Reklama

Reklama

Dívka a moře

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Houževnatá mladá Australanka si jde odhodlaně za svým snem a musí překonat velký strach, aby jako nejmladší člověk na světě sama obeplula celou zeměkouli. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Sranda, že som si celkom aj pamätal, ako som jej cestu sledoval. Detaily som si nepamätal, ale nemala počas cesty nejaké vážne problémy. Bola to udalosť, ktorá sa zapísala do dejín a film mal vzniknúť skôr a mohol byť kratší. Na jednej strane netlačíme na pílu, na strane druhej neriešíme zbytočné hovná. Len za tú spomienkovú nostalgiu 3 z 5 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jestli se těšíte na nějaký strhující polodokument "based on true story" o dobrodružné plavbě kolem Země, plný existenciálně silných momentů a koncipovaný coby hluboká sonda do hrdinčiny duše, tak tuhle sračku okamžitě smažte a zapomeňte na ni. Plavba v ní se totiž odehrává jen pohybem animované čáry po mapě a zhruba devadesát procent děje spočívá v Jessičině telefonování si s rodiči a sourozenci, nebo s "trenérem" Curtisem. A do toho se občas vrzne  záběr z paluby, ve kterém Jessica řádí na netu, tancuje, zpívá si, holí si nohy, nebo má v lepším případě depku. Zdaleka nejzajímavější pasáž z celého filmu je pak závěrečných pár desítek sekund autentických záběrů z oné skutečné plavby, ale myslím, že ani skutečná Jessica by mě příliš nenadchla, extrovertní náctileté dyslektické blondýny se zálibou v růžové barvě mi zkrátka nijak neimponují, ani kdyby přistály na Měsíci. Zvlášť když ze všeho nejvíc působí jako povrchní duchoprázdné komerční influencerky a nikoliv jako námořnice. ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Film je založen na základě knihy "True Spirit: The Aussie Girl Who Took On The World", Jessicy Watsonové, nejmladšího člověka, který kdy samostatně plul po celém světě bez mezipřistání. Svou plavbu dokončila před svými 17. narozeninami. Její výkon byl oceněn Řádem Austrálie. I když cesta byla nakonec kratší než požadovaných 21 600 námořních mil, aby mohla být Světovou radou pro rychlostní rekordy plachtění považována za globální obeplutí . O příběhu Jessici Watson vznikl dokument "210 Days: Around the World with Jessica Watson". ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Představitelka hlavní role mohla být méně hezká (až příliš občas kamerou tlačili na její vzhled, až příliš využívali detailní záběry na tvář) a mohla působit mladší. Jinak nemám výhrady. Film o moři a plachtění, který udržel naše Prťata u monitoru celou dobu. A podle skutečné události, což mám rád. Celkem doporučuji. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Příběh sice staví na klišoidnim námětu "místo snění tvrdě makejte a dokážete všechno, co si zamanete", ale nakonec z toho všeho vylez sympatickej i lehce inspirativní feel-good biják. Uměl bych si teda představit ještě víc dobrodružství nebo napětí na otevřenym moři a scény z dětsví bych uplně vynechal. Trochu mě ještě zarazil moment, kdy se jachtička převrhla a za nějakej čas se zase zázračně vynořila, ale co já vim, asi to možný je. Jinak jsem byl spokojenej, protože děj svižně odsýpal, herci hráli co měli a audiovizuál dokázal mnohdy navodit příjemnou atmosféru. Na jistej nadprůměr za čtyři hvězdy to ale přec jenom uplně neni, tři silnější hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Skutočná Jessica Watson (stvárnila ju Teagan Croft) si po dokončení výroby mohla ponechať repliku svojej lode použitej na natáčanie. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2021 na ostrove Chevron v meste Gold Coast, Queensland, Austrália. (Arsenal83)
  • Když si Jessica Watson (Teagan Croft ) za bezvětrné noci zpívá úryvek písně, jde o známou píseň „Starman“ od zpěváka Davida Bowieho. (Puxina)

Reklama

Reklama