Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti II

Návrat do budoucnosti II (1989)

Stejně skvělá zábava jako první díl. A možná ještě zajímavější, protože je to víc zapletené. Nejdřív cestují do roku 2015, pak zpět do 1985, tam nic není, jak má být, tak zas do roku 1955 vše napravit a nakonec zas 1985. Výborných několik já Martyho i doktora a znovu výborný mladý, starší a nejstarší Biff a také jako vnuk Griff. Je pěkné, jak se doktor nechal v budoucnosti omladit, je to vidět! Výborná scéna s pošťákem z Western Union v dešti

Galaxy Quest

Galaxy Quest (1999)

Jeden z mála filmů, který neomrzí ani po stopáté. Vtipné od začátku do konce, výborná parodie na Star Trek apod. Obsazení je absolutně dobré, neměnila bych nikoho. Ti Termiané jsou super mimozemšťani a jak krásně mluvozpívají. Dokáží skoro vše a přesto si neporadí se zloduchem Cyrusem, který je vyvražďuje. Nebýt pomoci obyčejných lidí, ještě k tomu herců a existence omegy 13, která vrátí čas o 13 vteřin, bylo by po nich veta. A to těm hercům ještě museli pomoct fanoušci jejich seriálu. Film je plný super vtipných hlášek. Hlavní motto GALAXY QUESTU „Nikdy neustup, nikdy se nevzdej!“ je bezva. Pěkné je přátelství Queleka a doktora Lazara, ta oddanost. A beryliová koule je zajímavý netradičně vtipný nápad jako zdroj energie. A na závěr „Při Grabtharově kladivu, při synech Vorvéna“ , ať máme víc takovýchto zábavných filmů.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

MOULIN ROUGE je od začátku až do konce velmi poutavě a zajímavě zpracováno. Čistá láska ve špinavém prostředí hříchu, krásná hudba, kuriózní postavy (narkoleptický Argentinec, trpaslík převlečený za jeptišku a další), výborné obsazení, zpěv herců a vypjatý dramatický konec dělá z MOULIN ROUGE jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Oba hlavní protagonisté Ewan McGregor a Nicole Kidman jsou skvělí herci, zde se to jen potvrzuje a ještě navíc oba nádherně zpívají. Zaujme i "zpěv" Richarda Roxburgha v roli odporného vévody, kterému dal ten správný padoušský charakter. Jim Broadbent jako Harold Zidler je výborný v písni Show must go on a nejen tam. Vynikající jsou také taneční scény a nezapomenutelné El Tango De Roxanne, které si oblíbili i krasobruslaři. V celém filmu není chvilka klidu, má to spád a tak to má být, pohltí to člověka cele.

Kouzelná země skřítků

Kouzelná země skřítků (1999)

KOUZELNÁ ZEMĚ SKŘÍTKŮ je má nejoblíbenější pohádka. Za prvé protože se odehrává v krásné irské krajině, úplně první mé oko potěší pole vlčích máků v úvodu, pak ta krásná stará chalupa s doškovou střechou a všude okolo tolik svěží zeleně. Za druhé je plná irské veselé hudby a tance. Za třetí jsou tam zajímavé postavy, zkažení a vulgární skřítkové, snobské a namyšlené víly a elfové, záludný strýček z rodu máselníků, strašidla, zajímaví lidé a samozřejmě bytost nad nimi - Velká Banshee v krásném podání Whoopi Goldberg. Za čtvrté krásné kostýmy - zelená barva vede. Za páté do svých rolí přesně padnoucí herci - Colm Meaney jako šéf skřítků v Kerry, Zoë Wanamaker jako jeho žena, Frank Finlay jako legrační generál Bulstrode, Michael Williams jako otec Daley a další také moc dobří, ale tito jmenovaní mě nejvíc zaujali. Za šesté je to místy docela vtipné, například dialog Jacka a pronajímatele chalupy: "Elektřina není?" "Není, kdo by tahal dráty". A za sedmé je to kouzelný příběh lásky, která dokáže přemoct nepřátelství mezi skřítky a vílami.

Matrix

Matrix (1999)

Matrix je nejlepší film mého života! Né, dělám si legraci. Ale průlomový je. Když jsem první Matrix viděla poprvé, byla jsem jako očarovaná. Něco takového jsem ještě neviděla. Má to svůj "zelený" :-) styl. A téma! V mnoha filmech se stroje postaví proti člověku a bojují spolu na Zemi nebo ve vesmíru. Zde se skoro vše odehrává v počítačovém světě, kde je přítomná jen mysl člověka, který je na Matrix napojen. Mám ráda ty hádanky "co je realita, co je reálný svět, kde je pravda". Podobně jsem se ptala u filmu Třinácté patro a Existenz a oba dva mě také hodně zaujaly. Matrix nad nimi kraluje. A to také proto, že hlavní hrdina Neo, je vyvolený, kterého o tom musejí přesvědčovat skoro až do konce. Jiní hrdinové většinou vědí, kdo jsou a nebo poznají svou sílu brzy, Thomas Anderson alias Neo je jiný. Keanu Reeves se pro roli Nea výborně hodí a vypadá v ní skvěle, stejně tak Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne. Všichni v těch černých oblecích a s černými brýlemi vypadají efektně. A Hugo Weaving je vhodný typ pro záludného agenta, rozhodně do této role padne líp než na Elronda z Pána prstenů. Zajímavá je tam postava Vědmy, která tento zvláštní film ještě více ozvláštňuje. Poutavý děj ještě podtrhuje dobře použitá hudba a pěkné elektronické zvuky.