Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles (Paul Giamatti) a Jack (Thomas Haden Church) jsou dávní a poněkud nesourodí přátelé, kteří se vydávají na týdenní rozlučku se svobodou po vinařské oblasti Santa Ynez Valley. Jejich představy o průběhu výletu jsou ovšem trochu odlišné. Zatímco samotářský Miles by rád společný čas strávil koštováním prémiových kalifornských vín, nastávající ženich Jack by si rád naposledy užil život svobodného mládence se vším všudy. K dobrému pití totiž patří i společnost krásných žen. Do milostných dobrodružství se nakonec zaplétají oba, když se v restauraci seznámí se dvěma okouzlujícími servírkami. Nechávají se strhnout romantickou atmosférou společných večeří, nekonečných rozhovorů a opojným vínem, které však brzy všem ztrpkne na jazyku... Pohodová komedie o životě, přátelství a krizi středního věku se dočkala vřelého diváckého a kritického přijetí. Snímek získal mnoho filmových ocenění a posbíral pět oscarových nominací včetně těch nejprestižnějších za nejlepší film a režii. Jediného ocenění se nakonec skutečně dočkal režisér snímku Alexander Payne, ovšem v kategorii za nejlepší adaptovaný scénář společně se spoluscenáristou Jimem Taylorem. Za nejlepší scénář byli ocenění také Zlatým Glóbem, kde snímek rovněž bodoval v kategorii za nejlepší komedii nebo muzikál. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Víno a/nebo ženy - film z týdenního užívání si života dvou povahově odlišných amerických čtyřicátníků. První půlka je pomalá, dost nudná a působí spíše jako dokument o koštování vína. Ale neodcházejte. Přichází druhá polovina nabitá situačními zvraty, napětím, vyzráváním hrdinů a (občas) i humorem. Jako celek působí Bokovka jako láhev dobrého suchého vína, musíte si chvíli počkat na hodnocení té správné chuti. Trailer: http://www.csfd.cz/film/134519-bokovka-sideways/videa/# ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemna komedia a mierne povedane aj drama o dvoch muzoch v strednom veku, z toho jeden (Thomas Haden Church - SPIDER-MAN 3) ma tyzden pred svadbou a tak si chce trosku uzit slobody, co nebude uplne bez nasledkov a druhy (Paul Giamatti) zase zistil ze zenu, ktoru ma este stale rad, sa opät vydala a tak trpi depresiami. Hlavne vdaka Giamattovi (ZENA VE VODE) si film udrzal moj zaujem, aj ked je pravda, ze tam bolo prilis vela nudnych dialogov spojena z dzezovou hudbou, ktoru nemam moc rad, preto 3 hviezdicky. Reziser Alexander Payne natocil v roku 2002 O SCHMIDTOVI... 05.07.2008 _______ Paul Giamatti - (Miles) +++ Thomas Haden Church - (Jack) +++ Virginia Madsen - (Maya) +++ Sandra Oh - (Stephanie) +++ Hudba: Rolfe Kent +++ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Úvodní dojmy dvakrát příznivé nebyly. Ale s postupem času si mě Bokovka získávala víc a víc. Nejen po stránce humoru, ale také po té romantické a dramatické. Oceňoval jsem přátelství a kontrast hlavních postav - jak mužských, tak ženských. Potěší také prostředí, dílčí scény a herecké výkony. Jako celek je pro mě Bokovka příjemným překvapením a fajn oddechovkou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné posezení u sklenky dobrého vína aneb další poznatek, že na světě existuje ještě jeden nápoj kromě piva. Kvalitní podívaná, která nám nabízí z každé číše něco jiného, podobně jako je tomu u vína. Humorné situace si podávají ruku s romantickými chvilkami. Přesto ani v komedii ani v romantický cajdák tento film nikdy nedoroste. Film je otevřený a prakticky sem ani žádný závěr nečekal, což musím uznat je velice dobře. Jsem moc rád že Paul Giamatti, jinak mistr vedlejších rolí konečně dostal svou velkou šanci, trošku tím pádem ve filmu hraje sám sebe a já si ani moc neumím představit v roli Milese někoho jiného. Thomas Haden Church je naopak typicky sebestředný, nerozvážný a trošku i přihlouplý. Zkráta duo díky kterému utekly 2 hodiny jako voda a já měl nutkání pustit si Bokovku ještě jednou anebo alespoň si otevřít láhev dobrého Pinotu. 75% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bokovka určitě nepatří k těm filmům, které na první pohled přikovají diváka do sedadla a osloví všechny filmové fanoušky bez rozdílu. Je to taková nenápadná, ale milá konverzačka, obyčejný film o průměrných lidech, kteří zažívají krizi středního věku. Nikdo nemůže čekat smršť kultovních hlášek nebo záplavu ztřeštěných gagů. Je to film o hledání lásky a o přátelství, který staví na inteligentním scénáři a charakterním herectví kvalitních herců. Z obsazení zaujme zejména Virginia Madsen v roli servírky Mayy. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Při golfové scéně zaskočil za Milese (Paul Giamatti) autor knižní předlohy Rex Pickett, který tvrdil, že Giamatti má ubohou golfovou formu. (imro)
  • Snímek je natočen podle stejnojmenného románu Rexe Picketta. (Olík)
  • 12-milionový snímek vydělal za první víkend (22. - 24. 10. 2004) promítání 207 042 dolarů jen ve čtyřech kinech. Protože ho provázely velmi pozitivní ohlasy, počet kin, ve kterých byla Bokovka uváděna narůstal, a i díky mnohým získaným oceněním měla po třech měsících na kontě slušných 30 milionů. (imro)

Související novinky

Clooneyho „bokovka“

Clooneyho „bokovka“

04.11.2009

George Clooney začne tento pátek v amerických kinech zírat na kozy a to je čas, kdy je potřeba upozornit na jeho osobu novinkou o nějakém dalším projektu. Král hollywoodských sympaťáků právě v těchto… (více)

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Giamatti prezidentem

Giamatti prezidentem

22.08.2006

Ano, je to opravdu tak. V poslední době stále populárnější Paul Giamatti z oscarové Bokovky bude prezidentem Spojených států amerických. Taková nabídka se nedala jen tak odmítnout, zvlášť když… (více)

Homosexuální hasič Sandler

Homosexuální hasič Sandler

10.02.2006

Komici Adam Sandler a Kevin James jsou v jednání o hlavní herecké role v dlouho očekávané komedii I NOW PRONOUNCE YOU CHUCK AND LARRY režiséra Davida Dobkina (Lhář, lhář) by tak měl vzniknout snímek… (více)

Reklama

Reklama