Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Co by ste robili, keby vaše lietadlo spadlo do neprístupného terénu a vy ste medzi živými, len na úsmev je ešte pri skoro, lebo pomoc neprichádza a potrava sa mína. A tak ste pred najťažším rozhodnutím v živote, zomrieť alebo žiť, ale vzápätí sa musíte stať kanibalom a pochutiť si na svojich blízkych či priateľoch a to na psychike tiež vobec nepridá. Je to skutočný príbeh a preto má aj silné vypätejšie momenty a o dramatické chvíle, tiež nieje núdza. Ale nebavili ma herecké prejavy, boli dosť strnulé a kamera snímala mohutné hory a drsnú prírodu, ale celkovo mi pripadala taká všedná, nevýrazná. Aj keď je to zo skutočnosti, mohlo to byť poňaté aj svižnejšie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No jo, příznávám, že Alive není určitě tím nejlepším survivalem, který kdy byl natočený, ale je mým vůbec prvním viděným v dětských letech.....a jelikož se na mně nepodepsal úplně nejlíp, tak mi nedá ho nedoporučit v sekci dobrodružných nature survivalů, protože a) vypráví tragický příběh podle skutečné události, což za b) musel to být naprosto otřesný zážitek, a při představě, že bych sám měl zažít něco podobného, se mi zvedá kufr. Kdo neviděl, zkuste, mně se líbíl. Btw. vůbec si nevzpomínám, že tam hrál Hawke, uchál jeden! 85% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film dávala kedysi Markíza v nedeľnej večernej sekcii "Skutočný príbeh". Väčšinou sa jednalo o televízne, častokrát rodinné neškodné filmy. Takže Alive ma dosť zaskočil. Filmy, odohrávajúce sa v zasnežených horách majú body naviac už za tú atmosféru, tu máme k tomu ešte niečo "navyše". Dúfam, že sa niečo podobné nestane s dnešným uruguayským futbalovým týmom, keby niekto zjedol Diega Forlana, bola by to škoda. VIDENÉ ZNOVA 11/2019: Len škoda tých náboženskýh kecov, ale zase v ich situácii sa človek ani nemôže čudovať. Hodnotenie nebudem znižovať, aj keď by tri hviezdy úplne stačili, predsa len spomienky na prvé pozretie vyvolávajú stále nostalgiu. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Děj filmu se odehrává v jihoamerických Andách, ale natáčelo se u lyžařského městečka Panorama v kanadských Kordillerách. Proto neodpovídá pohyb slunce na nebi, když si postavy ukazují, kterým směrem je západ. (Morien)
  • Havárie letu byla pochybením posádky letadla, která v domněnce, že již přeletěla za město Curicó v Chile, začala s povolením leteckého dispečinku klesat a měnit kurz směrem na sever. Ve skutečnosti se tou dobou let nacházel ještě v argentinském vzdušném prostoru a kurz letadla chybně pokračoval severně do pohoří And, kde došlo k havárii. Přeživší pilot po pádu letounu mylně (dle jeho přesvědčení) informoval pasažéry, že již přeletěli zmíněné Curicó. Po celou dobu přeživší věřili, že se již nacházejí na území Chile a směrem na západ za horami je již obydlené území Chile. Po překročení hor ušel Nando Parrado (Agustín Pardella) a Roberto Canessa (Matías Recalt) přibližně 65 km, než narazili na chilského pastevce Sergia Catalána (Ezequiel Fadel Hinojosa), jenž jim přivedl pomoc. Jelikož po celou dobu žijící věřili informaci o poloze od již zesnulého pilota, vydali se přes vrcholky hor touto západní cestou. Ve skutečnosti se směrem na východ do Argentiny od místa pádu nacházel necelých 30 kilometrů hotel, a to ještě přes vrcholy pohoří, které nebyly tak strmé, jako západní cesta. (Lars)
  • Jména těch, kteří zemřeli, byla ve scénáři změněna - s výjimkou Parradovy sestry Susany a matky Eugenie a manželky Javiera Methola Liliany. (Morien)

Reklama

Reklama