Reklama

Reklama

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl bejt každej film jako tenhle, tak to bych radši sbíral mouchy než chodil do kina. Ona, pointa je dobrá. Zmáčknout čudlajsa u krabičky, tím sejmout neznamýho člověka a zkasírovat mega nebo se zachovat jako grand a zůstat i nadále jen u bezplatného mačkání holčíčích čudlajsů na hrudníku. Jenže, jak je dobrá tahle pointa, tak je blbej příběh, kterej se k tomu přibalil. Někdy od 20minuty se film změní v bohapustou oslavu imbecility. Chlápek co si hraje na pana tajuplného a přitom vypadá jak nedodělanej pan Tau. Lidi, kterým místo krve, tečou z nosu zbytky kečupu z KFC a aby toho nebylo málo, tak Kamča tam nemá jedinou milostnou scénu. No prostě všeobecnej trapas. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zaplavila mne velká vlna lásky vůči vám, protože jsem věděla, že už nikdy nebudu sebe litovat." Až k takto dementnímu poznání dospěla Norma, když se špatně rozhodla, zda zmáčknout či nezmáčknout tlačítko. To je to, oč tu běží a nic jiného ve hře není. Jenže já jsem na světě již příliš dlouho na to, abych nevěděl, že výměnou za jeden fyzicky nepříliš náročný pohyb po mně nikdo nebude jen tak házet milionem dolarů. Přesto jsem po celkem svižném úvodu očekával sympaticky zamotanou podívanou, při které se trošku pobavím a místo toho jsem musel sledovat nudu, kterak se unaveně plíží k očekávanému závěru. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Uf, tak jsme se dostali úplně někam jinam..čekala jsem od toho filmu dost. Bohužel moje očekávání nebylo naplněno. Film byl takový nemastný neslaný a sci-fi zde bylo zbytečně moc. Oceňuji ale schopnost člověka pomást, protože jsem se musela třikrát ujistit, že film je z roku 2009. Oblečení, vybavení domácností a celková atmosféra odpovídá spíše době před 20 lety.Trošku ulítlé, ale opět nudně ulítlé. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

The Box měl našlápnuto k zajímavému filmovému kousku a většinu času jím také je. Tvrdou ránu do hlavy však Kelly v závěru uštědřuje svým divákům takovým způsobem, že mu to nelze odpustit. Kdyby se tolik neukájel vlastními tvůrčími nápady, které vedou k překombinovanosti celého děje, mohl být jeho snímek příjemným mysteriózním dílem, takhle žel zůstal jen na půli cesty. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nápad je určitě zajímavý a začátek je dobře tajemný, ale druhá polovina je strašně šílená a moc se mi nelíbila. Jestli to má nějaký hlubší význam, tak sem s ním. Konec naopak potěšil, takže bych to viděl na průměrné hodnocení. Škoda že tento nápad nebyl lépe využit, potenciál tam určitě je. 55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Film nebyl promítán kritikům. (rafix)
  • Natáčalo sa prevažne v Bostone a okolí, ale aj v centrále NASA v Hamptone a Richmonde vo Virgínii. (sWONDER)
  • Hlavní postavy Norma a Arthur Lewis Lew jsou založeny na rodičích režiséra Richarda Kellyho. Jeho matka měla také zmrzačené nohy a jeho otec také pracoval pro NASA. (Pethushka)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama