Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

AlexDLarge 

všechny recenze uživatele

Určitě se na to nevěřicně díváte a říkáte si, že jsem se asi musel zbláznit. Ne, tak to není. Tenhle film je naprostá a neuvěřitelná sračka. Proč tedy dávám těch pět hvězdiček? Kvůli tomu, co všechny tento snímek odstartoval. Když Cameron dokončil práce na tomto béčku, o jehož kvalitách velmi dobře věděl(dokonce se vloupal do studia a přestříhal film podle svého, producent Assonitis ho ale donutil to změnit.), měl obrovské horečky, díky jimž se mu zdálo o kovových kostrách, které se na něj sápou z ohně. Přišli z budoucnosti, aby ho zabili. Nepřípomíná vám to něco? Přesně tak, díky této hovadině vznikl příběh Terminátora. Za což my všichni hrozně děkujeme. Ať žijou všechny sračky natočené s minimálním rozpočtem a nulovým scénářem. Hip, hip, hurá. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Našla jsem to na VHS a jelikož vlastním stroj jménem video (pro ty, co neví o čem mluvím doporučím strejdu gůgla) , tak jsem to tam samou radostí vrazila a napnutě čekala s miskou rejže v ruce. Video začalo chroustat a s opovržením kazetu vyplivlo ven a na displej napsalo, ať s tím jdu do prdele. To byla taková první signální, že to nebude dobrej film. Já se ale nevzdávám a tak jsem videu kazetu do otvoru narvala znova a pro sichr mu podržela hubu (otvor). Po nekonečném vrčení videu došlo, že mu nedám pokoj, dokud film nepřehraje a tak kapitulovalo a začlo přehrávat film, kterej nemá na svědomí nikdo jinej než James Cameron, co za posledních dvacet let točí cca vždy jednou za 10 let film, co udělá přes dvě miliardy. Piraňa 2 každopádně vydělala o něco méně než Titanik bo Avatar a i její hodnocení na CSFD či ve světě je trochu víc na hovno, možná dokonce na vyliž prdel, či neváhám sáhnout po oblíbeném kolosálně na píču. Jelikož jsem film zkoukla až dokonce, tak dokonale chápu proč. Co nechápu je fakt, že Cameron se vzpamatoval po amatérské lobotomii, kterou musel tehdy zaručeně prodělat, a udělal progres z levelu - Děsná sračka na level - Kuřte mi jsem pán. No nic. Pár slov k filmu - Totální píčovina. ()

Reklama

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo kdo k tomuhle psal scénář. Nudné a nevýrazné. Ale divím se proč rovnou nenepsali, že je to i komedie. Banda létajících rybiček rozhodnutá pozabíjet obyvatele ostrůvuku. A aby toho nebylo málo přidali jim tvůrci křidýlka. Snad proto aby ty rybičky těch lidiček pozabíjeli více lidí. Taky by mě zajímalo jak se na téhle kravině podílel Cameron. Musím konstatovat, že jednička Pirani byla výrazně lepší.Tu jednu hvězdičku dávám za scénu v márnici a za celkem ucházející hudbu. Jedním slovem blbina. ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Moj 2400 film ohodnoteny na csfd pripadol na Pirana 2. Dopozerane na 3 krat ale bez spanku:).Nic som od toho necakal a ani som nic zavratne nedostal. Chudak Cameron nemoze robit zazraky s scenarom na film kde maju piranhe lietat.Tato vec u mna film zraza dole...ked boli piranhe vo vode bolo secko v pohode. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, už ten název (který navíc nelže)... Cameron se prý někde nechal slyšet, že to, co zčásti natočil/spáchal, je nejlepším filmem o létajících piraních všech dob. Inu, o tom se s ním nikdo přít nebude. Citelně lepšímu prvnímu dílu pomohla lehká nadsázka. Dvojka je sice místy vtipná taky (scéna v márnici, masakr na pláži), ale zásadně ne tehdy, kdy to bylo zamýšleno, a bohužel ne zase tak často, aby to z ní učinilo poctivý italský trash. I na té krvi se mohlo přidat, přestože - pominu-li samotné piraně/maňásky a srandovní pád vrtulníku - zvláštní efekty jsou klasa (Giannetto De Rossi). Pro mě je hlavním tahákem absolutně skvostná úvodní skladba Stelvia Ciprianiho, která by si vážně zasloužila zaznít v lepším filmu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)
  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)
  • Režisér James Cameron, který byl od filmu odvolán, dostal pár dní poté vysoké horečky. V nich se mu zdál sen o kovovém zabijákovi vylézajícím z ohně. Cameron se jím nechal inspirovat, aby poté napsal scénář ke kultovnímu Terminátorovi. (oLí)

Reklama

Reklama