Reklama

Reklama

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Režisér Richard Kelly chtěl zjevně opět natočit hit a zároveň silný film a proto ve snaze oprášit svůj filmový opus magnum Donnie Darko použil všechny jeho ingredience a tajné přísady, postavil svůj nový snímek opět na retro stylizaci a náladě (tentokráte šel ale ještě víc proti proudu času a namísto 80. let se zaměřil na ducha let 70tých...), znovu odkazuje k rámci mysteriózna, opět pracuje se stylizovanou brakovostí a využívá jejích klišé i zásad, zase se do jeho hledáčku dostala typická středostavovská rodina, opět tu máme invazi z vesmíru, opět jsou tu tajemní ONI...tentokráte to ale Richard Kelly přehnal. The Box je galimatyáš hrající s divákem nefér hru. Na začátku vypadá jako vynikající retro, v prostředku jako nepovedený díl seriálu Hranice nemožného a ke konci jako parodie levných béčkových sci-fi. Navíc to levné moralizování... Škoda, že nezůstalo u psychologického retra s dokonale budovanou atmosférou 70. let. Bez přehnané fantastiky, bez za vlasy přitažených morálních dilemat. Sedmdesátky z tohoto filmu doslova sálaly... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl bejt každej film jako tenhle, tak to bych radši sbíral mouchy než chodil do kina. Ona, pointa je dobrá. Zmáčknout čudlajsa u krabičky, tím sejmout neznamýho člověka a zkasírovat mega nebo se zachovat jako grand a zůstat i nadále jen u bezplatného mačkání holčíčích čudlajsů na hrudníku. Jenže, jak je dobrá tahle pointa, tak je blbej příběh, kterej se k tomu přibalil. Někdy od 20minuty se film změní v bohapustou oslavu imbecility. Chlápek co si hraje na pana tajuplného a přitom vypadá jak nedodělanej pan Tau. Lidi, kterým místo krve, tečou z nosu zbytky kečupu z KFC a aby toho nebylo málo, tak Kamča tam nemá jedinou milostnou scénu. No prostě všeobecnej trapas. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Od Richarda Kellyho, tvůrce Donnie Darka, bych ani nečekal jednoduše nalajnovaný film. Je zde kladen těžký náklad na naše svědomí. No, sami se přeci hned na začátku musíme rozhodnout, jestli bychom tlačítko stiskli, nebo ne. Film nese své poselství, které zřejmě ne každý vidí, a když už ho vidí, tak ho nemusí ocenit. V neposlední řadě musím také pochválit pěkné herecké výkony, zejména ten znetvořeného Franka Langelly. Taková role se na něj přímo hodila. Díru do světa tenhle film neudělá, ale na mě udělal pozitivní dojem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Hmm. Tak o pár rokov bude Kelly z najväčšou pravdepodobnosťou režírovať nejakú komixovú adaptáciu. Ale aby som to zbytočne nepreťahoval. Tak aké nádeje do vás film na začiatku vloží, tak chladnými vás nechá v závere filmu. Síce kvalitný, no nijak extra výnimočný thriler, ktorý je tak trochu nafúknutou bublinou. Nejakú výpovednú hodnotu nečakajte. (6/10) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když magistr Kelly vzhlíží k braku a zónou soumraku zachází do krajních mezí, je to svou retro atmosférou fajn, ale jakmile Langella jakožto neúspěšný uchazeč castingu na reklamu Wilkinson Sword začne rozvíjet svou „krabicovou teorii“, knihovnice spustí vodní portály a Santa Clausovi je svěřeno řízení dopravy, skříňka bez střev obloukem zamíří do koše předimenzovaných fantasy a levných moralit. Chtělo by to míň autorské sebestřednosti a mysteria za každou cenu, protože takhle to vypadá, že předlohou byla povídka Bottom, Bottom.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa prevažne v Bostone a okolí, ale aj v centrále NASA v Hamptone a Richmonde vo Virgínii. (sWONDER)
  • Hlavní postavy Norma a Arthur Lewis Lew jsou založeny na rodičích režiséra Richarda Kellyho. Jeho matka měla také zmrzačené nohy a jeho otec také pracoval pro NASA. (Pethushka)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama