Reklama

Reklama

Vztekle tvá

  • Česko Druhá strana mince (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Terry Wolfmeyerovou (Joan Allen - Tváří v tvář, Bournův mýtus) opustil manžel. Ponechal ji na pokraji zoufalství a napospas čtyřem dospívajícím dcerám. Osamělá žena naváže neobvyklý vztah se svým navenek nevlídným sousedem Dennym Davisem (Kevin Costner - Vzkaz v láhvi, Krajina střelců). Vypadá to, že jediné co ty dva spojuje, je láska k alkoholu. Úsměvný příběh o tom, že štěstí najdeš tam, kde ho nečekáš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (70)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný film tak o ničem, že kdyby to nic bylo ještě o kousek větší, rozervalo by mojí televizi a všechny ty nezajímavé plky by vytekly do mojí postele. No a já chudák bych pak s nimi musel spát, že? Jó, kdyby z té barevné krabičky vypadl i vypečený sesterský čtyřlístek, mohla by tahle slátanina být alespoň v něčem přínosná, jinak totiž není dobrá ani jako příloha k večeři. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Téměř evropský film, silný příběh, absence klišé, jen matka je možná málo protivná a Denny až příliš pohodový. Pro Joan Allenovou je škoda, že se za celý film doopravdy usměje pouze jednou, protože to je moment, kdy se stává velice hezkou, neboť má překrásný úsměv. Ženskému publiku to však vynahrazuje skoro permanentně se usmívající Kevin Costner. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi prijemny romanticky film s Costnerom. Hra tu pre zmenu pohodoveho chlapika, ktory sa da dokopy so zenou, ktora je nestastna kvôli tomu, ze ju prave opustil manzel. Ich vztah mi dost pripominal vztah Jacka Nicholsona a Shirley MacLaine z filmu Terms of Endearment. Akurat tu ma tato romanticka linia väcsi priestor, co som privital. Dalsou podobnostou je vztah hlavnej hrdinky s jej dcerami, ktorych tu je viac. Inspiracia filmom Terms of Endearment je zjvna, ale v tom nevidim problem. Dôlezite je, ze film skvele funguje. Večne pripity Costner je neskutocne kuzelny. Nestastna Joan Allen napriek tomu, ze je stale nasrata dokaze vyvolat sympatie. Pribehy dcer su tiez zaujimave. A dost ma bavila aj postava suknickara v podani Mike Bindera. Postava, ktora by bola väcsinou vykreslena ako slizky parchant tu je prakticky kladna a vlastne skôr poľutovaniahodna. Takze vysledkom je romanticka drama, ktora sa da vidiet aj viackrat. 7/10. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Terry Wolfmeyerová je dobře situovaná žena v domácnosti a matka tří dospívajících dcer. Její spokojený život se zhroutí ve chvíli, kdy ji opustil manžel a podle všeho utekl se svou sekretářkou. Zlomená Terry se postupně mění v zahořklou a vzteklou ženskou. A pak do jejího života vstoupí osamělý soused, navenek nevlídný alkoholik a bývalý profesionální hráč baseballu. Výsledkem je pro mě divný film, který je divně vybudovaný bez pořádné zápletky, která by ho stmelila. V závěru přijde s nečekaným rozuzlením, ale to co je před tím, mě nedokázalo zaujmout. Klady: herecké obsazení je na takový film až moc dobré + některé scény působí neotřele + zajímavý závěr. Zápory: film se točí na jednom místě a připomíná svojí minimalistickou koncepcí divadelní hru - žádný náboj ve vypjatých scénách - řídká dějová linie - divně vystavěný scénář - rozvleklé tempo - řada předlouhých scén, ve kterých se nic neuděje - přepálená stopáž. Mé hodnocení: 40% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takhle nasranou ženskou jsem ještě neviděl.." ;) Síla a bizarní krása tohoto dialogu spočívá v situaci, kdy ho Kevin Costner pošle směrem k Joan Allen, totiž pár vteřin po jejich prvním sexu, načež se postupně oba dva začnou šíleně smát, čímž jsem se pokoušel demonstrovat, jak naprosto zbytečné by bylo, si o The Upside of Unger předem vytvářet nějaké představy, tohle je totiž skutečně třeba vidět.. Ostatně celý snímek s těmi fantastickými dialogy stojí a padá, byť je samozřejmě podpořen skvostným herectvím ústřední dvojice, mezi nimiž ta chemie funguje jako se to poštěstí jen málokdy.. Velmi, ale skutečně velmi, osobitý film nesmírně nadaného amerického režiséra a scénáristy Mika Bindera, který mě prostě a jednoduše vždy dokáže oslovit i ohromit najednou, a tak už poměrně dlouho přemýšlím, že ho budu muset propašovat do své top desítky.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Kevin Costner přibral pro svou roli 9 kg. (viperblade)
  • Scénárista Mike Binder psal scénář s tím, že hlavní roli bude mít Joan Allen. (viperblade)

Reklama

Reklama