Reklama

Reklama

Piraňa II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

akisha odpad!

všechny recenze uživatele

Již zde je snadno poznat Cameronův nesporný talent. Jeho přirozený cit pro scénu a pečlivý výběr herců, co perfektně zapadají do svých rolí. Není nouze o skvělé akční sekvence a vše prostupuje napínavá, děsivá atmosféra, jejímž nositelem jsou zmutované létající piraně. Na svou dobu překvapivě dobře vypadající triky, díky kterým piraně skutečně působí jako živé. Takhle nějak by mohl vypadat komentář k Létajícím zabijákům, kdyby to byl dobrej film. Piraňa 2 je ale pravým opakem, a to doopravdy monstrózních rozměrů. Dá se říct, že je to hrozný i na takovou hnojůvku. Viděla jsem stokrát lepší braky, kterejm jsem dala taky odpad. To abych jim teď dala po hvězdě. Jsou tu dva typy děje. 1 - chvíle, kdy piraně někoho požírají a 2 - chvíle, kdy nepožírají nikoho. Tyhle chvíle stojí za naprostý hovno. Chvíle, kdy piraně útočí, stojí za hovno taky, ale jsou aspoň vtipný. Piraně většinou létají v kruzích nad obětí jako Krakonošova sojka, a když někoho žerou pod vodou, vydávají zvuky podezřele připomínající kopulující křečky. Krev nebo drastický scény se omezí na za a) ječícího člověka co si drží maketu piraně u krku a sune se k zemi a b) člověka ležícího na zemi a postříkanýho kečupem. Podle mě si k tomu Cameron ani nečuchl. Nebo spíš si k tomu čuchl, udělalo se mu špatně, upadl do kómatu a vzbudil se až když už bylo v titulkách nezvratně jeho jméno. Druhá možnost je, že po týhle močůvce se tak začal kát a zpytovat svědomí, že se lidstvu omluvil Terminátorem. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O čosi záživnejšie a hlavne zábavnejšie než pôvodná Danteho Piranha z roku 1978. Napriek tomu, že ide o taliansko-americkú produkciu, od ktorej by človek logicky očakával poriadnu mizériu čo sa špeciálnych efektov týka, po tejto stránke je na tom film vzhľadom k roku výroby dobre a hoci nápad s lietajúcimi piraňami, ktoré sa človeku s chuťou zahryznú do krku a pred ktorými nie je nikto v bezpečí ani na súši je poriadne bizarný, ako celok je Piraňa 2 príjemný úlet, počas pozerania ktorého som sa ani na okamih nenudil. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Hudba je vynikající a dobře nasazuje napětí do scén, což mnoho režisérů neumí. Cameron a jeho umění pod mořem, které zdokonalil ve snímku "Propast". ALE to nezachrání stupidnost Létajích piraňí, což je fakt debilní nápad. Jednička byla až na to, že Piraňe nemůžou být ve sladkých vodách celkem reálná- tohle bylo sci-fi z ubohými efekty. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, už ten název (který navíc nelže)... Cameron se prý někde nechal slyšet, že to, co zčásti natočil/spáchal, je nejlepším filmem o létajících piraních všech dob. Inu, o tom se s ním nikdo přít nebude. Citelně lepšímu prvnímu dílu pomohla lehká nadsázka. Dvojka je sice místy vtipná taky (scéna v márnici, masakr na pláži), ale zásadně ne tehdy, kdy to bylo zamýšleno, a bohužel ne zase tak často, aby to z ní učinilo poctivý italský trash. I na té krvi se mohlo přidat, přestože - pominu-li samotné piraně/maňásky a srandovní pád vrtulníku - zvláštní efekty jsou klasa (Giannetto De Rossi). Pro mě je hlavním tahákem absolutně skvostná úvodní skladba Stelvia Ciprianiho, která by si vážně zasloužila zaznít v lepším filmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek beru jen jako parodii. Létající gumové rybky na provázku přidržované navíc z boku rukou hrůzu opravdu nenaženou nikomu. Ani ty jejich útoky a rádoby gore scény se nedají brát vážně. Jediné co bych pochválil je výběr hereček, který byl docela luxusní, protože ani sterilita Lance nezachránila tenhle film, tak alespoň nahé kozičky stály za podívání. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Cameron nebyl nikdy moc poslušný. Když ho producent pokračování filmu Piraňa nutil, aby točil podle jeho přání, vloupal se v noci do střižny a sestříhal film po svém. (cariada)
  • Rozpočet měl původně činit půl milionu amerických dolarů – posléze byl snížen na 300 tisíc, dle některých údajů to však mohlo být ještě méně. James Cameron pak měl za režii obdržet 10 tisíc – vyplacena mu ovšem byla pouze polovina. (fiLLthe3DD)
  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)

Reklama

Reklama