Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Spousta místy až nechutných klišé, několik neskutečně očividných filmových chyb (typu "v jednom záběru tak, v dalším přesně naopak") a celkem dost nevyužitý potenciál námětu. Na druhou stranu samotný Bělásek je tak neodolatelně čistý (vč. nadpozemského zjevu), že mi asi ujede jedna hvězda... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vyprávění příběhu o běláskovi, který byl většinu svého života odsouzen žít v domě (lépe řečeno ve sklepě) domů svých prarodičů, protože se ho vlastní otec zřekl, je určitě působivé a vysoký stupeň sentimentu k němu prostě patří. Ani to nezakryje úžasnou povahu a zajímavost hlavní postavy, která si získá srdce každého diváka, i toho, který bude nadávat na neustálá klišé a účelné drancování jeho vlastních emocí. Tenhle film je prostě působivě lidský, určitě záměrně, ale to má být problém? Způsob jakým se lidé k "zázrakům/chybám přírody" chovají, je ten základní problém. Zvednutý prst směrem k lidské povrchnosti a odsuzování tu už byl mnohokrát, ale ne často tak působivě zvládnutý. Samotné sci-fi prvky jsou velmi jemné, ale působivé a přicházejí správně dávkované pro diváka, který film kvůli nim nesleduje. Mě to chytlo, přesně jak mělo, takže plné hodnocení (holt, jsem slabý jedinec:)). ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Docela klišovité drama o outsiderovi, kterým společnost okolo pohrdá, ztrácí dech především díky již zmíněné šablonovitosti a předvídatelnosti. Plusové body dávám za načrtnutý prvek nadpřirozena, který je bohužel rozvinut do ztracena, takže je spíše kontraproduktivní. Kdyby byli tvůrci trochu odvážnější mohlo to být hodně nadprůměrné dílko... 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další doklad toho, jak se člověk v průběhu let mění... "Běláska" jsem viděla poprvé někdy před 13 lety v době dospívání, byla jsem z něj nadšená, okouzlil mě, byla jsem dojatá a fascinovaná příběhem odlišného chlapce. Když jsem si film pouštěla včera, samozřejmě jsem tušila, že pro tu sarkastickou, životem otřískanou bytost, v jakou jsem dospěla, už nebude dojem z "Běláska" stejný. Nemýlila jsem se, bohužel. Příběh podivného outsidera na okraji společnosti mi přišel (navzdory zvláštním schopnostem hrdiny) poněkud otřepaný, scénář přespříliš sentimentální, některé okamžiky nesnesitelně kýčovité. Sean Patrick Flannery sice nebyl k poznání a odvedl solidní výkon, ale zároveň jsem pod bělostným makeupem vnímala každičkou jeho vrásku a přemýšlela, jestli skutečně nemohli do hlavní role najít věkem lépe odpovídajícího herce. V případě českého dabingu nevhodný hlas akorát podtrhoval skutečnost, jak je Flannery pro roli starý. Za zmínku jistě stojí účast charismatických sympaťáků Lance "Bishopa" Henriksena jako šerifa a Jeffa "Mouchy" Goldbluma jako učitele fyziky, ovšem jejich přeslazené úsměvy a jásání v závěru mě div nepřinutily vyhodit večeři (pochopitelně už snědenou;-)). Sečteno a podtrženo: na první podívání 95%, na druhé 60%, dohromady tedy kompromisní 4*. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, je zde vidět obrovský lidský strach z neznámého a co vše může způsobit lidská závist. Velmi pěkně a nostalgicky natočeno, ale škoda že děj není více rozvinutý a nejde trochu do hloubky, Ale námět určitě super a výborný výkon Seana Patricka Flanera a Jeff Goldblum zde opět vyniká jako, jak je jeho zvykem, jedna z vedlejších postav. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama