Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční snímek s odpudivými triky a jednou krásnou ukázkou ignorance a tuposti dabingu, cituji: "podle dý en ej jste agresivní...." , ten podle dabéra nějaký americký psychologický ústav jenž potřebuje anglickou výslovnost podobně jako FBI (ef bí aj) je jednoduše DNA čili kyselina deoxyribonukleová čili nositelka dědičnosti čili dé en a. Anglická výslovnost zní až neuvěřitelně trapně. Snímek samotný nijak zvlášť nevybočuje ze svého žánru a poměrně solidně pobaví. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nefalšované béčkové survival Sci-Fi, které těží z momentů překvapení a nápadu. Tyto dva stěžejní kameny jsou ve filmu tak pevné, že Vám je vše ostatní téměř fuk. Přidejte k tomu vynikajícího záporáka a o zábavu je postaráno. Chcete-li něco se Sci-Fi prvky, co nebude absolutní akční smršť, tak si to pusťte, rozhodně to stojí za podívání. 65% = 3/5 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Věznice budoucnosti" má jako subžánr vězeňského filmu dvě odnože - mužskou a ženskou. Zatímco v ženské (výlučně trashové) věznici budoucnosti jde pouze o erotické polechtání nadrženého puberťáctva (zkuste HVĚZDNÝ KRIMINÁL: ÚTĚK), ta mužská na to jde obvykle přes akci a ani ve své nejbéčkovější podobě se nebojí oslovit i starší ročníky. Po ÚTĚKU Z NEW YORKU (1981), který zahájil její slávu, měla svůj vrchol v první polovině 90. let, kdy vznikla svatá trojice futuristických filmových lapáků - OBOJEK (1991) s Rutgerem Hauerem, PEVNOST STRACHU (1993) s Christopherem Lambertem a ÚTĚK Z ABSOLOMU (1994) s Rayem Liottou (a v roce 1996 k nim přibyl ÚTĚK Z L.A.). Ani jeden ze zmíněných snímků nijak zvlášť (pokud vůbec) neposouvá žánr sci-fi a fantastično pouze dodává východisko a exotickou patinu klasickému schématu vězeňských filmů s jeho klišé a archetypálními postavami. ÚTĚK Z ABSOLOMU výše uvedeným titulům jednoznačně dominuje, jak po režijní, scenáristické a technické stránce, tak i rozpočtem, výpravou a hereckým obsazením. Martin Campbell tu rok před vynikajícím ZLATÝM OKEM poprvé přičichl k akční látce a hned vystřihl prvotřídní akční film, čímž nemyslím pouze solidní akční scény, ale především celkovou dynamiku vyprávění. Ray Liotta je jako elitní armádní zabiják s temnou minulostí perfektní a i když o něj při jeho schopnostech nemáte ani na chvíli strach, nedržíte mu palce o nic méně. Podobně jako u Ernieho Hudsona a jeho dalšího drsného, ale dobráckého černocha nebo Lance Henriksena, který si po Bishopovi připsal dalšího charizmatického sympaťáka (rok předtím si zase skvěle zazáporařil v ŽIVÉM TERČI a RYTÍŘÍCH). Jediné nad čím bych se snad pozastavil je záporný postoj vězňů z Absolomu. Způsob jakým s nimi ředitel manipuluje je sice zvrhlý, ale na druhé straně, kdo by nevyměnil celu o několika metrech čtverečních a bez okénka za tropický ostrov? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní béčko s dobrodružným /akčním námětem, které určitě neurazí. Tenhle film jsem svého času měl docela rád, hlavně díky tupým Outsiderům – některé ty jejich držky byly k nezaplacení. Ona dobrácká osada už tolik neokouzlila, ale zase se tu sešlo několik zajímavých postav a známých ksichtů. Ray Liotta odvedl celkem slušnou práci na své dle mého omezené možnosti a talent – takže i v tomto případě převládala spokojenost. Místy to mělo slušnou atmosféru a nechybělo ani násilí… ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Původně sem se bál že to bude jen další ze série dokumentů o Monice Absolomový, ale nakonec sem byl příjemně překvapenej .) Ze snímku bylo cejtit spousta jinejch filmů z týhle doby a i tak musim říct že mě to docela bavilo - i když teda českej dabing je tady celkem mizernej, takže doporučuju spíš v originále. A i když to bylo béčko tak se mu překvapivě podařilo vyvarovat otřelejch klišé a film byl ve výsledku celkem krutej (viz souboj "s kamarádem" ve vodní aréně) - za to je ta jedna hvězda navíc ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)
  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno