Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (287)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rudé slunce zapadá za obzor a uvolňuje prostor temným silám. Ve sklepení starobylé kaple ožívá sám Satan a připravuje se na rozhodující boj proti lidskému rodu. Zabránit se mu v tom pokusí katolický kněz v podání výtečného Donalda Pleasence a profesor fyziky se skupinou svých studentů... Carpenter si svůj třetí nejlepší film snažil podržet, a tak se opět ujal režie, hudby (její ústřední motiv je nesmírně silný a několikrát vám dokáže pocuchat nervy) a scénáře, u něhož se podepsal pod svým pseudonymem Martin Quatermass. Už tak hutné a klaustrofobické atmosféře přidává na nejistotě spousta červů, brouků a samozřejmě kostel obklopující vyznavači Satana s Alicí Cooperem v čele. Prostředek snímku sice trochu kolísá a to hlavně postradatelnými vedlejšími odbočkami, ale v závěru vše opět krásně graduje. Vládce temnot byl ve své době trochu nedoceněný, ale to byl nejspíš důvod obzvlášť silného roku na kvalitní horory. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jen bych napsal to, co honajz2, tedy syn. Vlastně nakonec ani nedojde k nějaké pořádné akci, jak slibuje atmosféra, že se k něčemu schyluje, navíc jsem nějak nepobral ty plky o tom, že církev celou dobu tajila, že zlo skutečně existuje. To Carpenter v životě neslyšel nic o exorcistech, myslím těch skutečných, kteří mají dost zkušeností, že reálné zlo existuje? A když už zabředne do jin a jang všech částeček světa, tak proč dělá z Ježíše mimozemšťana? Co nebo kdo je teda potom podle něho protikladem? A proč z toho má tedy kněz trauma? Prostě to jde proti sobě ta tvrzení. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Belze bubák v automatu na ledovou tříšť s příchutí kiwi? Bójim.. Pozvolně budované napětí pomocí rezavých mravenců, dešťovek na okně, červů, zírajících bezdomovců, zírajících metalistů a především znepokojivé hudby. A jsme u toho. Pokud by si člověk odmyslel hudební složku, vypadal by film jak stydlivý naháč uprostřed palubovky vyprodané Madison Square Garden - naštěstí pro něj, lišák John svými mrazivými syntezátory vyhodil pojistky. Nemějte mi to za zlé, ale léta zkušeností prokázala, že Carpenter chutná jedině na ledu.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teoretická fyzika a katolická církev ve společném boji proti vstupu Ďábla Otce do našeho světa. A můj rozpačitý dojem - na jedné straně hutná tíživá atmosféra, zlověstná zneklidňující monotónní hudba (vlastně jen pár tónů) a spousta ve své době snad děsivě působících scén, na straně druhé ale toto vše slepeno dohromady působí jaksi nejednotně, roztříštěně. Zkrátka některé jednotlivé obrazy a výjevy jsou v rámci žánru výborné, ale celek (příběh) mě příliš nepřesvědčil. A nepřesvědčiví jsou i skoro všichni herci, z nichž nejtragičtější je určitě oknírovaný blondýn s patkou, který by se spíš hodil do porna než do horroru. Pleasence je stejně směšný jako v Halloweenské sérii a mihnuvší se Alice Cooper příliš prostoru nedostal. Film ale možná nadchne leckteré osmdesátkové fajnšmekry a milce všelijakých svérázností. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

John Carpenter buduje silnou temnou stránku, která dokáže diváka pěvně uchytit už od samého začátku. Navíc dodává vrcholnou démonickou hudbu, která nás bude doprovázet do ranních hodin. Mě to v dnešní době nedostalo, takového Hitchcocka si můžu pustit po padesáti letech a stejně mě ohromí. Pokud bych nebyl s filmem dodnes nedotčený a hodnotil bych ho v době vzniku "možná" bych dal plné hodnocení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z bezdomovců si zahrál i Alice Cooper. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama