné zápasy a nebudeme moci uhodnout vítěze, dokud nebude korunován. Když pominu úvodní žduchanici průměrných, přichází na řadu dva slavní dvoumetroví borci Razor a Bigelow. Souboj je rychlý, ale vyrovnaný a zakončí ho Razor, když 170kilového Bigelowa stojícího na lanech v rohu přehodí a pohřbí ho tzv. kolíkem. 2.) Úředník IRS se utkal se začínajícím obrem, již zesnulým Mabelem, který měřil 206cm a vážil 220kg. Fajt fyzicky náročný, ale nic pamětihodného neutkví. Mabel měl sice převahu, ale IRS ho setřásl z lan a rovněž vyhrál přízemním chvatem zvaný kolík. IRS se tak dostal do semifinále proti Razorovi se kterým se stihl v zákulisí porvat během čtvrtého zápasu Owen Hart vs Tatanka. Čtvrtý zápas mohl být klidně delší, oba zmínění borci se začli zrovna rozjíždět, ale utli to technickým chvatem v nejlepším. 5.) Mladý akrobat 1-2-3 Kid se stále zlepšuje a s Jarrettem předvedou na triky a úchopy dynamickou show. 6.) Nejočekávanější mač. Sice nejsem zrovna fanda obrovitého Diesela, ale oba podali skvělý výkon. Souhlasím s tvrzením, že díky Hartově technickým a pružným choreografiím je wrestling koukatelný a nejen zábavná show. V jeho režii nepůsobili jeho prkennější soci prkenně, což sami přiznávají i v pozdějších rozhovorech. Tehdejší Hartova konkurence Shawn Michaels proto v mých očích bude vždy až za Hartem. Michaels také párkrát do show zasáhl a tím se to celé poměrně protáhlo. 7.) Další show IRS a Razor byl podezřele rychlý, zřejmě kvůli předchozímu protažení. 8.) Na kombinaci dvou čiperů Ouvna a Kida jsem se vážně těšil. Kid předvedl vražedné přemety i skoky ve kterých v té době prostě neměl konkurenci a Owen po technické stránce rovněž nezaostával. 9.) Tag teamy pobavily, ale zajímavý mi přišel asi jen sumo Yokozuna. ()

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Baltimore ve městě Maryland. (Epistemolog)
  • Jde o poslední účast známého rozhodčího WWF Josepha A. Marellu, který zemřel při autonehodě o dva týdny později. (Epistemolog)
  • Jde o vůbec první pořad WWF, kterého se nezúčastnil majitel, producent a letitý komentátor WWF Vince McMahon, kvůli operaci krku. V té době také McMahon čelil soudu o poplatcích za distribuci steroidů. (Epistemolog)

Reklama

Reklama