Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dobrovolných žoldáků získává kontrakt na akci, která má vést ke svržení krutého diktátora jedné země střední Afriky. Jejich úkolem je vysvobodit vážně nemocného vůdce opozice. Během akce ovšem dojde k dohodě mezi diktátorem a zadavatelem úkolu a komando je ponecháno na pospas vlastnímu osudu... (Vapet Production)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Divoké husy mají všechno (dobré), co si vybavím pod pojmem "poctivý akčňák ze staré školy". Mohutné akční scény, nešetřící kulkami, výbuchy ani mrtvolami; někompromisně drsné, charizmatické a ukázkově čestné hrdiny i chytlavý příběh o boji dobra se zlem, který v tomto případě vůbec není béčkově trapný a primitivní. Zejména závěr je hodně neklasický a nepředvídatelný. Navíc tu nejde jen o tu akci a i první (neakční) polovina, v níž se seznamujeme s postavami a budujeme si k nim vztah, je hodně poutavá. Velká spokojenost a 85% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dálší odnož The Dirty dozen, tentokrát na téma vojáci v důchodovém věku. Burton a Harris prokazují, že dokáží uhrát i nejplošší akční charaktery, zatímco Moore jenom statuje s doutníkem a zbraní. Roztomilé přijímání starých kádrů zpět do akce, drsný výcvik (vždyť je to vlastně fajn, když vám zupák prožene pérka), do toho jásavý vojenský motiv. V akci sice většina zahyne, ale co může být vlastně pro starého vojáka větší poctou? Šli tam, aby nezemřeli v nemocniční posteli. Může mi někdo říci, co je vlastně na válce tak "cool"? To mám na konci filmu, když jdou titulky s portréty hrdinů, utřít slzu na líci? ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Celá akce je připravená do nejmenších detailů - a tak jen sedíte a čekáte, kdy se někde něco zadrhne ... Zákonitě se MUSÍ něco stát, neboť na hladký průběh a bezproblémové zakončení perfektně zorganizované operace není krvežíznivý divák zvědavý. A tak se podle všech předpokladů děj s cynickým úsměvem lehce přehoupne do druhého poločasu, který se s hlavními hrdiny nikterak nemazlí, neboť život nájemných žoldáků není peříčko - a to ani v tom případě, když zrovna bojují na té správné straně. Dramatický děj, charismatičtí hrdinové a nadčasové dialogy se zasloužili o regulérní 4* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo za 3 s odřenejma ušima. Prostě zlatá osmdesátá, akčňák jak z učebnice. Bohužel se nejedná o ojedinělé dílko s takovým námětem (včetně aktu pomsty). Zde to naštěstí táhne ústřední herecká čtveřice es, která s najmutou partou maníků, kterou sami vycvičili zachraňuje v jedné ze středoafrických republik vězněného a nemocného vůdce opozice. Diktátor věznící vůdce opozice se mezitím spolčí s investorem akce a komandu začíná problém. Nemá se jak dostat z Afriky. Nepřátel přibývá, střeliva ubývá i členů komanda a přibývají i ranění.... Už od prvopočátku jsem vytušil konec, bylo to moc okaté. Ale dobrý... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Válečné odlehčené oldies drámo s all star týmem hollywoodského senior klubu. Pozvolný rozjezd, vytříbené dialogy, slušná akce, a na konci důstojné přistání. A že akční filmy stárnou rychleji než jiné, a proto je nuda se na ně koukat? Víte, zrovna teď na Barrandově končí Clementine se Seagalem z roku 2004, oproti které jsou tihle čtyřiatřicet let staří divocí houseři sotva vylíhnutá kuřátka. Jasně, že nejde srovnávat golfový green s bahnem, ale zároveň si nemyslím, že u akčních filmů nutně záleží na roku vzniku. Howgh! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (21)

  • Někteří ze žoldnéřů používají československé samopaly Vzor 24 a 26. (Saccard)
  • Scénář filmu vychází z románu „The Thin White Line“ od Rhodesian Daniel Carney. (jarjarbinx)
  • Natáčení scén Jeffa Coreyho trvalo jen jedinou noc. (Caaslav)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama