Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že tento snímek natočil Victor Salva. Hodně mě překvapilo, že si sám napsal scénář a zajímalo by mě jak dlouho na něm pracoval. Pokud chcete film, kde je toho o kvantové fyzice hodně, tak je to pro vás ten pravý. Salva stvořil něco, co pro mě nemá do geniálního snímku daleko. Pochopil bych, že tento snímek není pro všechny, protože je celkově velice citlivý. Po tomto snímku si stále kladu otázku ... proč se dal Salva na horrory, když může natočit něco tak výborného jako je toto? Na to už mi ale asi nikdo neodpový. 85% ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý a působivý film o nepochopeném géniovi s čistou duší, člověkem, který si váží života jako takového Film s dobře vystavěným scénářem a několika velmi povedenými scénami... Nejvíce mě zasáhla scéna se srnou, dotek smrti. Víc psát nebudu, doporučuji všem, kterým nevadí, že film hodně tlačí na emoce... (A úspěšně v mém případě.) A hudba? Jeden z poměrně neznámých klenotů Jerryho Goldsmithe. :-) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Asi to nejmysterióznější, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Kvůli tomu taky nakonec ty slabé 4* dám, protože záhad je zde skutečně mnoho a díky tomu mě celý ten film většinu času celkem fascinoval. Ze začátku jsem se obával, že půjde o klasickou americkou citovou vydíračku - a ono taky jo. Nejedna scéna tu emočně vydírá diváka místo toho, aby z ní šly reálné emoce a to mi zážitek z celého filmu celkem kazí, jenže i když ten film je vydíračka, i tak má ve většině případů celkem uvěřitelně se chovající postavy (třeba u Jessicy nebo šerifa (jméno si nevybavím, asi Doug?)), zajímavě se vyvíjí, nepůsobí ani moc jednostranně a překvapivě má i silné scény, na kterých sice je trocha patosu, ale jinak dokáží být silné i samy o sobě. U postav by se teda dalo vytknout chování šikanátorů, které je strašně přehnané a v závěrečné čtvrtině to trochu ztratí dech, ale to pak zachrání povedený (ale opět trochu pateticky udělaný) závěr. Toho patosu, citového vydírání atd. tam bohužel není málo a dost mi to vadí, ale jinak je to zajímavý a povedený film, který dokonce má i přesah do sci-fi a dokáže být hutně mysteriózní (třeba scéna s bleskem ve škole mi nahnala celkem dobrou husinu, jako už žádný film dlouho ne), což se mi líbí vždycky. Má to i chvíle, kdy to působí chytře, ale celková myšlenka mi přijde tak trochu naivní (+ "newageovské" Všichni jsme jedno tu taky zaznělo). Docela se mi to líbilo, ale i tak z toho mám trochu rozporuplné pocity. A jak už jsem psal na začátku komentáře, kvůli vší té mysterióznosti nakonec jednu slabou hvězdičku přidám. Slabé 4* ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Sice nikterak originální příběh (pomineme-li tu Běláskovu určitou nadpozemskost), ovšem zpracovaný s neobyčejnou ladností a decentním citem. Dočkáme se několika natolik silných emocionálních scén, že se slzám místy nelze ubránit. To vše ověnčeno krásnou, jemnou a nesmírně působivou hudbou Jerryho Goldsmithe. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ...a pak přijdou lidé a uvidí ho. A odvedou nejzajímavějšího chlapce s jakým se můžeš setkat.…. Mám rád filmy o nadpřirozenu, věřím na zázraky. A bohužel nedokážu pochopit, proč všechno čemu nerozumíme, musíme zničit. Asi (i) proto se na tuhle pohádku plnou melancholický hudby J.Goldsmitha a elektrizující atmosféry rád dívám. (Možná v ní vidím (malého) předchůdce Zelené míle.) Každopádně mně příběh chlapce, jenž poslouchá lidi ,,ze vnitř“a jehož vědomost překonala lidskost nenechává v klidu. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama