Reklama

Reklama

Jediná věc nebezpečnější než mise je útěk... Tajný zpravodajský agent Tom Harris (Gerard Butler) pracuje pro CIA a operuje na Blízkém Východě. Uvízne na nepřátelském území v Afghánistánu poté, co selhal  a jeho krytí bylo odhaleno. Nyní musí i se svým tlumočníkem Moem (Navid Negahban) uprchnout. Pronásledují ho nejlepší žoldáci světa a elitní speciální jednotky nepřítele. Dostat se do Kandaháru je jediná šance na záchranu. Zde na hrdinu budou čekat buď spojenecké vrtulníky, nebo kulka s jeho jménem. (JOJ Cinema)

(více)

Zajímavosti (10)

  • V čase 01:20:00 filmu je scéna, ve které leží na podlaze 4 popravení lidé. Mrtvý člověk uprostřed vlevo v řadě otevře oko a podívá se do kamery. (Johnny.ARN)
  • V 52. minutě ťuká na okénko vozu Nissan muž, který má na sobě průhlednou masku Covid, aby mohl natáčet. (Johnny.ARN)
  • V íránské televizi se titulky zpráv zobrazují v obráceném pořadí, perština se však píše zprava doleva. (Johnny.ARN)
  • Kahil (Ali Fazal) se ptá mladého chlapce, kam Harris (Gerard Butler) jede. Chlapec odpoví: „Delaram“, ale to nemůže vědět. Harris právě napsal svému kamarádovi, že tam jede místo něj, ale aby to mohl udělat, musí odbočit z hlavní silnice, po které jede (pravděpodobně vede do Kandaháru). Hned poté Harris odbočí z hlavní silnice. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Kahil Nasir (Ali Fazal) sražen z motocyklu a vyhodí do povětří jedno z íránských bezpečnostních vozidel, je jeho motocykl v oblasti výbuchu a je vidět, že hoří. O chvíli později se vrací ke svému motocyklu, který je zcela nepoškozený. (Johnny.ARN)
  • Spojené štáty nemajú diplomatické vzťahy s Iránom od iránskej rukojemníckej krízy v roku 1979 a je veľmi nepravdepodobné, že by americký občan vykonával zmluvnú prácu v tejto krajine, najmä nie v telekomunikačnom odvetví. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama