Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kaleb bude mít zanedlouho 30 let a nikdy nebyl osamělejší. Bojuje se svou sestrou o dědictví a přerušil vztahy se svým nejlepším přítelem. Fascinovaný exotickými zvířaty najde na trhu jedovatého pavouka a přinese si jej do svého bytu. Trvá jen chvíli, než pavouk unikne a rozmnoží se, čímž se celé místo změní na strašivou pavučinovou past. Policie zároveň uzamkne budovu a tím uvězní obyvatele uvnitř. Jediná možnost pro Kaleba a jeho kamarády je najít cestu ven a přežít. (Continental film)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (147)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Síce sa film odohráva v rovnako škaredom paneláku ako nedávny francúzsky „La Tour“, našťastie je ale na inú tému. Mladík si kúpi exotického pavúka, ktorý mu utečie a postupne nastáva peklo. Z jedného pavúka je sú totiž okamžite tisíce, ktoré sú postupne omnoho väčšie, takže boj o prežitie môže začať. Že je ich uhryznutie smrteľné, a že radi vychádzajú z ľudských otvorov, je myslím samozrejmosťou. Režisér sa s tým proste nesral, naservíroval nám úplne priamočiary survival s množstvom mŕtvol a akcie, ktorý sa nezastaví až do konca. Tentokrát dám plné hodnotenie, pretože posledný kvalitný film o pavúkoch bol „Spiders“ z roku 2013, lenže to zase bola sci-fi srandička, zatiaľ čo títo malí jedovatí bastardi na mňa pôsobili neskutočne reálne. ()

Bowser 

všechny recenze uživatele

Recenzi jsem nepsal přes dobrých pět let na csfd, ale tady musím. Začnu Lucernou - takže organizátoři moc dobře vědí minimálně den, že nové "trafo" zlobí, jak nám minutu před začátkem filmu bylo řečeno. Skutečně proběhne výpadek, který trval přes 15 minut, ale cca 13 minut filmu jsme neviděli, takže místo toho, aby se vrátil snímek a pustil se od výpadku, skutečně cca 13 minut stopáže bylo odebráno. Nálada lidí kolem mě se změnila, někteří odešli, já zůstal, ale lituji. Měl jsem to taky zabalit, do Lucerny na projekci už nikdy více. Film - dobrý náběh, francouzský rap snímku slušel, kort, když se jednalo o kvalitní hudbu, kvalitu textu ale nemohu posoudit samozřejmě. Hororový kabátek se postupně vytrácel a hloupých rozhodnutí a "demence" tam bylo opravdu hodně. Nedoporučuji vidět v kině, pokud se bojíte pavouků, tak si to pusťte, ale nečekejte nic extra. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pavoučí denegrifikace, u které jsem narážel na zásadní problém - svoji absenci arachnofobie. S pavouky se mazlím a hýčkám si je jakožto tiché zabijáky otravného bzučivého hmyzu. Úvodních asi 35 minut sledujeme pouze retardované osazenstvo paneláku a jsou nám představeny sousedské vazby. Za mě trošku zbytečně roztahaný úvod. Jakmile se dají pavouci do pohybu, tak se situace zásadně zlepší. Postavy mi byly bohužel lhostejné a strašně mi splývaly. Akce byla však slušná a vyobrazení pavouků na více než solidní úrovni. Závěr byl až zbytečně přeakčněný a úplně mi tam nezapadal. Film nejvíce dle očekávání zaujme diváky, kterým pohled na pavouky zryhluje tlukot srdce. [50 %] ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

U mna jedna z najočakávanejších hororových noviniek nedopadla tak ako som očakával. Pripadalo mi to ako arachnofobia, šmrcnutá hmlou (hlavne jedna scéna tam bola veľmi podobná), ale najviac mi to pripadalo niečo medzi REC 2 a útok na vežiak. A hlavne posledný menovaný sa celkom približuje tomuto filmu a i keď sa jednalo o Londýnske sídlisko a išlo o mimozemské napadnutie, tak v postate bojovali za to isté, za život. Spomenul som tu niekoľko filmov, ale ani k jednému sa kvalitatívne vobec nepribližuje. Je mi jasné, že tento film nebol o postavách, ale o tejto nepríjemnej hávedi, ale útok na vežiak určil zaujímavý smer, ale tento išiel celkom iným smerom a mna práve ten nezaujal. Je to uškriekané a veľa scén je natočených strašne chaoticky až zmätočne. Nemohol som sa sústrediť na postavy, ktoré mi nielen neprirástli k srdcu, ale liezli mi po celú dobu na nervy. A tak aj pavúčie útoky mi pripadali slabo vygradované a i keď aj snaha sa cení a je fakt, že v kategórii pavúčích hororov patri k tým lepším, tak u mna aj tak viac  ako slabé 3* dostáť nemôže.  Škoda toho, ale aj to sa stáva, že očakávania sú väčšie ako výsledný produkt. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vermines lze nejjednodušeji popsat jako mix Arachnofobie, REC a posledního Evil Dead, a opravdu se nedivím, že Vaniček dostal na starost právě další přírůstek do posledně jmenované série. Tenhle debut je instantní vstupenkou do první hororové ligy, podařilo se mu natočit řemeslně bezchybný, velmi intenzivní snímek, který v rámci pavoučích hororů nemá moc konkurenci. Zvlášť dokud jsou ty potvory malé a hbité, fungovalo to na mne stoprocentně a škubal jsem sebou s velmi vysokou frekvencí :D Ani si nechci představovat, o kolik více by ten film ještě fungoval, kdyby měl sympatičtější postavy, na kterých by člověku záleželo. Hrdinové jsou alespoň pro mě největším kamenem úrazu - zvlášť to, že z jejich charakterů vyplývají určitá velmi pochybná rozhodnutí, což v jednom momentě překročilo míru mojí tolerance. To, co jedna z postav udělá zhruba 15 minut před koncem, by totiž v té chvíli neudělal ani ten největší antisystémovej debil, to prostě nejde ospravedlnit. Přesně ten moment, kdy coby divák přestanu dění na plátně "prožívat" a začnu si místo toho říkat wtf. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Majster hororového žánru Stephen King pochválil film a označil ho ako strašidelný, nechutný a dobre spracovaný. (Arsenal83)
  • Scenárista a režisér Sébastien Vanicek hľadal nápady týkajúce sa diskriminácie, ktorej čelia černosi a arabsky vyzerajúci ľudia vo Francúzsku, a to ho priviedlo k pavúkom, ktorí sú v domácnostiach len zriedka vítaní - každý sa ich po spozorovaní snaží zabiť. Keďže so všetkými v príbehu (ľuďmi aj pavúkmi) spoločnosť zaobchádza ako s háveďou, názov mu prišiel ako prirodzený. (Arsenal83)
  • Děj filmu se odehrává na východním předměstí Paříže (Noisy-le-Grand) v obytném souboru Les arènes de Picasso. (TroiMae)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama