Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (307)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZNÁME PRAVDU…“ Tak hlavně první díly jsou parádní a krvavý westernový post-apo… Srší to nevotřelejma nápadama a kurevsky to baví! A ta hudba! Je to v podstatě strašně jednoduchý – ale super. Žádný vekácávačky… prostě to vodsejpá. Škoda, že neznám hru, asi bych vocenil ty narážky (jestli tam teda jsou…). Postupně jde víc o příběh, než o všelijaký serepetičky, ale rozhodně jde (v mejch vočích) o parádní seriálovej počin!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jonathan Nolan (bratr Christophera) je hráč a velkej fanda herní série. Právě díky němu Bethesda Games Studio souhlasilo se seriálem. 2.) Thx za titule „Filip Drlik a Lucie Musílková“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářky nad tím, jak Bethesda zhnojila Fallout, jsem četl už před patnácti lety. Pokud někomu pořád nedochází, že Bethesda vlastní Fallout, a tudíž kreativní rozhodnutí nějaký TV show budou odpovídat kánonu od Bethesdy, ať hraje dál Fallout 1 a 2. Taky bych byl radši, aby humor odpovídal tomu v prvních dvou dílech, aby vizuál odpovídal spíš New Vegas než Falloutu 4, ale nejsem zas tak hloupej, abych nerozuměl, proč tomu tak není. __________ Televizní Fallout není žádný mega terno, má svoje slabiny v charakterizaci a výstavbě tří linek příběhu, Jonathan Nolan vždycky trpí na tempo expozičních epizod. Ale jako adaptace je televizní Fallout dobrej počin. Za mě osobně nejlepší videoherní adaptace, možná i proto, že vypráví původní příběh. Jasně, ten příběh je koncentrát trojky a čtyřky, ale má hezkej přesah a dovoluje si zasahovat do lore, což z ní může a bude dělat kánon pro potenciální West Coast Fallouty. Včetně těch televizních. Protože herní Fallout v Kalifornii nebo na západě obecně asi už nikdy nedostaneme. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice, velice fajn. Seriál, který funguje pro herní fandy (známé prostředí, postavy, hudba, zvuky) tak i pro hrami nepolíbené a milovníky postapo žánru, který se nebere vážně. Fallout je až překvapivě odlehčená záležitost, která pocitově více připomene Borderlands, než herní Fallout ale pokud na to divák přistoupí, dostane páradní zábavu, která je krvavá, drsná, hravá, atmosferická, vtipná, se zajímavými postavami i jednoduchým ale nosným příběhem. Zamrzí jen tempo, které je z počátku vynikající ale ke konci zpomaluje a příběh začne být trochu vážnější a ve výsledku vyzní do prázdna, než aby skutečně rezonoval. Každopádně už aby tu byla druhá sezóna. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videohry som žiadne nehral, takže som nevedel do čoho idem. Evidentne to bolo fakt drahé a technická stránka je skvelá. Akcia brutálna, ale vďaka nekonečným spomalovačkám mi to pripomínalo Snyderové filmy, ktoré mi už lezú krkom. Rovnako ma srala hudba. Takže ani akciu som si dvakrát neužil. Herecké obsadenie je skvelé. Kopa mojich obľúbencov. Ale všetky postavy sú divné ako celý ten svet, ktorý mi vôbec nesadol. Jeden magor za druhým. Nemal som komu fandiť. Naviac mi to prišlo strašne naťahované. Nič poriadne sa tam nedialo. Trochu ma bavil len prvý diel, ktorý mi pripomenul seriál Silo, ale na ten sa absolútne nechytá. Celkovo veľké sklamanie a ďalšie série vynechám. 4/10. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zpracováním postapocaliptického světa jsem nadšený. Příběhem už moc ne. A bohužel ani obsazením. Černoch co se furt tvářil jako kakabus, z toho jsem šílel asi nejvíc. Ella Purnell s obrovskýma hezkýma očima, jenže když v posledím díle je dohromady tak 10 minut jen záběrů na její kukadla, tak jsem u toho několikrát usnul (a to i když jsem si některé scény pustil znovu a znovu u nich usnul). A celá první řada je něčem "kouzelném", co každý potřebuje. A na závěr? Se rozsvítí světla. Hustý. Akorát že jsem si každý druhý díl říkal, kolik světel na opuštěných místech po 200 letech pořád svítí. Takže ten závěr dost o ničem. Hodně lidí srovnává se Zaklínačem a jak se povedla adaptace. Jenže Zaklínač se měl držet knižní předlohy. Fallout se držel světa (a možná nějakých drobností z pozdějších her, které oproti prvním dvěma dílů jsou horší) a příběh volnost, postavy volnost. Když srovnám tyto dva seriály z pohledu adaptace světa, je na tom Zaklínač možná i líp. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Vault 33 je navržen podle vaultů, které můžeme najít ve videohrách „Fallout 4“ a „Fallout 76“. Vstupní hala je přesná kopie té herní. (Veskoslav)
  • Na začátku každé epizody se logo Falloutu objeví a zmizí jiným způsobem a utrpí stejný osud jako některá z postav, jako je zastřelení, upálení atd. (PavelVanekArt)
  • Kolouch, kterého Lucy (Ella Purnell) potká u vody a následně je spolknut gulperem, je opravdový. (DavidSe)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama