• Houdini

Oscar 7 nominací: Herečka VR - Jocelyne LaGarde, Kamera, Kostýmy, Speciální vizuální efekty, Hudba, Píseň - "My Wishing Doll", Zvuk(19.3.2004)

Rozpočet $15miliónovTržby USA $34,562,222Tržby Celosvetovo $-(25.6.2009)

• dobytek

Film je o nějakym náboženskym fanatikovi a jeho soužití s domorodym obyvatelstvem na Havaji. Pro mě je takový téma naprosto nezajímavý a tim pádem mě film prostě nebavil. Asi tak první hodinu jsem to sledoval, druhou hodinu jsem na to občas mrknul jednim okem, jestli se tam náhodou neodehrává něco zajímavýho a poslední hodinu jsem vzdal a vypnul jsem to. Možná měl film nějakou geniální pointu, takže mu třeba svym hodnocenim křivdim, ale za to, co jsem viděl, si to zaslouží maximálně tu 1 hvězdičku. A tu dávám jenom za prostředí, kde se natáčelo, protože to bylo fakt pěkný. A potom ještě některý ty havajanky stály celkem za vidění. Teda až na tu jejich vrchní bábu, která vypadala jak hroch.(4.2.2010)

• danecek24

24. Zlatý Glóbus za rok 1966 - cena (2) - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jocelyn Lagarde, *Nejlepší hudba - Elmer Bernstein + nominace (1) - Nejlepší herec (drama) - Max von Sydow(10.1.2009)