Reklama

Reklama

Mafia Mamma

  • Velká Británie Mafia Mamma (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kristin (Toni Collette) žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala hlavou mafiánské rodiny po právě zesnulém dědečkovi, její život se obrátí na ruby. Vyzbrojená uměním dělat neodolatelné muffiny se Kristin vydává do Itálie, aby převzala otěže rodinného podniku… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

domirovec 

všechny recenze uživatele

Mafia Mamma je příjemná zábavná podívaná s dobrými akčními sekvencemi, která mne zaujala především i kvůli tomu překvapujícímu faktu, že Toni Collete předvedla ještě mnohem lepší výkon, než jsem teda upřímně čekal, protože jsem jako jeden z mnoha sázel spíše na skvělou Monicu Bellucci, ale Toni má taky ten pořádný italský šmrnc, který později ukáže naplno. Super překvápko, které potěší každého nadšence akčních komediálních úletů. Jo a mimochodem, tenhle snímek mi připomněl, že jsem ještě taky neviděl Kmotra.. ale brzy uvidím, slibuju! 4/5 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jó, tohle je přesně ten film, u kterého už od prvních minut cítíte, že to prostě bude fajn odreagovačka. Toni Collette je opomíjená čtyřicátnice přehlížená ve víru uspěchané Ameriky, jenž je nečekaně pozvána na pohřeb svého italského dědy. Místo sexu, pasty a vína ale dostane děděnou pozici hlavy mafiánského rodu a zábava může začít. Celý vývoj je mega prdel, chechtal jsem se skoro pořád a ikdyž zde není nic, co by vyloženě trhalo bránici, jde z filmu cítit úplně odlehčená parodie na italské gangsterky a nahrazení prodeje drog prodejem léků nebo způsoby, jakými mafia mamma "vraždí" své soky, jsou přinejmenším úsměvné. Největším trhákem jsou pro mě osobně její 2 ňoumové bodyguardi, kteří svou (ne)inteligencí nápadně připominají Tweedledum a Tweedledee a kterým prostě nejde nefandit či si je alespoň neoblíbit. Suma sumárum jde o úplně vychillovanou komedii s fajn Collette v hlavní roli, ze které nejde cítit žádná povýšená ambicioznost ani cíle bourat hranice top filmů 2023, ale naopak z ní číší čistě snaha bavit a strefovat se do vážného žánru italských gangsterů. Bavil jsem se skvěle. ()

Reklama

knihovna 

všechny recenze uživatele

Nehorázná chujovina. Collette je děsná ježibaba tady navíc na zabití. Hodně lidí tady chválí její výkon, já tedy ne. Pokud by chtěla, aby jí někdo oklátil musela by na plastiku ale hlavně by se nesměla chovat jako totální kráva. Klady - Bellucci je sice děsná herečka, ale pořád silně prcatelná. Italština je opravdu krásný jazyk,. Prostředí - myšleno lokace super. Vypnul jsem cca po 30 minutách, ale za ty 3 věci tomu dám jednu hvězdu pravda s velkým sebezapřením. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Jestliže něco vypadá dobře na papíře, není to záruka toho, že to bude dobře vypadat i natočené. Obsah filmu zní skvěle, těšila jsem se na solidní komedii z italského mafiánského prostředí. K mé smůle si ovšem tvůrci tohoto snímku s tak skvělým námětem vůbec nedokázali poradit, a natočili podprůměrnou komedii s nulovým prvkem vtipu a humoru. Ono postavit film na pouze na vyobrazení mafiánů jako trapně se chovajících tupců nebo na potřebě sexu hlavní hrdinky, je zárukou neúspěchu. Začátek filmu byl velice slibný a slušně rozjetý, ovšem po příletu do Itálie a zjištění co je vlastně její rodina zač, se z celkem sympatické matky a manželky Kristin stala hysterická nána Kristin, která neuměla po čas dalších několika minut nic jiného než fňukat a ječet. Její adaptace na kápa mafiánské rodiny byla značně neuvěřitelná, nucená a předvídatelná. A ten románek hlavní hrdinky? Ale no tak, něco tak průhledného jsem ve filmu dlouho neviděla. Mě osobně by třeba potěšilo víc, kdyby onen sympatický muž byl kápo té druhé rodiny a pěkně si s Kristin pohrával...z počátku by třebas o sobě nevěděli, ale pak by se to mohli dovědět a rozehrát zajímavou bitvu mezi láskou a povinností...no ale to už fantazíruji :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dříve poměrně oblíbený a dnes již notně opomíjený koncept mafiánských komedií představuje dostatek vyblbnutí a groteskních grimas pro Toni Collette. Ta se jednoho dne zčistajasna stává šéfkou mafie v Itálii poté, co zemře její dědeček, o němž ani netušila, že je členem takové zločinecké organizace. Doma se jí ani moc dobře nevedlo, manžela přistihla při nevěře, syn odjel na vysokou a v kosmetickém ústavu, pro který pracovala, nepřichází s žádnými novými nápady. V nové rodině zažije nevídané. A čeká ji spousta práce. Hlavní prioritou je nastolit smír s konkurenčním gangem a ukončit tak letité nesváry. K ruce bude mít hodnou asistentku s umělou nohou. Tahle bláznivá komedie svedla dohromady Toni Collette, která si film produkovala, s Monicou Bellucci. Obě bojují s viditelnými známkami stárnutí a chytají odkvetlé mládí za pačesy jak se dá. Její o osm let starší konkurentka Bellucci vypadá přece jen o něco zachovaleji. Collette je ale hlavním tahounem filmu. Co chvíli se ksichtí a čelí nějakému nenadálému problému. O režii filmu se postarala zkušená Catherine Hardwicke, která doposud na svém kontě podobný typ šílené komedie nemá. Od dob Stmívání ušla poměrně dlouhou cestu, její filmografie čítá i kritikou uznávané kousky a i přes svůj nesporný režijní talent a uznání se začala vytrácet. A tak to tentokrát se svým ženským tandemem vzala přes italské provincie a naservírovala něco vtipného, správně trapného a i tak trochu krvavého. Ve filmu je hned několik ostřejších scén, které se nebrání explicitnímu zobrazení. Otázkou je, jak moc je tenhle film parodií na mafiánské filmy. Nějaké odkazy na stěžejní díla, jakým je kupříkladu Kmotr, se v něm vyskytují, film samotný se do parodické roviny pouští jen velmi zřídka. Skoro až neznatelně. v každém případě tahle bláznivinka představuje nenáročný relax se sympatickou herečkou v hlavní roli, která tentokrát zatoužila po slunění, bronzovém opálení a těstovinách na všechny možné způsoby v Itálii. 8/10 ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa od 9. mája do 22. júna 2022 v Ríme a v Bracciano (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno