Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál, ve kterém Harry a Meghan promluví o různých peripetiích, které museli bok po boku překonat od prvního rande až po odchod z královské rodiny. (Netflix)

Recenze (71)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby pan vévoda a paní vévodkyně zůstali u toho, že se dokument bude věnovat čistě jejich vztahu a lásce, popřípadě divákovi přiblíží zvyky a tradice královské rodiny, vše by bylo naprosto v pořádku. Oni se však rozhodli, že se vydají cestou naprosto odlišnou. Rozhodli se dokument pojmout jako takovou malou osobní mstu, tedy kulantněji řečeno, rozhodli se, parafrázuji, zahrabat vzniklé příkopy a urovnat spory s rodinou, a také vytáhnout na svatou válku s britským bulvárem. Obojí ve finále působí jako neskutečná fraška, vévoda i vévodkyně po celou dobu působí jako dva malí uplakánci, proti kterým se spiknul celý svět, sami sebe stylizují do role jakýchsi bojovníků za pravdu, což je místy opravdu velice úsměvné. Nad většinou jejich výroků, nebo výroků dalších účastníků, jsem se neskonale pobavil, dělala by se z toho výborná parodie. Kdybych to ale měl brát nějak vážně, tak na mě Harry a Meghan působí spíše jako prvoplánové okopávání kotníků, účastníci dokumentu až příliš okatě hrají na city, přičemž se neostýchají využívat klamavé či vyloženě lživé argumenty. Seriál vnímám jako nudnou, nezáživnou, neuctivou a lživou zbytečnost, kterou si oba dva mohli ušetřit. To by jim ale skutečně muselo záležet na onom zahrabávání příkopů. Každopádně oběma přeji jen to dobré, příště už ale prosím přijděte s něčím normálním. 0/10. ()

Matyeos 

všechny recenze uživatele

Britský bulvár bez soudnosti šikanuje Meghan a systém oddělených mediálních kanceláří královské rodiny řešení problému nepomáhá, ba naopak, přímo škodí. I přesto, že člověk dokáže s touhou páru po svobodě a klidu sympatizovat, zůstává mu v puse hořkost z paradoxu jejich utrpení v rámci privilegovaného statusu, sebemrskačství a neschopnosti se nad věci více povznést. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Špinavé rodinné prádlo se má prát za zavřenými dveřmi. Ne ho dát k vyčištění bulváru ala Netflix, a udělat z toho teatrální show. Paradoxně největší část z dokumentu byly stížnosti a rozčarování na chováním bulváru, kterého se tak chtěli zbavit a mít konečně soukromí. No nevím, zda tento dokumentární počin byl to pravé ořechové. Pravdu, jak to skutečně bylo mezi Harrym, Meghan a zbytkem královské rodiny se stejně nedozvíme, palác zachovává jako už tradičně mlčení, a k seriálu se (podle mého pochopitelně a správně) nevyjadřuje. Meghan na mě působila jako v roli největší chudinky na světě, ona je ta hodná, dokonalá, skvělá, chytrá a ostatní jí jenom ubližují. Nemyslím si, že tomu tak zpočátku bylo, ovšem pokud si myslela (jako že asi ano), že když si vezme prince z královské rodiny, tak bude její život plný příjemných událostí a pohody, tak asi po svatbě hodně rychle vystřízlivěla. Harry mě přišel (bohužel to tak musím napsat) jako chudák, který to vlastně v konečném součtu schytal nejvíc - rozhádal se s rodinou, přišel o přátele, opustil svou vlast. Místy v dokumentu bylo vidět jak ho to mrzí, jak neví co říct. Bohužel ale bylo také vidět, že se místy za Meghan stydí (např. při ukázce jak se klaněla královně - mimochodem nevěřím tomu, že jí nikdo neukázal jak se má uklonit, ani Harry, když s ní ke královně šel...vždyť to bylo otázka pár sekund ukázat pukrle). Celkově je dokument pojatý jednostranně, logicky tu chybí vyjádření druhé strany - Harryho otce, královny, bratra..... Jak už jsem psala, pravdu se nikdy patrně nedozvíme, ale dle mého názoru bude vina na obou stranách. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Päť dielov pozretých (avšak neraz s preskakovaním), subjektívne mi to príde v prevažnej miere ako nezaujímavé a nezáživné, zopár pasáží sa dá pozrieť. Čiže, hej, Harry & Meghan zinkasovali za tento projekt 100 miliónov dolárov od Netflixu, tak aspoň pre niekoho to bolo a je (finančne) zaujímavé a záživné. Inak mám pocit, že by sa to skôr mohlo nazývať Meghan & Meghan. ;) Nech mi je prosím odpustené, ale je trochu čudné pozorovať párik elitných boháčov, celebrít, ktorí sa sťažujú ako im ublížili často iní snobi, ako sa majú a mali neuveriteľne zle, nechcem byť taký cynik, ale pozerať sa niekedy na to a snažiť sa pochopiť, čo tu riešia je pre náš región (verím, že ale nielen pre náš región) asi zložitejšie. (Aj novinári ich naháňajú, ale inak - nepatrí žiaľ obťažovanie od novinárov k životu super známych celebrít?, nie je to akási smutná  a nepríjemná daň za prepychový životný štýl svetovo známych osobností?) (*Dodatok, z úcty k zosnulej kráľovnej, ktorú som síce osobne veľmi nemusel, ale kvôli v podstate jej nedávnemu pohrebu mohli premiéru naplánovať predsa na neskôr, príde mi to ako určitý hyenizmus a bezohľadnosť.) Mini update - bolo možné zachytiť v médiách informáciu, že Harryho vila v USA stála dvanásť miliónov a za jeho najnovšiu autobiografickú knihu (kde sa okrem iného priznáva aj k užívaniu kokaínu a tiež bez dákeho jemnocitu uvádza, že v Afganistane zabil ako vojak dvadsaťpäť ľudí) zinkasoval dvadsať miliónov, tak hádam to tak zlé s nimi možno ozaj nebude. Sťažujú sa na bulvár, na druhej strane urobia dokument a kontroverznú knihu (nehovoriac o rozhovore s Oprah) a oni sami značne profitujú (aj) z bulváru. (Dodatok, potom si človek spomenie na jedno chudobné rómske dievča zo SK, Annamáriu H. z Moldavy nad Bodvou, dosť veľký talent, ktorá vyhrala bežecké preteky detí pred rokmi na SK už ako jedenásťročná, nemala ani športovú obuv, nesťažovala sa na rasizmus, financie a svoje možnosti a predbehla súperky iba v balerínkach, až neskôr sa to dostalo vôbec do nejakých médií. Značný kontrast. Harry & Meghan sa majú dobre, problémy s médiami a rasizmom nie sú sranda, každopádne sa zo svojich zlatých klietok akosi len sťažujú, hoci sedia na miliónoch, ako v tom memečku, ktoré kolovalo na soc. sieťach, kde boli H&M obhádzaní bankovkami a debatovali s Oprah, ktorá rovnako sedela v haldách bankoviek. Azda, keby pomáhali ľuďom bez domova, menšinám v problémoch, rôznym sirotám, chorým, možno by si tým získali viac sympatií a priazne. Možno časom.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

kdo téhle dvojce fandil, bude jí fandit nadále. Kdo jim naopak nemohl přijít na jméno, toho tenhle "dokument" nepřesvědčí že by na tom měl něco měnit. Osobně úplně nevím jak to celé vnímat, protože na jedné straně má dvojka H&M v lecčems pravdu (např. to že bulvár je svinstvo, které si upravuje účelově a jednostranně fakta), aby ale následně oni sami využili těch samých prostředků pro jiný jednostranný pohled. Plusové body nenažene ani ta neustálá glorifikace Meghan, která v určitých pasážích přerůstá mez snesitelnosti a překlápí se spíš k úsměvnosti. Ono méně je někdy více a tady na mě hodně věcí nepůsobilo úplně upřímně a to prostě od dokumentu, který má něco někomu osvětlit prostě nechceš...40% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama