Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!... ()

burina 

všechny recenze uživatele

Ďalší humoristický klenot, tentokrát z Írska, ktorý si vás úplne získa. :-) Otec Ted snažiaci sa väčšinou dostať z nejakého maléru, prihlúply otec Dougal, ktorý neverí v organizované náboženstvo( "I mean God, does he really exist? I dont know...") a otec Jack("Drink! Feck! Arse! Girls!") sú proste postavičky, ktoré nejde nezbožnovať...."What would you say to a cup father? ".. "FECK OFF, CUP! " ... EDIT/ Úplne som tomu prepadla, myslím, že po dlhej dobe mám novú srdcovú záležitoť.. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem se nakonec pustil do druhé série. Jednička mne totiž svými kvalitami nepřesvědčila a chtěl jsem Tedovi zatnout tipec. Od dvojky jsem se však královsky bavil. Mrs Doyle je skvělá, na plesnivého Otce Jacka jsem si postupem času zvykl, Dougal vykvetl do opravdu rozkošné totální hlouposti a vše korunuje Otec Ted. Zatím jsem s Linehanem chybu neudělal (všechny seriál v TOPce), chybí už jen Velkovlak... 90% (1. série - 70%, 2. série - 90%, 3. série - 100%) ()

Reckon 

všechny recenze uživatele

Prakticky všichni kolem mě hledají nejlepší Linehanův seriál mezi Black Books a IT Crowd, tak pro mě je jeho prvotina nejlepší. Není tam žádně špatně napsaná a zahraná postava, všechny díly jsou stejně vtipné, těžko mezi nimi hledat nejlepší a nejvtipnější. Proto bude vždy Linehan patřit mezi velikány britského humoru. (11/10) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejbizarnějších sitcomů, co je v televizi k vidění. Měl jsem to štěstí strávit 14 dní v Irsku, a tak mohu celkem zodpovědně říct, že tento seriál mě těší hlavně tím, jak je dokonale irský. Od úvodní znělky, kde prolétáme nad ostrovem s ploty z kamenů, s typicky zamračeným počasím a hudbou Divine Comedy, je jasno. Humor, charaktery... Velmi irské, velmi dobré! Jediná škoda je, že kvůli smrti Dermota Morgana seriál skončil v nejlepším. První série je rozjezd, ale ve třetí už je to fakt slušná jízda. Zajímalo by mě, kam by se to bývalo posunulo... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • "Největší oddělení se spodním prádlem" v dílu "A Christmassy Ted" je ve skutečnosti obchod Dunnes v Ennis. Scény se zde natáčely chvíli předtím, než bylo obchodní centrum otevřeno. (HappySmile)
  • Neil Hannon složil písničku "My Lovely Horse" pro díl s názvem "A Song For Europe". (HappySmile)
  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)

Reklama

Reklama