Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nedokážu říct, o čem nebo jestli vůbec o něčem ten film vlastně byl, při odchodu kina jsem se přistihla v podivně pozitivní náladě a při přiblblém úsměvu. Celou cestu domů jsem byla účastníkem vášnivé debaty, zda je etické rozprašovat pozůstalé po Státech. Pohřební řeč Susan Sarandon je skvělá, tiše jsem záviděla Amíkům jejich pohřby, Kirsten v roli všetečné letušky nádherně ulítlá, dokonce ani statický výraz Orlanda mi nijak extrémně nevadí. Celkově je to dobrá, roztomilá romantická komedie s dobrým obsazením. Co dodat? I am fine! ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, kde se ale střídají zajímavé pasáže (posledních 20 minut, každá scéna se Susan Sarandon, celonoční telefonát hlavních hrdinů) s naprostou nudou (prvních 20 minut, všechny rodinné scény v Elizabethtown). Trochu sestříhat a vyhodit tu záležitost s botou a bylo by to za 4. Mimochodem, nějak jsem nepochopila ten způsob zamyšlené sebevraždy na začátku? Kam na to ty scénáristi dneska chodí... ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

75% Ten žánr v popisu - romantická komedie - je tady trošku mimo mísu, Elizabethtown obsahuje romantické scény i pár vydařených vtípků, ale rozhodně to není klasický film tohoto žánru. Crowe jako vždycky vybočuje z laťky běžné hollywoodské produkce a tentokrát natočil neamericky melancholický film s typicky americkýcm happyendem:) Možná i díky pomalému tempu se mi při sledování neustále připomínaly Zlomené květiny, i když tyhle filmy asi nemají až tak moc společného. Velkým překvapení je Oralando Bloom, který se snad poprvé ve své kariéře pokouší i trochu hrát a výjimečně mi ani jeho přítomnost nevadila. Zlatým hřebem filmu je pak výkon Susan Sarandon a její projev na pohřbu. On je zkrachovalý designer bot, kterému umeřel otec, ona opuštěná letuška, takže vyndejte kapesníčky a hurá do kina!:) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Obyčajný, tuctový, hollywoodsku, pritiahnutý za vlasy, účelový, plný klišé, neoriginálny ... a pritom dokonalý film. Crowe je to najlepšie, čo ponúka klasický hollywoodsky mainstream. Kirsten Dunst je na zožranie a určite si ju budete chcieť odviesť domov. A ten geniálny soundtrack (4 piesne od Toma Pettyho, to hovorí za všetko). Akurát U2 sa tu atmosférou nehodili. Hudobný fanúšik si to užije. Viď. záverečná cesta amerikou podľa hudby, alebo dokonalé prevedenie Freebird. A to nehovorím o skrytých vtipoch pre fanúšikov, ako je plagát k hudobnému festivalu alebo urna s fotkou KISS ;) ... božský film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe? Dokonalé dialogy, talent pro výběr herců, spolupráce se skvělým tvůrčím týmem (tentokráte např.kamera Johna Tolla), propracovaně zvolená hudba. Elizabethtown nepotěší každého, ale do mě se svým neskrývaným optimismem zaručeně trefil. Opět je na hraně mezi smutkem a humorem, spolehlivě zvládl do děje "posadit" i vedlejší postavy. Příběh ztroskotance, který to ještě přece jenom zkusí, dává prostor snaživému Bloomovi, který získává stále zajímavější role, roztomilá Kirsten Dunst pak zase scénu několikrát rozzáří.. Přeslazenost neurazí, stejně jako pozvolné tempo, režisér opět na vše pohlíží s nadhledem, netvoří stereotyp, a ani jsem nepotřeboval nějakou zásadní myšlenku, linii, které bych se mohl chytit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)
  • Jedna scéna byla natočena na letišti Johna Waynea v Orange County. Bylo to poprvé od teroristického útoku na USA z 11. září 2001, kdy se tady natáčel film. Štáb na to dostal jenom jednu noc. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama