Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě především o zážitku. Což je pro Útěk Z Absolomu smůla, protože mě nezaujal takřka ničím kromě Lance Henriksena v bílé říze a Raye Liotty o poznání hubenějšího než v Hanniballovi. Z toho si asi odvodíte, že toho příliš zajímavého k vidění nebylo, a máte pravdu. Takřka veškerá akce je vtěsnána do jedné velké scény, takže v této kategorii hodnocení nahoru nepůjde...a nestane se tak ani v oblasti scénáře, prostě a jednoduše - pokud Útěk Z Absolomu neuvidíte, o moc nepřijdete. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná. Jeden z těch filmů vypovídajících o trestancích v budoucnosti, tentokrát mi tu ale chyběl král podobných filmů, Christopher Lambert. Ray Liotta tu nevypadá tolik přesvědčivě jako "pan uteču vám". Když jsme byl menší, tenhle film na mě ve videopůjčovně koukal až mě přemluvil a já si ho půjčil. Určitě mě potěšil více než by tomu bylo dnes a tak slušné tři, které neurazí.Pro filmy z budoucnosti a ještě z vězní mám lehce slabost. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

O nič lepšie ako Fortress 1. Síce lepšia výprava, pri preletoch nad ostrovom pekná práca s kamerou a určite lepšie obsadenie (Henriksen a Hudson fakt potešili), ale inak nič svetoborné. Futuristický úvod veštil úplne niečo iné, ako sme nakoniec dostali. Videl som film v dobe vydania a videl som ho teraz po 25 rokoch a neurazil ani teraz ani vtedy, ale rovnako nenadchol ani vtedy ani teraz. Slušná remeselná práca, ale sterilná. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Toto je prostě klasický devadesátkový béčko, který má za úkol bavit. A můžeme říct, že tu zábavu dělá ve dvou rovinách. Na jedné straně jsou souboje a přestřelky poměrně drsně znázorněný, krve se tady rozhodně nikdo nebál, takže si dovolím říct, že to není žádná suchařina. Na straně druhé je to pak určitá komediálnost (místy chtěná, jinde nechtěná), která mě ale opravdu bavila a několikrát jsem se fakt od srdce zasmál. Samozřejmě je potřeba brát v potaz rok vzniku, takže to místama vypadá celkem směšně, ale tak nějak se ty efekty udělat musely, že?! Jinak je to klasická linka - outsider (hlavní hrdina) stojící si sám za sebou jde proti tomu nejvyššímu záporákovi, do cesty se mu staví různý překážky, ale on to zvládne, nakonec pomůže těm hodným a samozřejmě nesmí chybět závěrečná bitka s hlavím záporákem. Toto je klasický téma omletý 100x dokola, ale je to béčko, tak co bysme vlastně chtěli. P.S.: Jak to asi bude v roce 2022 vypadat, co myslíte? ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční snímek s odpudivými triky a jednou krásnou ukázkou ignorance a tuposti dabingu, cituji: "podle dý en ej jste agresivní...." , ten podle dabéra nějaký americký psychologický ústav jenž potřebuje anglickou výslovnost podobně jako FBI (ef bí aj) je jednoduše DNA čili kyselina deoxyribonukleová čili nositelka dědičnosti čili dé en a. Anglická výslovnost zní až neuvěřitelně trapně. Snímek samotný nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánru a poměrně solidně pobaví. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)
  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)

Reklama

Reklama