Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dobrovolných žoldáků získává kontrakt na akci, která má vést ke svržení krutého diktátora jedné země střední Afriky. Jejich úkolem je vysvobodit vážně nemocného vůdce opozice. Během akce ovšem dojde k dohodě mezi diktátorem a zadavatelem úkolu a komando je ponecháno na pospas vlastnímu osudu... (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mám kontrakt na vysvobození prezidenta Limbaniho z rukou generála Endovy“… Je to starej film. Všichni (včetně mě), kteří nemají rádi staré filmy, se musí vyrovnat s děsivou hudbou a efekty. Jejich milovníci naopak ocení herecká esa v akci a snad mohou nazvat tento film ,,klasikou“. Pravda, skládání komanda je neobvyklé – jde spíš o armádu složenou ze 40ti letých dědků J, kterým jde spíš o infarkt, než o válku J. Morálka mezi žoldáky mne nebere, i když film má nosnou myšlenku. Ale je to zbytečně dlouhé! A už jsem vám to říkal? Nemám rád starý filmy! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Oldschoolová vojnová akcia ako sa patrí prebiehajúca v slede zháňanie starej party, výcvik a nasadenie. Žoldáci sú trošku postarší a je medzi nimi dosť vyslúžilcov, to ale neznamená, že v Afrike nedokážu pri oslobodzovaní vodcu opozície Limbaniho trošku prikúriť. Starouši to všetko zvládajú bravúrne a dokonca aj s troškou humoru, škoda len niektorých nie moc podarených bojových scén, mohlo to byť za viac. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Divoké husy jsou pouhá schematická povídačka o bandě ostrých, stárnoucích žoldáků, kteří ještě nepatří do starého železa a tak se po dlouhé době opět vydávají do akce kdesi v Africe. Ničeho se nebojí, kamarády nenechají ve štychu, padají z nich drsné hlášky, bez stížností umírají a hlavně umí pokosit stovky nepřátel. Ti, byť označeni za elitu, jim po desítkách vbíhají před hlavně, výbuchy jimi pohazují a hrozivě pokřikují africkou hatmatilkou. Prostě takový kanónenfutr, aby divák chápal, že hlavní hrdinové opravdu musí střílet. +++++ Africká exotika uměle dodává filmu osobitost, kterou jinak neumí na ničem jiném vystavět. Jó, tenkrát se v Africe proháněla spousta Kubánců, dáme je tam, v Africe je savana, misionáři a černí domorodci. Tuna motivů se objevuje jen proto, aby se nedalo říci, že je tam jen sbírání týmu, humorný výcvik a střílení: žoldák dojemně se starající o bloďatého synečka, rasista, jemuž moudrý černoch otevře oči, "moudré" dialogy o Africe a žoldáctví. +++++ Způsob, jakým scénář dostává žoldáky do Afriky a tam je ponechává osudu, působí velmi podezřele. SPOILER. Neumím si představit, že záludný západní bankéř z ničeho nic vyjedná kotrakt se zlým diktátorem (nemusí se taková schůzka domluvit dopředu), ani přitom akci neodloží, v za minutu dvanáct svoje žoldáky zradí... Ale že se namáhám, o logiku tu nejde, hlavně že tam hlavní hrdinové jsou a musí se někam prostřílet. KONEC SPOILERŮ. Bez výpovědní hodnoty, napětí a jakékoliv neobvyklosti, s občas podařenou hláškou či vtipem a herci, kteří se opravdu umí tvářit nebezpečně. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U nás se vracejí dobří holubi, v Británii zase divoké husy. Ač to není dle Forsythových Žoldáků, tak je to jejich takřka ideální adaptace. Dokud se to drží na půdě Londýna (tedy v oblecích a interiérech), sestavuje se tým a plánuje akce, tak nemám žádných výhrad. Jakmile na sebe ovšem staříci nasoukají uniformy, tak se to rázem stává tuctovým válečným filmem jakých jsou desítky. Tady se naštěstí aspoň dost dlouho vyhýbají patetickým scénám. Občasné slabší momenty spolehlivě drží nad vodou charisma ústředního tria a ne úplně hloupé dialogy (v rámci podžánru "padesátka proti několika stům"). Především ten o morálce žoldáků byl docela trefný. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů odehrávajících se na černém kontinentě a dost možná i jeden z nejlepších vůbec. Příběh není dvakrát originální, ale o to víc si tvůrci pohráli s napětím, které by se místy dalo krájet. Trio hlavních hrdinů je skvěle zahráno. Mým osobním favoritem byl Richard Harris.:-) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (21)

  • Navzdory zákonům Apartheidu žil celý štáb, čítající černochy i bělochy, dohromady v letovisku minerálních lázni Tshipise bez jakéhokoliv zásahu Jihoafrické vlády. (Caaslav)
  • ve filmu jsou pouze 2 ženy, které mají mluvící role. (Caaslav)
  • Jde o poslední film vyprodukovaný a uveřejněný společností Allied Artists, která byla před uvedením do kin těsně před bankrotem. Kvůli nízkým investicím do propagace film zaznamenal daleko menší tržby, než se očekávalo (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama