Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John W. Morgan a William T. Stromberg: 1. Fed Net - John Morgan ,2. Battle at Z.A. ,3. Retreat to Devi ,4. Storm ,5. The Fortress ,6. Red River Mercy ,7. Fortress Search ,8. Attack! ,9. Dax Released / ,10. DMZ ,11. Bug Zapper ,12. Reunion ,13. Sniff Factor ,14. Psychic Shakedo ,15. Kitchen Scene ,16. Soda Wakes ,17. Door Jam ,18. Reappearing Cre ,19. Soda's Tongue ,20. Joe's Smile ,21. Sahara and Dax/ ,22. Finger Food ,23. Vision Dream ,24. Spying on the G ,25. Tail O' The Bug ,26. Transition ,27. Meeting With Di ,28. Lieutenant Dill ,29. Dax Arrested ,30. The Rape of Rak ,31. Vengeance ,32. Rake's Sacrific ,33. Soda Fizzles ,34. The General Exp ,35. Kill Them All! ,36. Dax's Last Stan ,37. Fed Net / Epilo ,38. End Credits ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónov║ Katastrofa! V podstate ďalšia bečková zbytočnosť, ktorá na svojej pomerne krátkej ploche nič nové čo by sme už nevideli nepovie. Slabulinký odvar, čo beztak len vykráda Verhoevenov kino film, plus k tomu sa takmer celý dej odohráva na jednom mieste, pokus o nejaký zaujímavý vizuál je doslova tápanie v tme a hlavne že sa nezabudlo na nahotu, jedine triky sa ale dali prekusnúť, preto nedávam čistý odpad. Tých 20% je akurát. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Napriek očakávaniu tradične desivej videodvojky som bol celkom prekvapený kvalitou niektorých ingrediencií, hlavne scenárom, pri ktorom zostal Ed Neumeier a neposkytol len prevarenú verziu jednotky, ale celkom zaujímavo pokračoval v heinleinovskej téme. Réžia pod taktovkou Phila Tipppetta bola skôr obyčajná, ale nerušila a jeho meno bolo zárukou toho, že efekty zostanú na úrovni napriek tomu, že oproti jednotke film klesol o niekoľko stupienkov v očakávaniach a hlavne rozpočte. Toho dokladom boli hlavne hereckí predstavitelia, kompletne nevýrazní a nezapamätateľní. Druhou vecou, ktorá film ťahala dolu, bola vyslovene otravná hudba, ktorá sa famóznym hrdinským fatalizmom predchnutým tónom Basila Poledourisa blížila asi ako slimák medzihviezdnej rakete. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrné sci-fi béčko/céčko, vykrádající několik podstatně lepších sci-fi áček (zvláště "Aliens"), ale vzhledem k nulovému očekávání nejsem zklamaná a zdejší mizerné hodnocení mě docela překvapuje. Zblitek "Doom" má více než 2x tolik procent, přitom jde o ještě slabší a dementnější -píp-ovinu. Nejspíš zase davová psychóza, někdo dal v úvodu odpad a zbytek se přizpůsobil, aby nebyl za blbce;-). Pokud pro vás první "Hvězdná pěchota" není nedotknutelný kult, dá se pokračování bez problému dokoukat do konce, i když postrádá humor, schopnějšího režiséra i scénáristu, vyšší rozpočet i již zmíněnou originalitu a vlastně se svým předchůdcem nemá skoro nic společného. Možná, kdyby to neneslo slavné jméno, byli by hodnotící podstatně shovívavější. Pro mě snesitelný průměr - objektivně je to na 2*, ale mně je toho filmu prostě líto. 50% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film krátkou titulkovou sekvencí ve stylu Star Wars navazuje na předchozí díl a už je tu akce. Skupina mariňáků se stáhne do blízké pevnosti, protože proti přesile brouků nemají šanci a evakuace zatím nepřipadá v uváhu. S akční soap opery se tak rázem stává poměrně temný horor (navíc se odehrává většinu času v přítmí) ne nepodobný Věci. Někteří z mariňků jsou „nakaženi“ zatím neznámým druhem brouků. Celé je to geniální plán brouků, který má za cíl postupně nakazit lidstvo, a tak zvítězit. Jenže je tu ještě kapitán-dezertér a vojínka-skoro sensibilka. Klasické běčko, nízký rozpočet na triky zakrývá milosrdná okolní tma a některé pasáže jsou pateticky trapné a plné klišé. To, co v prvním filmu fungovalo jako nadsázka, je v druhém zřejmě myšleno vážně. Přesto film pobaví. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Generál mluví přes rádio s postavou Carmen Ibanez, kterou v předchozím díle ztvárnila Denise Richards. (HellFire)
  • Část záběrů snové sekvence vojína Sahary se natáčela pomocí tehdejší novinky od Apple – videokamery iSight. (HellFire)
  • Tvůrci museli redesignovat podobu zbraní, jelikož původní rekvizity z Hvězdné pěchoty (1997) byly poloautomaty na slepé náboje, u kterých hrozilo, že by se ve scénách zasekávaly a bylo by nutné scény opakovat, na což nezbýval rozpočet a taktéž kvůli ceně za slepou munici. Proto byly nahrazeny rekvizitami, na kterých šlo udělat pouze levné světelné záblesky. (Tarmenel)

Reklama

Reklama