Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný akčňák, který zaujme snad jen výpravou. Mockrát viděné téma, které má klasický schematický děj a mírně nelogický konec. Vidět se to dá, ale rychle se vykouří z hlavy a důvod koukat na to podruhé bych nenašel. Z dnešního pohledu to ale má jedno obrovské plus - nejsou tu sračkové počítačové efekty. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu obstojná béčková sci-fi, která nepřinesla nic nového, ale ani vyloženě nezklamala (nenáročného diváka). Jejím největším záporem je z mého hlediska obsazení hlavního hrdiny - Ray Blijotta jaksi postrádá charisma a mně osobně se více líbí v záporných či alespoň nejednoznačných rolích, tam jeho přiteplený šarm vyniká mnohem víc. 52% ()

Reklama

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděla, že na tom pracoval Martin Campbell, autor dvou nejlepších bondovek a neméně dobrého Zorra, nikdy to nepoznám. Akční béčko, které se opozdilo za dobou, v 94. už 80's dávno minuly. Ray Liotta absolutně neumí hrát a motivy jsou vykradené ze spousty dalších vězeňských a apokalyptických filmů... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rok 2022. Trestanecká kolonie Absolom je ostrovem, jehož břehy jsou přísně střeženy, ale uvnitř jsou vězni ponecháni osudu. Sem je z vrtulníku shozen nový trestanec, bývalý voják John Robbins. V džungli Johna zajme banda zabijáků Outsiders. John jim však uteče a dostane se až do pevnosti mírumilovných zemědělců Insiders. Schyluje se k finální bitce mezi oběha vězenskými komunitami. Sadistický ředitel věznice, dosud vše sledující na obrazovkách, si chce vychutnat masakr na živo, z vrtulníku. Schwarzenegger asi nebyl k dispozici když roli přesně pro takového bijce přebral poněkud subtilní Ray Liotta. Nedá se přímo prohlásit, že by se zde ztratil, právě naopak, protože se dost snažil, ale zkrátka nemohl jsem se celou dobu zbavit dojmu, že tahle role byla psána pro výrazného akčního herce. S ním tenhle akční kousek získal velmi originální ráz a i přesto, že ve filmu jsou desítky nápadů a ne všechny jsou plně využity, tenhle film plný akce a napínavého boje o život stojí za vidění. Mé hodnocení: 60% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon. Tenhle film sem sice neměl doma na VHS, ale i tak sem ho viděl docela dostkrát. Jako, musím říct, že zrovna tenhle se postupem času změnil spíš v legrační podívanou, páč tam je takovejch dějovejch děr a nelogičností... Tak třeba, když sou vězni tak ceněný zboží, tak proč si tam partička buzíků jen tak v klídku žije na svým ostrově jako Setleři? Záporák ale charismatickej, takže plusový body. Vězeňký filmy a filmy z budoucnosti mám hodně v oblibě, takže bych byl sám proti sobě, kdybych tomudle totálnímu Béčku dál horší než 3*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)
  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)

Reklama

Reklama