Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Othello 

všechny recenze uživatele

Tyjo ten Carpenter musel bejt v tu dobu nějakej nasranej ne, že z něj vypadla tahle bezprecedentní řezničina, ve který James Woods fackuje ženský, mlátí kněze telefonem a když se dostane k nějakýmu tomu upírovi, tak mu úplně zbytečně vystřílí zásobník ze dvou centimetrů do obličeje. Me gusta! V tom roce navíc do filmového éteru vtrhl další bezskrupulozní lovec upírů a to Blade. Pro zubaté predátory to horší rok být nemohl. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a pozapomenutý skvost mezi upírskými béčky, v mých očích téměř rovný takovým peckám a srdcovkám, jako jsou třeba Interview With The Vampire, Vampire's Kiss, nebo From Dusk Till Dawn. Woods se v roli kápa upírobijců překonává - šklebí se, xichtí se, machruje, pózuje, hláškuje, při mordování upírů řádí jako černá ruka a neváhá ani krapet zbouchat a zmučit nějakého toho kněze, když si to jeho nemilosrdná vendetta žádá. Hodně furiantský je jeho způsob zabíjení upírů - zaháčkovat a navijákem šup s potvorou na Slunce. Za navijákem stojí jeden z Baldwinů (takový ten dobře narostlý), který není o mnoho horší figurou než Woods. A moc se mi samozřejmě líbila Sheryl Lee, které šla její upírská přeměna vyloženě k duhu - jak postupně bledla, propadaly se jí tváře a rýsovaly se kruhy pod šílenýma očima, tak jsem se do ní úplně nekrofilně zamiloval a chtěl se od ní okamžitě nechat pokousat. Kapitolou sama pro sebe je pak zbrusu nová a originální upírská mytologie. Mysleli jste si třeba, že upíři vznikli kdesi v sedmihradských horách v časech bojů Valachů s Turky? Tak to jste na omylu - první upír byl prosím nějaký Honza Válek z Prahy, a to už téměř sto let před Husem! ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Krkolomný konec lehce poznamenal celkové hodnocení, neboť překombinovatelnosti bylo v závěru učiněno zadost. James Woods a překvapivě i Daniel Baldwin jsou skvělí, Carpenter má z pozice režiséra vše pevně v rukou a scénář taky docela šlape - odkaz na české kacířství ve 14. století docela potěšil. Hodně krve rovná se tentokrát i přehršel zábavy. 7/10! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vatikán má pod svými křídly skupinu lidí, která vyhledává a likviduje upírská hnízda. Věřte, že katolická církev má k tomu velký důvod. Klidně můžu říct, že má máslo na hlavě, protože si jednoho upíra nezáměrně ve 14. století sama stvořila. Byl to první upír Jan Válek, pražský kněz. Takže se ve filmu nedočkáme žádného odkazu na Transylvánii a hraběte Drákulu. Carpenter vlastně vytvořil novou upírskou mytologii. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekliatim tohto flicku je Carpenterove meno stojace za nim. Nieje to zapor samozrejme, ale zklamal zrejme vela ludi, ktory Carpentera poznaju trochu inak (Vec, Hmla). Ak by to reziroval niekto iny (v resp. bol by to ten isty film s inym menom na poste rezisera), verim tomu, ze film by sa stal jednym z najoblubenejsich becok 90-tych rokov, hned vedla Desperada ci Od sumraku do usvitu. Pre mna takym aj tento film je, Zabavne, stylove, napratane tvrdackou atmosferou a paradnym soundrackom. Mas dva dni. Avsak nech pojdes kdekolvek, ja ta najdem. Najdem ta a zabijem ta. A to dievca tiez. (8/10) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Tesne pred začatím natáčania sa rozhodlo štúdio stenčiť rozpočet filmu asi o tretinu, a tak boli filmári nútení snímku prerobiť. Ako sa po zhliadnutí filmu vyjadril autor románovej predlohy John Steakley, ostala v ňom väčšina dialógov z knihy, ale už nič z deja. (beso74)
  • Film získal čtyři ceny Saturn od Akademie sci-fi, fantasy a horrorů v USA. Cenu pro nejlepšího herce si odnesl James Woods, cenu pro nejlepší herečku Sheryl Lee, Robert Kurtzman, Gregory Nicotero a Howard Berger za nejlepší make-up a John Carpenter za nejlepší film. (Terva)
  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)

Reklama

Reklama