Reklama

Reklama

Film o americkém gangsterovi, profesionálním zabijákovi. Jeho najímá další gangster, aby si vyřídil účty se svým nepřítelem, který se snaží ovládnout podsvětí. (tuntavala)

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mrtvolka s nohy zarytými do cihly, tetované krokodíly v tunelu, hanlivá pouťová atrakce na náměstí coby terč pouličních malířů... a jako vrchol všech zde přítomných absurdit jeden univerzální strojek se sbírkou nejrůznějších alternativních násad, s nímž nikdo neumí tak obratně a skvostně zacházet jako Chuck Connors. Interesantní podmořský hřbitov lidí a objektů záhadně zmizelých je pak kapitolou sám o sobě. :) ... John Frankenheimer točil během své dlouhé režisérské kariéry komedii snad jen dvakrát (tou první je u nás rovněž neznámý Extraordinary Seaman s Davidem Nivenem v hl. roli), nicméně i tady uměl naplno rozvinout špičkovou práci se zvoleným žánrem a fuknčně v něm využít i svou oblibu v akčních scénách. Zde Frankenheimer spojil síly se scenáristou Robertem Dillonem (Konec rozkvětu 1972) a pánové stvořili nápaditou parodii ve stylu přímočárých kirminálek a gangsterek ze 70. let. Bláznivé je to tedy chvílemi až běda! Samotný děj mi jako celek nijak neučaroval, přesto jsem si po většinu času užíval spoustu vtipných vychytávek, nápadů a bláznivých akcí, které nepostrádají nadhled. Všechno dolazují parádní herci (ač v tomto případě pro mne bez výjimky úplně neznámí), opět hravá Manciniho hudba a já si 99 a 44 ze 100 procent mrtvého zařadím klidně na seznam těch dobových / stylových komedií, ke kterým se časem s radostí vrátím. 80%                                                                                                A jedem! ♫ https://www.youtube.com/watch?v=KIuukyS955E ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Hravé a plné kousků zabíhajícím do absurdit s chladnokrevným Richardem Harrisem skrytým za brýlemi s tlustou obroučkou.(max.70%) ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Dva gangsterští bossové si v likvidačním boji pošlou pro pomoc. Jeden najme chladnokrevného profesionálního terminátora Harryho , druhý pošle pro Marvina, sadistického a dementního zabijáka, kterému chybí jedna ruka. Jenže Marvin nenávidí Harryho, protože to byl právě on, kdo mu ruku useknul. Ale mezi vší tou krví a kulkami se najde čas i na romantiku. Dost materiálu na pořádně napínavý děj i finále... ()

Reklama

Reklama