Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím možná nejlepší Caprův film. Snad kvůli tomu, že odhodil veškerý svůj sentiment a patos a jde cestou nově zrozeného žánru "crazy komedie", jejíž cestu vyšlapala legendární Hawksova Leopardí žena. Cary Grant byl ve čtyřicátých letech v nejlepší komediální formě a kdyby vůbec neslezl z plátna, bylo by to na nejvyšší hodnocení. Bohatost výrazů jeho obličeje je opravdu neskutečná. Oproti tomu, ostatní figurky jsou v lepším případě zdatní nahrávači (Peter Lorre, obě tety), v horším uzurpují pozornost na sebe, aniž by byli vtipní (Raymond Massey v obličeji Borise Karloffa). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá je tahle komedie s Cary Grantem. Ten mimochodem předvádí přímo grandiózní výkon. Jeho obličej sice neoplývá carreyovskou mimikou, ale i těch pár vyjevených výrazů v Grantově provedení u mě spolehlivě vyvolává salvy smíchu. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že někdy v polovině 40. let dokázal Capra natočit super bláznivou komedii. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

"Chaaaaaaaarge!!!" Neskutecne over-the-top zalezitost, uz chapu, proc byl Cary Grant vesmes skrze celou karieru hercem jedne role, tyhle jeho udivene vyrazy a saskovani jsou neco sileneho, az mi prijde jakoby z toho tvurci meli jeden velky vytlem, na druhou stranu je to blazniva komedie, tak proc ne. "Chaaaaaaaarge!!!" 5/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

C.Grant postavu Mortimera Brewstera neměl rád a natáčení této frašky jej nebavilo. Prověrku časem ztřeštěně komediální dílko nevydrželo, sledovat dnes „fyzické“ Grantovo herectví (rozuměj: odpudivé přehrávání toho nejhoršího kalibru) a neustálé vybíhání do schodů a hysterický řev Johna Alexandera je téměř nesnesitelné. Něco málo zachraňuje průběžný gag s Jonathanovým předělaným obličejem. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S ohledem na stáří filmu dávám hvězdičky s vyšším počtem,než bych dal jinak.Film postavený především na hercích a jejich hereckém umu.Zde samozřejmně exceluje Cary Grant(Morthy) a jeho vyjevené výrazy,dál představitelé dvou záporáků a výborný Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander).Ti prodávají svůj herecký um naprosto dokonale a být takový i ostatní,je to nářez.Ovšem,obě představitelky Mortyho tetiček a věsměs všichny policisté,mi přišli tak hrozní,že to opravdu této klasice dle mého skromného názoru velmi ubírá.Přesto jeden z nejlepších filmečků své doby! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Frank Capra chtěl obsadit do role Mortimera někoho jiného, ale studio ho přinutilo, aby angažoval Caryho Granta. (Kulmon)

Reklama

Reklama