Reklama

Reklama

Eminem feat. Dido - Stan

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2000, 8:10 min (Special Edition: 6 min)

Obsahy(1)

Eminemov klip rozpráva príbeh narušeného fanúšika prostredníctvom série výhražných listov. (nessbeal)

Recenze (27)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hrdina Nezvratného osudu, Devon Sawa a pravděpodobně nejlepší a nejslavnější bílý raper Eminem, Marshall Mathers alias Slim Shady, společně v jednom klipu za doprovodu okouzlující Dido. Eminem je borec a jeho texty v sobě vždycky mají kruté, nelítostné pravdy, lži, špínu, dno a všechno ostatní, co život a lidské vztahy přináší. Snad nikdo o tom nedokáže "vyprávět" lépe, než outsider, který si taky zažil svoje, ocitl se na dně a prošel si bůhví čím. RESPECT! ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Text písničky Stan je silný sám o sobě, natož když se spojí s dokonalým ponurým obrazem a deštivou atmosférou, do toho je tu Devon Sawa coby šílený Eminemův fanoušek. Při závěrečném "Damn!" vás zamrazí. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hledat v soušasné rappové a hip hopové scéně nějaky klip, který by se dal považovat za nejlepší, tak by to byl nejspíš tento!!! Pokud se zamyslíte nad textem, tak paráda. Žadný rapperský kecy o tom, kolik do má bitches. Nic o tom, kolik kdo má peněz. Skvělý text a plus výborně mrazivý klip s hercem Devonem Sawa. Eminem je sice bílý šmejd, ale do rappu přinesl něco nového a to nové je zároveň perfektní!!! ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stan bol výnimočný videoklip vo svojej dobe. Ja síce nemám rád rap s vulgarizmami, s nezmyselným hnevom, no hľadám aj iné momenty v takýchto dielach a Stan bolo umenie s naozaj zaujímavým príbehom. Bolo to temné, smutné, no malo to atmosféru, ktorá je dnes už legendárnou, lebo to bol jeden z tých klipov, ktorý spopularizoval Eminema vo svete. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Piesni udáva rytmus sampel od skladby Dido, klipu udávajú herecké výkony od Dewona Sawa, Dido a aj Eminema. Logický hit jednej generácie, po vizuálnej a hlavne po audio stránke. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tento typ písničky mě vždy fascinoval a nikdy jsem nebyl schopný ho řádně napsat. Tedy - takový, který má nějaký dějový vývoj a vyvrcholení, nejen hudebně nebo textově. To tento klip splňuje skvěle, dokonce povyšuje i tak kvalitní píseň Thank You od Dido. Napjaté rodinné vztahy se mísí se vztahem fanouška a jeho idolu (natolik, že se vžil výraz něco "stanovat" nebo že je někdo "stan") a divák napjatě sleduje, jak příběh dopadne. Celé to navíc už v době na přelomu tisíciletí odhadlo popularitu žánru beat+zvuky deště. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nielen veľmi vydarený song, ale najmä výborne prevedený videoklip, ktorý rezonoval na hudobných staniciach denne pomerne dlhú dobu. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Zrejme sa tu zišlo pekné množstvo fanúšikov Eminema, lebo keď si dám rebríček hudobných videoklipov a žáner krátkometrážne, tak je to tam samí Eminem, alebo raper či hip-hop. Objektivita išla stranou a rozhodol životný štýl a hudobné zameranie uživatelov. Ako nestranňík musím napísať, že ale z jeho klipov je ťažko sa dozvedieť o čom pieseň je. Za dve minúty klipu okerem toho, že si speváčka Dildo sadla na hajzel, tak nič. Som rád, že dnešná mládež tak dobre rozumie angličtine a bez problémov vníma čo tam Eminem melie, lebo klip im teda nepomôže. Škoda že ich excelentná angličtina končí pri počúvaní tejto hudby a ďalej už nič moc. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tohle je 100% asi nej klip, kterej Eminem má. Včetně textu, včetně hudby i featuringu zpěvačky Dido. Jedná se vlastně o krátkej film, kterej má hlavu a patu, je vcelku hlubokej, smutnej, zajímavej a originální. Viděl jsem ho nesčetněkrát a vůbec se tomu nedivím... zaslouží si to. ()

Berry 

všechny recenze uživatele

Mám ráda klipy, které mají příběh a tenhle ho má a je rozhodně jeden z nejlepších! A tu písničku jsem si zamilovala. ()

Reklama

Reklama