Biohazard

Sci-Fi / Horor

USA, 1991, 80 min

Fred Gallo

• choze

Chudák Mark Singer, tohle si Dar - pán šelem a hrdina V JAKO VÍTĚZSTVÍ opravdu nezasloužil (jak vtipně poznamenal jeden z recenzentů - In space, no one can hear your career scream). Neomylným indikátorem shitovosti jsou hned na začátku filmu zrecyklované záběry z Cormanova SADORA VLÁDCE VESMÍRU - zahlédl jsem je už ve dvou filmech (tenhle je třetí) a oba byly otřesně špatné. Na téhle céčkové kopii VETŘELCE, která si může podat ruce s de Coteauovými CREEPOZOIDS není co pochválit, je to prostoduchá dementní amatéřina od začátku až do konce, jak napoví hned úvodní scéna připomínající úvodní scénu CREEPOZOIDS. Dialogy mezi Singerem a jeho robotem asi měly být jiskřivě vtipné, no nepovedlo se a ostatní dialogy se až moc vyžívají v rádoby vědecké hantýrce. Triky a masky nestojí za nic a navíc jakmile se začne něco dít, třeba monstrum na někoho zaútočí, můžete si být jistí, že to bude natočeno/sestříháno tak, že uvidíte kulový. Děs, běs, hnus a hlavně nuda.(12.3.2007)

Skvělá "choreografie" akčních scén připomínající to nejhorší ze sci-fi béček padesátých let včetně legendárního zápasu Bély Lugosiho s chobotnicí. Marc Singer šplhající na skálu. Vrh kancelářským křeslem. 4½(23.9.2011)