Reklama

Reklama

Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál - vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Ta se totiž chce znovu provdat za muže, jehož Frank podezírá z nekalých úmyslů, a díky tomu se všichni zamotají do zábavné leč prekérní situace mezi tímto a oním světem. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Bertram Pincus je zubař pocházející z Anglie. Má tedy svébytný suchý humor, který provází celý film. Tento zubař je ze samého úvodu nudný, osamělý a celkem vzato pěkný pruďas. Z počátku jsem se nudil, ale po chvilce jsem této komedii přišel na chuť, respektive stylu humoru hlavní postavy. Je možné, že někdo tento humor nepřijme, ale pokud ano, tak se bude přinejmenším usmívat. Příběh je komediálně laděný s příměsí romantiky, která vůbec nevadí. Herečka Téa Leoni je krásná žena a proto je zde jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Milovníci anglického humoru nebudou vyloženě zklamáni, možná naopak. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že aj klišéovitá téma sa dá natočiť s trpkou ľahkosťou, ktorá vzbudzuje dojem nezávislého filmu. Romantická komédia s jemnou, ale aj tak znamenite horkou príchuťou drámy, a v ktorej najmä herci sú tvorcovia výsledného, príjemného dojmu. Originálne a nenásilne spracovanému klišé dopomáhajú jeden-dva zvraty a úprimne dojemný záver. Samozrejmosťou sú vtipné scény, ktoré dokážu pohnúť bránicou natoľko, aby opadol aj mierny filmový sentiment. 80%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že film až moc hrotí citovou stránku věci. Kdyby si snímek jel hezky svou hladinku křížence romantiky a prdele bylo by to lepší. Ricky Gervais nedostává pro svou typickou značku - sakristický poznámky tolik prostoru jako v Komparzu, ale i tady má pár míst na hlášky co by rozesmáli i krysu v zubech kočky. A Tea Leoni je fakt kus poctivý kosti, ta mě napsat odněkud z iglů, abych jí přijel zahřát, tak bych poslal všechny eskymáky na dovču, protože takovou seanci co bych tam rozjel s Téaou nebo jak se to blbý jméno skloňuje . ještě žádnej eskymáček ani iglů nezažilo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak to nakonec nebylo ani tak špatné, jak to zprvu vypadalo. Duchařská zápletka by byla nosná i bez přidané romantické vsuvky, okořeněná přeměnou hlavního hrdiny v lidumila (což sice nechápu, neb já jsem zrovna ve fázi "Mám rád davy, ale jednotlivce v nich ne") a podpořená několika slušnými vtipy. "Sám jste to viděl, do malé nádoby by se nevešel" ;-) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že zásadní okamžik, který změní můj poněkud skeptičtější pohled na film, se dostaví až těsně před jeho těsným koncem. Má to jistě svůj opodstatněný důvod, o to víc je závěr emocionálnější, ale čekal jsem malinko více. Záplavy slz alá Duch s P. Swayzem a D. Moore se nekonají, ale i tak svou přítelkyni tímto filmem potěšíte. :-) Zajímavosti: Je zde jistá scéna, kdy jsem se fakt lekl, ikdyž jsem to čekal...kam se hrabou všechny horory :-) 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel většinou na Manhattanu v New Yorku. Při jedné scéně projížděl okolo autobus turistů, kteří poznali Rickyho Gervaise a začali na něj volat. Aby je nenaštval, a hlavně aby nevypadal prý jako namyšlenec, zamával jim zpět, čímž pochopitelně zkazil záběr. (don corleone)
  • Hlavní postava byla pojmenována podle známého dentisty Charlese Pincuse, který se zabýval estetikou chrupu. (don corleone)
  • Při natáčení prohlásil Gervais, že to je poslední film, ve kterém hraje a nemůže mluvit do natáčení. (don corleone)

Reklama

Reklama