Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako pokračování úžasné Hvězdné pěchoty je to velký krok zpět a kvalita strmě spadla s hereckým obsazením, režisérem a celkovým rozpočtem. Přesto je z filmu cítit snaha, věnovat se broukům trochu jinak a až na krutě béčkové a špatné provedení, lze chválit za pokus. Kdyby to nedávali dlouho v noci na Tv Nova asi bych to nikdy neviděl, ale v televizi to s velkým nadhledem nevyznělo tak tragicky jak by se mohlo zdát. Přesto nelze doporučit. ()

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatá jednička, zlatý Verhoeven (geniální režisér původního filmu Hvězdná pěchota). Bohužel, Hvězdná pěchota 2 v nerežii Philla Tippetta je tak ubohá a amatérská, herci se neumějí pohybovat a hrát, že to celé vypadá spíše jako nějaký prolog k počítačové hře než jako film. Nejlepší na celém snímku je asi úvodní logo pegase společnosti Tristar, pak už nic. Vřele nedoporučuji, zvláště ne fanouškům Hvězdné pěchoty... Trailer (pro představu): http://www.youtube.com/watch?v=LIANjJwsDuo ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Ani som nemohol uveriť,že toto je pokračovanie Hviezdnej pechoty.Strašná hovadina.V dvojke stoja za to len tie efekty.Nápad to bol zaujímavý(skupina vojakov sú donútení sa skryť v opustenej pevnosti),len to spracovanie je strašné.Jednotka má skvelých hercov,o dvojke sa to povedať nedá.Jediný kto stojí za to j hlavný hrdina Richard Burgi,ten zo seriálu Ochránca.Zaujímavé scény nahrádzajú úplné stupidity,ktorých je oveľa viacej.Celý film sa tiahne nudným tonom,žiadna adrenalinová scéna.Len priemerný vizuál v podpriemernom pokračovaní.Oproti jednotke je to jednoznačný prepadák.35% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po velkém útoku z konce jedničky je vše shrnuto v pár větách v úvodních titulkách. A už nastupují Hrdinové Federace! Ptáte se co to má společného s prvním dílem? Vůbec nic! Na začátku se střílí, brouci chodí stále dokolečka, jakoby chtěli být zastřeleni a po chrabrém ústupu do stanice se teprve začíná rozvíjet nějaký ten příběh. Ze všech herců co nepobrali žádný talent, se dá hovořit, že Richard Burgi zastínil zbytek. Je fakt, že film vykrádá Carterovu The Thing a snaží se vytvářet atmosféru - kdo je a kdo není nakažený novým broukem. Společného s jedničkou to má jen tvar té chodící potvory a obleky mariňáků, jinak je to čistě sc-fi horor. Horor, kterému by se měli vyvarovat arachnofobici, protože takhle hnusné pavoučky co lezou z těla a do těla, jsem dlouho neviděl. Co se týče scénáře a dialogů - stačí snad říci že Brenda Strong hrála v minulém dílu z roku 97 a tam zemřela. Hm? (29 procent) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie až taká hrôza, ako by sa podľa tunajších hodnotení a komentárov mohlo zdať. Treba asi hneď na začiatku akceptovať fakt, že je to direct-to-DVD za pár šupov a teda nemá žiadny zmysel porovnávať to s Verhoevenovým drahým veľkofilmom. Pretože lacnota, vďaka ktorej sa to celé odohráva v jednom objekte obkľúčenom chrobákmi, je jediná vážnejšia výhrada, ktorá mi napadá. Dej a dialógy vykazujú prekvapivo nízky koeficient stupidity (napokon, napísal to Ed Neumeier, scenárista jednotky a autor takých sci-fi klasík ako napr. RoboCop) a akcie, chrobače a gore efektov je dostatok. Triky sú v rámci skromných možností možno až nadpriemerne dobré. V rámci všetkých tých direct-to-DVD sequelov, ktorými sú teraz zahltené videopožičovne, fakt znesiteľný kus. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Postava kapitánky vesmírnej lode, ktorú v predchádzajúcom filme Hviezdna pechota (1997) stvárnila Brenda Strong, zomrela. Napriek tomu sa herečka objavila aj v tejto snímke, ale v inej úlohe. (AxelWers)
  • Nízký rozpočet se projevil při natáčení filmu podle slov tvůrců například tím, že z plánovaných 120 vizuálních efektů nakonec měli rozpočet na 90. Původní věž také měla mít pět pater, ale jelikož jim na poslední nezbyli peníze, tak nakonec měla patra čtyři, a i ta byla dle slov tvůrců postavena za cenu pater dvou. Taktéž nezbýval prostor pro opakování záběrů, takže většinu museli udělat na první či maximálně na druhý pokus. (Tarmenel)
  • Film se točil 26 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama