Reklama

Reklama

Epizody(6)

Před šedesáti lety byl osvobozen největší koncentrační tábor, v němž zahynuly miliony lidí. (Česká televize)

Recenze (62)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Tohle je rozhodně jeden z nejlépe natočených dokumentů o koncentračních táborech. Líbí se mi pohledy z obou stran - vlastně ze všech stran. Nic moc mne sice nepřekvapilo a kdo se zajímá alespoň trochu, novinek tam přespříliš nenajde, je to ovšem nenásilnou formou podané nacistické násilí. Je pravdou, že i zde se setkáme s hromadou dokreslených "skutečností", že najdeme pár klasických omylů a že dnes už víme, že ne všechny výpovědi jsou pravdivé, ale celkový obraz zůstává zachován a to i přes fakt, že se ne vše schoduje s realitou. (Malá zajímavůstka pod čarou spíše pro mne - hodnocení č. 1111 - komentář č. 200 ... krásně mi to vyšlo) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o nejhororovějším koncentráku jakej existoval. Sice neukazuje nic extra nového, ale natočen je výborně. Nejpůsobivější jsou rozhovory s přeživšími vězni..to fakt zůstává rozum stát nad tim, co ti lidé tam museli prožít. Hnus nehoráznej. Těm, co tvrdí, že holokaust neexistoval, bych tohle pouštěl 3x denně. ()

Reklama

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci a skutočne na profesionálne najvyššej úrovni spracovaný, šesťdielny dokumentárny cyklus, ktorý nám aj vďaka autentickým záberom, veľmi detailne približuje "život" na tom najhoršom a najkrutejšom mieste, pekle na Zemi zvanom Auschwitz, kde nacisti v plnom nasadení realizovali mašinériu masového vyvražďovania hlavne Židov, a to všetko pod veľmi nenápadným názvom konečné riešenie židovskej otázky, no pre všetkých ostatných ľudí známe ako holokaust, genocída, šoa. Pre mňa osobne sledovať tento vzácny dokument, bolo rovnako životne dôležité, ako prísť a vidieť na vlastné oči toto strašné miesto, symbol zla a utrpenia. Povinnosť pre každého! Národ, ktorý nepozná svoju históriu, je odsúdený prežiť ju znova. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce bych to nazval "Návod, jak co nejrychleji povraždit co nejvíce lidí." Odporná politika nacistů v plném světle. Naprosto precizně připravený napůl hraný dokument, který ti 100% otevře oči v tom, o co tady vlastně šlo. Nejen vraždy, ale také korupce, hierarchii vězňů a přímé výpovědi přeživších. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nejkomplexnější a nejpřehlednější dokument co, kdy , proč? ohledně Osvětimy od začátku do konce. Dokumentu velmi svěže kombinuje hrané scény, výpovědi přeživších obětí i jejich trýznitelů, původními filmovými záběry a perfektní počítačové animace, které dokreslují jak to zhruba asi vypadalo. Tohle by měli promítat na základních školách už od čtvrté třídy každy rok. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Jedním z použitých hudebních motivů, který se objevuje na konci každého dílu, je slavná sarabanda Georga Friedricha Händela ze svity označované katalogovým kódem HWV 437. Mimo dalších zazní také v závěrečné části posledního dílu úvodní melodie Mozarta „Requiem“ se slovy „requiem aeternam“, která v překladu do češtiny znamenají „odpočinutí věčné“. (Belsazar)

Reklama

Reklama