Reklama

Reklama

Stalo se jedné noci

  • USA It Happened One Night (více)
Trailer 1
USA, 1934, 105 min (Alternativní 101 min)

VOD (1)

Svéhlavá milionářská dcera a cynický reportér stavějí a bourají zdi Jericha... Romantická komedie Stalo se jedné noci patří dnes už do zlatého fondu světové kinematografie. Jednoduchý příběh zhýčkané milionářské dcery (Claudette Colbertová), která se na svém útěku od rodiny setkává s prostým reportérem (Clark Gable), překypoval vtipnými dialogy i přesnými sociálními postřehy, ale především nabídl v době vrcholící hospodářské krize divácky vděčné téma lásky, která zdolá navenek nepřekonatelné překážky třídních rozdílů. Jeho předlohou byla povídka "Noční autobus" Samuela Hopkinse Adamse, uveřejněná v srpnu 1933 ve známém časopisu Cosmopolitan. Film získal v historii poprvé všech pět hlavních Oscarů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (160)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nadějné vyhlídky, hluboký pád. Když dívka, který by dýchala z černobílé klasiky, Franka Capru a žánr screwball comedy, dvakrát u skvostu, který je řazen na 134. místo v žebříčku imdb a všeobecně se považuje za jeden z vrcholů žánru, dvakrát usne, znovu jí k vědomí proniknou dvě věci: 1. řídit se žebříčky je pošetilé i v případě zlatých pokladů kinematografie. Není všechno zlato, co se třpytí. 2. I báječný scénář a slušnou režii může dvojice nesympatických hereckých panáků roztrhat na nudné kusy. Odporný knírek Clarka Gablea a účes podle hrnce Claudette Colbert je to poslední, co mi vadilo,totální antipatie k hereckému projevu obou protagonistů mi nicméně výborně napsaný snímek znechutila. Asi v páté minutě filmu jsem pochopila, co cítil jeden milý člen redakce MovieZone, když řekl, že kdyby potkal Caryho Granta, musel by ho zabít...S Clarkem Gablem jsem to vnímala úplně identicky. A je mi to líto:-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Velmi zdarila romance, ve ktere doslova exceluje Clark Gable. Miluji dobovou atmosferu starych filmu a tato road movie, jest toho dukazem. Ve filmu je spousta vybornych scen (zpev v autobusu, stopovani, fiktivni manzelska hadka pred detektivy). Skoda, ze v posledni tretine film trochu ztraci na tempu, zaver je uz opet vyborny. Deli me jen minimalni hranice od udeleni plneho poctu bodu. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si mě získalo o fous víc než Caprovo "It's a Wonderful Life". Příjemně jednoduchá road movie s trochou sociálního patosu v reakci na Černý Pátek. Tenhle přehnaný optimismus mi je trochu proti srsti, ale přiznávám, že když začala autobusová zpívací scéna, dostalo to i mě. Gablea nemám rád a Colbertová byla většinou protivná, ale dohromady jim to šlapalo. Myslím, že si to někdy pustím znova... ----- Po druhém zhlédnutí (po letech letoucích) odvolávám, co jsem odvolal, a dávám plnou palbu. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Má to překvapivý švih a vtip, navíc mě hodně bavila část v autobuse, to mi přišlo originální. Dialogy jsou svěží a Clark Gable se svým rošťáckým úsměvem je sympaťák. Milá CC je bohužel v nejlepším případě jakžtakž roztomilá, jinak nic. Charisma, krásu nebo projev extra talentu jsem u ní hledal marně, některým Oskarům vážně nerozumím. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (24)

  • Film proslul ve své době i "eroticky" odvážnými scénami. Konkrétně jde o moment, kdy Ellie (Claudette Colbert) zastaví auto za pomoci své odhalené nožky, a dále o scénu, v níž si Peter (Clark Gable) svlékne košili a nemá pod ní nátělník. To údajně zapříčinilo, že spousta amerických mužů přestala nosit nátělníky. (Cimr)
  • Scény pod širým nebem se točili v cirkusovém stanu. (M.B)

Reklama

Reklama