Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco u Anastázie jsem odchylku (spíš otočku a na hlavu postavení) od historie naprosto nezvládla, u Pocahontas jsem historii zkrátka hodila za hlavu a příběh divácky vděčně pojala jako převyprávění legendy, kdy za onoho času byl bílý muž (tady skutečně jen jeden) ušlechtilé mysli a čistého srdce a rudý muž žil v souladu s přírodou a ještě nebylo zřejmé, jak blbě dopadne. Nebudu si příjemný zážitek z filmu kazit vědomostí, že příběh Pocahontas ve skutečnosti moc romantický nebyl, stejně jako ona sama nebyla éterická kráska s olivovou pletí. Na závěr jen staré indiánské moudro předané bílému muži: "Hlídejte si svou imigrační politiku!" ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Vyslovene priemerný disney, čakal som viac. Chýba tomu šťava, poriadny humor a nadhľad. Piesne síce nie sú zlé, ale v pamäti neuviaznu. Príbeh sa ženie dopredu v prehnanom tempe a nie je čas na poriadne rozvinutie charakterov. Animačne mi to tiež moc nesadlo. Jediná scéna ktorá skutočne fungovala a mala v sebe tú správnu mágiu bolo prvé stretnutie Johna Smitha s Pocahontas, škoda, že to bol len osamelý záblesk. 5+/10 ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Pocahontas, that tree is talking to me. - Then you should talk back." Dva světy. Dva národy. Dva lidé a jedna láska. Pocahontas je pro mě zcela nejoblíbenější Disneyova pohádka. Je to jednoduché. Má nejkrásnější hudbu ze všech kreslených muzikálů. Miluju Pocahontas, nádherná hudba. Příběh o vojákovi, který se plaví do Nového světa, aby našel zlato a pobil divochy. Ovšem jak už to bývá, něco se mu připlete do cesty. A to něco je největší láska, kterou stvořil animovaný svět. Pocahontas je indiánka, která věří svému lidi a nezná jiný svět než ten svůj. Voják John Smith se do ní zamiluje. Mezitím se guvernér Britů rozhodne pro vykácení lesa, zničení přírody a hlavně vyvraždění okolních domorodců, aby získal svoje zlato a drahokamy. Film je nádhernou ukázkou co všechno zmůže a nezmůže láska dvou lidí ze zcela rozdílných světů. Kam lidi dovede zrůdný hněv, nenávist a chamtivost. Vždycky, když vidím Pocahontas, tak si uvědomím, co všechno je člověk schopen. A't už je to lásky, a nebo války. Melodie je krásná a český překlad písniček je parádní. Nehledě na to, že animace je bezchybná a mýval Meeko je dost možná nejroztomilejší a nejvtipnější animované zviřátko z Disney. Pocahontas je velký příběh o neuvěřitelné lásce a já musím říct, že i po tolika letech se mě dokáže závěr a některé scény pořádně dotknout. Ano, film je rozhodně nejlepší animovanou pohádkou a zcela mojí nejoblíbenější. "You never will. No matter what happens to me, I'll always be with you, forever." (94 %) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Romanticko, naivná utopia ľudí z Walt Disney Pictures o mierovom spolunažívaní domorodých šľachetných Indianov a chrabrých bielých dobyvateľoch. Dosť lacný príbeh zaodetý v krásnych animáciach skúsených tvorcov. Čo sa týka produkcie tohto známeho štúdia, tak sa jedná len o šede priemerné dielo. Disneyovci vedia omnoho viacej brnknúť na city. "Pocahontas" sa mi zdá ako keby bola ušitá horúcou ihlou. *** ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Pohádka natočená podle konkrétní žijící původní Američanky ze 17. století. Netuším, jak moc se tento příběh liší od jejího skutečného života, vím jen, že osadníka Johna Smithe opravdu potkala. Tohle je ale kreslený film pro děti a musí být k tomu jaksepatří upraven a podán tak, aby v něm bylo napětí, spousta písniček, zvířátek, lásky a hlavně - POZOR, TEĎ PŘIJDE SPOILER!!! - a hlavně dobrého konce. I když ten konec jsem moc nepochopila, resp. nato, že by měl kvůli dětem hýřit hepyendem, smíchem, štěstím, svatbou, spoustou barevných, hýřících serepetiček všude kolem, na mě působil rozpačitě. - KONEC SPOILERU!!! - ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Postava Ratcliffa je založená na skutočnej osobe, hoci nebol skutočne zlým. John Ratcliffe (skutočné meno John Sicklemore) sa stal druhým prezidentom Jamestownu, kým nebol zabitý pri útoku Powhatanov v roku 1609. Meno Percy by mohlo byť odkaz na Georgea Percyho, jedného z pôvodných kolonistov, ktorí pristáli so Smithom v roku 1607. Viedol denník svojich skúseností a krátko bol prezidentom Jamestownu, kým jeho ochorenie si vyžiadalo, aby John Ratcliff prevzal zodpovednosť. (Pat.Ko)
  • Tento film sa dostal do produkcie súčasne s filmom Leví kráľ (1994). Veľa talentovaných animátorov v štúdiu sa rozhodlo pracovať na tomto filme, pretože ho vnímali ako prestížnejší projekt než druhý. (Pat.Ko)
  • Počas Ratcliffovej piesne „Mine Mine Mine“ je počuť Wigginsa spievať „Hey Nonny Nonny“. Toto bola bežná fráza používaná v starých anglických ľudových piesňach. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama