Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Celovečerní Luther bylo tajné přání všech jeho příznivců ale tato podoba je bohužel výrazně horší než ty nejslabší díly, posledních sérií. Neuvěřitelně hloupé, bez jakéhokoliv logiky s línou režií, která nedokáže připravit jedinou kloudnou scénu a kdykoliv přijde naděje na cokoliv napínavého (útěk z vězení, metro) vždy to je pohřbeno tvůrčím neumětelstvím. A to ani nemluvím o příšerném záporákovi, který by měl být geniální ale je to přesně naopak. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

V tomto případě stereotyp Krimi = shit popírající fyzikální zákony, vzorce lidskýho chování, postrádající logiku a tím pádem i napětí. Zezačátku jsem si říkala, že je supr, že je to alespoň průměrné. V polovině filmu si říkám "prosím, ať to neni úplně debilní" a ke konci mě štve, že jsem tímhle promr.... nedělní večer. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Luther se už od svých původních prvních sérií vzdálil asi jako poslední díl Rychle a zběsile od toho prvního. Z depresivní temné kriminálky se stalo přepálené akční béčko, které sice baví, ale nemuselo na to znásilňovat dobré jméno série a klidně to mohlo být natočeno s jiným obsazením pod jiným názvem. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Luther patří k tomu nejlepšímu co se týče seriálů se sériovými vrahy.... Bohužel tento film je průměrný. Sériový vrah je divný a když jsem viděl Serkise, viděl jsem Gluma 🙂 Měli udělat další pořádnou sérii s prvotřídním psychopatem, která je originální a šokuje.... Lite verze pro Netflix se moc nepovedla... ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Po celkem slabé páté sérii, je tu John Luther s celovečerním filmem. Co se týče příběhu, je to přesně takové, jaké se dá od tohoto týpka očekávat. Andy je výborný protivník, tajuplnost a drsnost filmu rozhodně nechybí. Ale některé momenty jsou opravdu silné přitažené za vlasy ať už vězeňska část, ba i paradoxně celkové finální rozuzlení, které tak trošku připomíná spíš příběhy agenta s dvěma nulami. Takže jako celek dobrý, ale tak dobré, jako byly první tři série už asi nikdy Luther nebude. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)

Reklama

Reklama