Reklama

Reklama

Mafia Mamma

  • Velká Británie Mafia Mamma (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kristin (Toni Collette) žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala hlavou mafiánské rodiny po právě zesnulém dědečkovi, její život se obrátí na ruby. Vyzbrojená uměním dělat neodolatelné muffiny se Kristin vydává do Itálie, aby převzala otěže rodinného podniku… (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dříve poměrně oblíbený a dnes již notně opomíjený koncept mafiánských komedií představuje dostatek vyblbnutí a groteskních grimas pro Toni Collette. Ta se jednoho dne zčistajasna stává šéfkou mafie v Itálii poté, co zemře její dědeček, o němž ani netušila, že je členem takové zločinecké organizace. Doma se jí ani moc dobře nevedlo, manžela přistihla při nevěře, syn odjel na vysokou a v kosmetickém ústavu, pro který pracovala, nepřichází s žádnými novými nápady. V nové rodině zažije nevídané. A čeká ji spousta práce. Hlavní prioritou je nastolit smír s konkurenčním gangem a ukončit tak letité nesváry. K ruce bude mít hodnou asistentku s umělou nohou. Tahle bláznivá komedie svedla dohromady Toni Collette, která si film produkovala, s Monicou Bellucci. Obě bojují s viditelnými známkami stárnutí a chytají odkvetlé mládí za pačesy jak se dá. Její o osm let starší konkurentka Bellucci vypadá přece jen o něco zachovaleji. Collette je ale hlavním tahounem filmu. Co chvíli se ksichtí a čelí nějakému nenadálému problému. O režii filmu se postarala zkušená Catherine Hardwicke, která doposud na svém kontě podobný typ šílené komedie nemá. Od dob Stmívání ušla poměrně dlouhou cestu, její filmografie čítá i kritikou uznávané kousky a i přes svůj nesporný režijní talent a uznání se začala vytrácet. A tak to tentokrát se svým ženským tandemem vzala přes italské provincie a naservírovala něco vtipného, správně trapného a i tak trochu krvavého. Ve filmu je hned několik ostřejších scén, které se nebrání explicitnímu zobrazení. Otázkou je, jak moc je tenhle film parodií na mafiánské filmy. Nějaké odkazy na stěžejní díla, jakým je kupříkladu Kmotr, se v něm vyskytují, film samotný se do parodické roviny pouští jen velmi zřídka. Skoro až neznatelně. v každém případě tahle bláznivinka představuje nenáročný relax se sympatickou herečkou v hlavní roli, která tentokrát zatoužila po slunění, bronzovém opálení a těstovinách na všechny možné způsoby v Itálii. 8/10 ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Tohle se jen tak nevidí :D Naprosto ulítlá krimikomedie, která fakt pobaví. Především musím pochválit Tomu Collette, která podává fantastický herecký výkon, naprosto mě bavila a přišla mi že se naprosto hodí do toho filmu. Musím se přiznat, že jsem taky neviděl Kmotra a taky za to docela dostávám bídu :( Nečekal jsem takovou jízdu, už jenom z toho důvodu, že se mi na ten film, vůbec nechtělo z nějakého záhadného důvodu mě vůbec neoslovily trailery ( i když jsem, většinou z takových trailerů nadšený). Ve zkratce jsem rád, že jsem na to šel a že jsem si tuhle kravinu nenechal v kině ujít. Jasně ten film není nic z čeho si člověk sedne na prdel, ale byla to taková originální jednohubka, která potěší.  8/10 ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zezačátku jsem si musela zvyknout na tuhle podivnou, situačně trapnou postavu Toni Collette, což se mi po čase stopáže naštěstí povedlo, ale stejně byly mé pocity z této specifické komedie jak na houpajdě. Jedna scéna je supr, druhá hraničí s trapností a takhle pořád dokola. Lze soudit, že Catherine Hardwicke není úplně zručná režisérka a neumí vykomponovat scény tak, aby měly požadovaný efekt. Šanci tomu dát ale můžete a třeba vám to v pohodě sedne. Suma sumárum to byl docela příjemný příběh, který alespoň potěšil svěžím námětem. Hrát v něm ale někdo méně talentovaný než Toni Collette, asi bych ty tři ani nedala. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Duo Toni Collette a Monica Bellucci je výborné. Jedna vie super hrať a druhá ešte lepšie vyzerať aj v predbabičkovskom veku. Feministický nádych filmu, kde sa žena prakticky s nulovými mafiánskymi skúsenosťami zrazu stane hlavou mafiánskej rodiny, kde ju dosadil dedko, o ktorého existencii ani nevedela, je absurdum samo o sebe a naznačuje, že v tomto filme nemožno nič brať vážne. A tak sme sa aj dočkali komédie, v ktorej postavy pripomínajú karikatúry. Ide v podstate o paródiu a jasné chyby v konaní hrdinov sú skôr scenáristickým zámerom než chybou. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Komedie každým coulem, kdy přitroublá americká madrkau - chápej - matkokráva která drtila mou mozkovnu svou nehezkostí, neherectvím, a jiným prostě Ne!  ..během několika chvil rozehrává vcelku propojeně pospojovaně vymakanou snadno chápatelnou komediji, kdy od pohřbu až po konec jsem se tetelil blahem, přičemž je dobrý podotknout že není to nikterak přecpaný píčovinama, je to zasazený do fajn krajiny, podpůrný postavy jsou vcelku též bez demence, sem tam vodkaz na Gúdfátra jako aby se asi připomělo nezapomenutelný,  za mě jako fak dobrý ! Jíst - meditovat - píchat !   :-)  Zařazuju do svý toptenky. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (1)

  • Natáčalo sa od 9. mája do 22. júna 2022 v Ríme a v Bracciano (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama