Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby se trochu přeházel casting, mohlo to bejt o chlup lepší. Woodsovi by kníže upírů sedl líp než jejich ultradrsnej zabiják, z Baldwina by byl ideální tlustej kněz a hlavní roli by mohl dostat někdo fakt cool - první mě napadl třeba Jason Statham. Třeba. Nestalo se, ale i tak je to zábavná podívaná se spoustou zábavných vraždiček, šukézní odhalenou štětkou Sheryl Leeovou a dojemně hustým Woodsem, kterýmu se občas ta tvrďácká hláška fakt povede: "Když mám svůj den, tak jsem nehořlavej." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a pozapomenutý skvost mezi upírskými béčky, v mých očích téměř rovný takovým peckám a srdcovkám, jako jsou třeba Interview With The Vampire, Vampire's Kiss, nebo From Dusk Till Dawn. Woods se v roli kápa upírobijců překonává - šklebí se, xichtí se, machruje, pózuje, hláškuje, při mordování upírů řádí jako černá ruka a neváhá ani krapet zbouchat a zmučit nějakého toho kněze, když si to jeho nemilosrdná vendetta žádá. Hodně furiantský je jeho způsob zabíjení upírů - zaháčkovat a navijákem šup s potvorou na Slunce. Za navijákem stojí jeden z Baldwinů (takový ten dobře narostlý), který není o mnoho horší figurou než Woods. A moc se mi samozřejmě líbila Sheryl Lee, které šla její upírská přeměna vyloženě k duhu - jak postupně bledla, propadaly se jí tváře a rýsovaly se kruhy pod šílenýma očima, tak jsem se do ní úplně nekrofilně zamiloval a chtěl se od ní okamžitě nechat pokousat. Kapitolou sama pro sebe je pak zbrusu nová a originální upírská mytologie. Mysleli jste si třeba, že upíři vznikli kdesi v sedmihradských horách v časech bojů Valachů s Turky? Tak to jste na omylu - první upír byl prosím nějaký Honza Válek z Prahy, a to už téměř sto let před Husem! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

To lepšie, čo Carpenter nakrútil v 90. rokoch. Ak porovnávame s MESTOM PREKLIATYCH, nie sú UPÍRI už takí fádni a ak to porovnáme so ŠIALENSTVOM, aspoň sa na nič nehrajú (o NEVIDITEĽNOM NA ÚTEKU radšej ani nehovoriac). Oproti kultom, aké kedysi robil (HMLA, VLÁDCA TEMNOT), je to urážka vkusu jeho fanúšikov (môjho určite), no na strane druhej, jeho nasledujúci DUCHOVIA MARSU dokázali, že sa dá klesnúť ešte oveľa hlbšie. Takže problém UPÍROV nie je ani tak v tom, že sú len solídnym béčkom s malým rozpočtom (čo je u tohto režiséra samozrejmosť, hoci v takej VECI to bilo do očí menej), ale že mohli byť niečím viac. Dosť tomu dáva James Woods (bohvie, ako ho Carpenter na takúto kravinu prehovoril) v sviežo kladnej úlohe. O jeho kolegoch sa už toľká chvála spievať nedá, parťák Daniel z prekliateho hereckého klanu Baldwinovcov je na tom paradoxne ešte najlepšie. Podstatne horšie je na tom prostitútka a ústredný nudný zlosyn, akčné scény slabé (malý rozpočet sa v horore utajiť dá, nie však v AKČNOM horore), masky neveľmi pôsobivé, gore nudné... a asi musí byť divák hororovo naivní, aby sa u tohto "seriózne" bál tak, ako kedysi pri prvom HALLOWEENE. Viac v mojej (užívateľom „movie" do češtiny preloženej) recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/89/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne sú "Vampires" najhorším filmom, inak môjho obľúbeného režiséra Johna Carpentera. Nebol som spokojný zo scenárom, ani spracovaním, ale najviac mi vadilo herecké obsadenie. James Woods sa na stvárnenie zabijaka upírov vôbec nehodí. Skazil celý film. Preborník béčkových filmov Thomas Ian Griffith, v úlohe vampíra so sedláckym menom Jano Valek, je tiež hodne nepresvedčivý. Tento vamp-horror sa mi nepáčil. ** ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Krkolomný konec lehce poznamenal celkové hodnocení, neboť překombinovatelnosti bylo v závěru učiněno zadost. James Woods a překvapivě i Daniel Baldwin jsou skvělí, Carpenter má z pozice režiséra vše pevně v rukou a scénář taky docela šlape - odkaz na české kacířství ve 14. století docela potěšil. Hodně krve rovná se tentokrát i přehršel zábavy. 7/10! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)
  • Symbol na náhrdelníku, ktorý patrí Anthonymu (Daniel Baldwin), je nordickou runou s významom ochranca. (beso74)

Reklama

Reklama