Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

MM11 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidní, on je to vlastně vynikající a okouzlující příběh pro malé i větší. Klasický děj nepostrádá prvky známých pohádek, k nim ale přidává i moderní útržky. Efekty jsou přijatelné (není to Matrix, ale koukat se na to dá). Randy Quaid je sice trochu nevýrazný, na druhou stranu dává možnost vyniknutí vedlejších postav, jež i přes svou bezejmenost nic nekazí. Kouskování na dva díly nezakryje televizní podstatu, ta však není po celý čas příliš vidět. Dobrá práce. ()

anthea 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÁ ZEMĚ SKŘÍTKŮ je má nejoblíbenější pohádka. Za prvé protože se odehrává v krásné irské krajině, úplně první mé oko potěší pole vlčích máků v úvodu, pak ta krásná stará chalupa s doškovou střechou a všude okolo tolik svěží zeleně. Za druhé je plná irské veselé hudby a tance. Za třetí jsou tam zajímavé postavy, zkažení a vulgární skřítkové, snobské a namyšlené víly a elfové, záludný strýček z rodu máselníků, strašidla, zajímaví lidé a samozřejmě bytost nad nimi - Velká Banshee v krásném podání Whoopi Goldberg. Za čtvrté krásné kostýmy - zelená barva vede. Za páté do svých rolí přesně padnoucí herci - Colm Meaney jako šéf skřítků v Kerry, Zoë Wanamaker jako jeho žena, Frank Finlay jako legrační generál Bulstrode, Michael Williams jako otec Daley a další také moc dobří, ale tito jmenovaní mě nejvíc zaujali. Za šesté je to místy docela vtipné, například dialog Jacka a pronajímatele chalupy: "Elektřina není?" "Není, kdo by tahal dráty". A za sedmé je to kouzelný příběh lásky, která dokáže přemoct nepřátelství mezi skřítky a vílami. ()

Reklama

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Ojé, tak už víme, kde se vzala ta střelená estetika irských tanečních šatů! :D Na jeden zátah je to strašlivě dlouhé, místy zbytečně roztahané - ty scény, ve kterých se "něco zásadního děje" přitom se tam vlastně nic moc neděje, místy zbytečně klišovité. Na druhou stranu to má poměrně dost opravdu vtipných a trefných momentů, herecké výkony jsou přiměřené a když člověk přihlédne k tomu, že je to pohádka, překousne i tu šílenou výpravu. Navíc: sledovat to s partou lehounce ovíněných irských tanečníků je opravdu příjemný způsob, jak strávit večer :) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že v takové, na první pohled, televizní pohádce, se dá najít tolika příjemného pokoukání. Na počátku jsem si pochvalovala všechny pohádkové i nepohádkové bytosti. Trpaslíci, víly, elfové, lidé ... ti všichni na mě působili opravdu milým dojmem. Do toho irská hudba, tance, tajuplná fantazie celého zdejšího prostředí, to všechno hladilo mou duši směřující k severu. Pokud pominu levnější triky, tak mi tam vadily dvě věci: Za prvé divné střihy mezi jednotlivými obrazy a za druhé Whoopi. Pokud měla pohádka vycházet z irských mýtů a pověstí, tak proč tam museli nutně vrazit černošku?? Tahle typická obava, aby si někdo náááhodou nestěžovinkoval, že je rasově diskriminován a není mu svěřena role, mi vždycky dokázala spolehlivě pokazit celkový dojem. Naštěstí, tam měla jen vedlejšák a nebyla vidět zas tak často. Přesto je zde zapsána hned na druhém místě, hvězda. 3,5* ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Produkce Hallmarku opravdu nebývá můj šálek kávy. Ale tohle vážně není zas tak strašná záležitost. Jak už to u Hallmarku bývá, je zde velmi kolísavá úroveň všeho, scénáře, triků, hereckých výkonů, atd. Kdyby se i scénárista trošku krotil, mohla z toho být docela obstojná pohádka. Takhle to je někdy trošku guláš, který ale, navzdory nízkému osobnímu hodnocení, pro děti rozhodně doporučit můžu. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama