Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry, Jonesy, Pete a Bobr jsou nerozluční kamarádi, nadaní zvláštními schopnostmi, které jim kdysi předal retardovaný Duddits, kterého zachránili před partou výrostků. Jako každou zimu se sejdou v odlehlém srubu, ten však stojí v oblasti, kterou armáda uzavře poté, co tu nouzově přistane mimozemská loď. Zatímco plukovník Curtis nechá loď zničit a chce zlikvidovat všechny, kteří přišli do styku s mimozemšťany. Jeden z nich se zmocní Jonesyho těla a pokusí se uniknout. Henry díky svým schopnostem pochopí hrozící nebezpečí i to, že zachránit kamaráda a zastavit mimozemšťana, který se chystá nakazit lidstvo smrtícím virem, jim může pomoci jen Duddits. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Představení všech figur spolu s jejich schopnostmi je působivé a správně tajemné, prdící a krkající chlap taky, ovšem po scéně na záchodě se z toho stane tak zmatený a násilně "sroubovaný" příběh, že je to až s podivem. Chcete vědět, co má společného retardovaný chlapec z minulosti s emzáky z přítomnosti? Radši nechtějte. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá atmosféra, zimní krajina vážně dělá divy a přeje kameře. I pocit izolovanosti uprostřed hlubokých lesů byl působivý. ALE dějově to bylo poněkud zmatené, flashbacky s přítomným dějem nedržely pohromadě a ten slizký obušek se zubama, respektive mimozemský vetřelec byl spíš k smíchu. Přesto mohu říci, že jsem ty dvě hodina přežil celkem bez úhony, i proto, že jsem netknutý knižní předlohou. V opačném případě bych asi mluvil jinak (asi hodně jinak). ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Začátek nevypadal vůbec zle, ale to co se postupně rozjíždělo z celého filmu mě neustále nepřestávalo udivovat. Bohužel ale musím říct, že v negativním slova smyslu. Čekal sem cokoliv. Dokonce sem čekal procitnutí hlavních hrdinů na konci filmu ze snu. Tohle přání se mi nevyplnilo. Slušná byla scéna na záchodě. Dvě hvězdičky na takhle přiblblý film jsou opravdu hodně. Obě jsou za originalitu snímku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stephen King byl vždy fenomén, což ovšem přináší i mnohá rizika. Třeba to, že se na jeho slavných dílech chtějí ve světě filmu přiživit i tací, jenž zrovna nepatří mezi uznávané filmaře typu Brian De Palma nebo Frank Darabont. Lawrence Kasdan je samozřejmě pojem, jenže.. Pavučina snů je zdá se dějově komplikovaná i směsí několika žánrů. Kámoši se roky scházejí v lovecké chatě, jenže tentokrát se střetnou i s mimozemskou invazí. Došlo k vypuštění několika motivů a zůstaly hlavně ty efektní, má to nicméně příjemně napjatou atmosféru, dobré herecké výkony a i vizuální stránka mě (místy) bavila. A taky to docela odsýpalo. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Uffff... tak tohle mi opravdu nedělejte. Kingovu předlohu řadím mezi nejlepší romány, které jsem kdy četl, proto jsem se na film náležitě těšil. Rozjel se poměrně slušně, obsazení herců mi docela sedělo (snad na Henryho a Freemanova Curtize) a atmosféra slušně houstla. Zhruba po scénu Bobrovi smrti jsem byl spokojený. Zbytek se však neskutečně zvrhnul do nejdementnějších hollywoodských standartů a posledních dvacet minut bylo prostě příšerných... A ta Duditsova... darmo mluvit. Celkově mi z toho vychází fiasko co se týká adaptace, ubohé triky a celkově hloupý film. Škoda, mělo to našlápnuto. 30% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. 5. 2003 na ShoWest (Národní asociace divadelních majitelů založené v roce 1965). (Varan)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama