Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

jafuska 

všechny recenze uživatele

pohádka která prostě musí nadchnout každého, nejen malého diváka,úžasná podmanivá Irská hudba, nádherné kostými, děj který nás zavede do pžasného místa skřítkůp, elfů, Petra Pana, a vše co do kouzelného příběhu patří, pro mě film, který nemá chybu, který může něčím i diváka oslovit, prostě super, víc k tomu nemám co dodat ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Báječný svět magie, fantazie a krásy v kombinaci s milostným příběhem v nejfantastičtějším televizní zpracování rozděleného do dvou celovečerních dílů. Nádherná pohádka v naprosto ohromujícím zpracování. Takovéto pojetí o veliké lásce bylo trefou do černého, které bylo povýšeno hlavně vizuální stránkou obrazu. Pomalejší plynulost vývoje děje dává šanci odpočinkovému sledování pro dospělé a jednoduchému pro děti. Byť se v rámci příběhu nešlo vyhnout válečným scénám, netlačilo se v nich tolik na pilu, takže nevypadají tak hrozivě. Spíše naopak, vyznívá to tu jako jedna velká legrace. Že láska hory přenáší nešlo lépe dokázat. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Írka neskutočne zelená príroda, ako aj podmanivá a energická hudba je nádherná. Príbeh, ktorý si niečo požičiava zo Shakespearových hier (Rómeo a Júlia, Sen noci svätojánskej) je tiež krásny. Problémom je však pridlhá stopáž, ktorá uberá filmu na sviežosti a tempe. Ak by sa skresal o viaceré zbytočne zdĺhavé pasáže, bol by pútavejší a vôbec by mu to na jeho čare neubralo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když Kouzelnou zemi skřítků vysílali na Hallmarku, koukali jsme stále dokola :). Teď ji vlastním na DVD a zrovna přemýšlím, že ji pustím prťatům. Tahle pohádka má atmosféru a styl. ■ Zajímavé, teď jsem to viděl s odstupem znova a vnímal jsem docela dost nedostatků, které jsem před lety neregistroval :). ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že v takové, na první pohled, televizní pohádce, se dá najít tolika příjemného pokoukání. Na počátku jsem si pochvalovala všechny pohádkové i nepohádkové bytosti. Trpaslíci, víly, elfové, lidé ... ti všichni na mě působili opravdu milým dojmem. Do toho irská hudba, tance, tajuplná fantazie celého zdejšího prostředí, to všechno hladilo mou duši směřující k severu. Pokud pominu levnější triky, tak mi tam vadily dvě věci: Za prvé divné střihy mezi jednotlivými obrazy a za druhé Whoopi. Pokud měla pohádka vycházet z irských mýtů a pověstí, tak proč tam museli nutně vrazit černošku?? Tahle typická obava, aby si někdo náááhodou nestěžovinkoval, že je rasově diskriminován a není mu svěřena role, mi vždycky dokázala spolehlivě pokazit celkový dojem. Naštěstí, tam měla jen vedlejšák a nebyla vidět zas tak často. Přesto je zde zapsána hned na druhém místě, hvězda. 3,5* ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno